Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μεταβατική σεζόν για τον Παναθηναϊκό

www.sportfm.gr

Έχοντας καλύψει το 1\3 του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και δείχνει ότι έχει ξεπεράσει τις «ασθένειες» του πρόσφατου παρελθόντος. Διαθέτει αξιόπιστο ρόστερ με παίκτες ηγέτες, ο Τεν Κάτε έχει βρει τον «κορμό» της ενδεκάδας και οι διαφοροποιήσεις από αγώνα σε αγώνα είναι λίγες, ενώ ο κόσμος από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν είναι σταθερά κοντά στην ομάδα. Ανεξάρτητα του τι θα συμβεί στο τέλος, αν δηλαδή θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, το ζητούμενο είναι να μην «γκρεμιστεί» ότι χτίστηκε…

Το γεγονός ότι τέσσερις επαγγελματίες στην ομάδα παραμένουν ανενεργοί είναι σοβαρό ζήτημα και ορθώς οι πράσινοι προσπαθούν να τους παραχωρήσουν. Οι Μάντζιος, Τζιόλης, Κλέιτον και Δημούτσος δεν υπολογίζονται από τον προπονητή και αυτό είναι κακό και για τους ίδιους, αλλά και για τον σύλλογο. Η αξία των συγκεκριμένων παικτών και αν είναι σωστή η απόφαση του Ολλανδού, είναι κάτι που έχουμε αναλύσει στο παρελθόν και η μοναδική μου ένσταση αφορά τον Βραζιλιάνο.

Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός είναι οι υπόλοιποι…Με βάση το ρεπορτάζ, ορατό είναι το ενδεχόμενο πώλησης των Λουκά Βύντρα και Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Σε αυτούς προσθέστε τον Γιόσου Σαριέγκι που λήγει το συμβόλαιο του και δεν έχει ακόμα κληθεί για να συζητήσει την ανανέωση του. Επίσης, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αναμένεται να αποφασίσει τον Ιανουάριο αν θα μείνει στην ομάδα και το ενδεχόμενο αποχώρησης του είναι πιθανό. Την ίδια ώρα, στο «τριφύλλι» υπάρχουν παίκτες όπως ο Σισέ(είναι 28 χρονών ακόμη) και ο Λέτο, που ανα πάσα στιγμή μπορεί να έρθει για αυτούς πρόταση από σύλλογο του εξωτερικού.

Ένα πράγμα που στοίχιζε στον Παναθηναϊκό, ήταν η αλλαγή του ρόστερ σε μεγάλο βαθμό κάθε καλοκαίρι. Το σωστό είναι αυτό που γίνεται στην ομάδα του μπάσκετ και αυτό τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν στην Παιανία. Βασικός κορμός με 3-4 προσθήκες, με παίκτες που έρχονται ως καλύτεροι από αυτούς που φεύγουν. Ένα σημαντικό ζήτημα που όμως δεν είναι της παρούσης, είναι και το συμβόλαιο του Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός ολοκληρώνει τη συνεργασία του με την ομάδα το καλοκαίρι και έχει προαναγγείλει την αποχώρηση του από τους πάγκους και την επιστροφή στην πατρίδα του. Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε την Άνοιξη πρέπει να αναζητηθεί ο διάδοχος του, κάτι που δεν μοιάζει εύκολο, αν θυμηθούμε τα προηγούμενα χρόνια…

Βέβαια, από όλους αυτούς μπορεί στο τέλος να μη φύγει κανείς, αλλά όπως και να έχει χρειάζεται προσοχή, γιατί είναι εύκολο να ανέβεις στην κορυφή, το δύσκολο είναι να παραμείνεις εκεί…Η φετινή σεζόν είναι μεταβατική(πέρσι ήταν πειραματική) και πρέπει να είναι μόνο η αρχή για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα μείνει και δεν θα γκρεμιστεί σε μια νύχτα, όπως είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια.

Υ.Σ. Καλό «ταξίδι» στον 14χρονο Σπύρο Μπερτόλη που έφυγε χθες από ανακοπή καρδιάς, την ώρα που έκανε προπόνηση με την ομάδα του στα Σπάτα. Δυστυχώς δεν είναι ο πρώτος και καλό θα είναι στα ερασιτεχνικά σωματεία να γίνεται πιο αυστηρός ιατρικός έλεγχος. Ότι και να πούμε τώρα δεν έχει σημασία, κρίμα για το παιδάκι και την οικογένεια του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x