Μπάμπης Χριστόγλου

Αφετηρία ανάκαμψης

SportDay

Οπως όλες οι ομάδες που δίνουν διαδοχικά παιχνίδια, έτσι και ο Ολυμπιακός δεν έχει χρόνο να σκεφτεί τι συνέβη στο ματς με τον ΠΑΣ. Εχει μπροστά του την αναμέτρηση με την Αλκμααρ, ένα παιχνίδι στο οποίο θα πάρει ένα αποτέλεσμα που θα του δώσει την πρόκριση από τώρα ή θα του αφήνει πολλά περιθώρια για την τελευταία αγωνιστική. Ο Λεονάρντο, που είχε βοηθήσει στην αρχή της χρονιάς, αποτελεί μια σημαντική επιστροφή, αλλά κυρίως αυτή του Αβράαμ, ο οποίος θα σουλουπώσει κάπως την άμυνα, μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει σωστή διαχείριση δυνάμεων, να μπορέσει να κρατήσει την μπάλα όσο περισσότερο μπορεί και κυρίως προς το τέλος του αγώνα, εκεί που τον τελευταίο καιρό τα κάνει μαντάρα και εντός συνόρων, να μην έχει τόσες αδυναμίες στην άμυνα όσες παρουσιάζει εσχάτως. Τα στημένα είναι ένας τομέας που με ανησυχεί αρκετά, μια και η αντίδραση της ομάδας σε αυτές τις φάσεις δεν είναι καθόλου καλή, όπως φάνηκε και με τον ΠΑΣ.

Ολες οι ομάδες που παίζουν σε ένα σχετικά καλό πρωτάθλημα και βρίσκονται σε καλό επίπεδο γνωρίζουν πώς να αξιοποιήσουν τις στημένες φάσεις αν τους δοθεί η ευκαιρία, γι' αυτό και ο Ολυμπιακός σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να είναι αψεγάδιαστος. Αυτό το ματς μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για να ανακάμψει ο Ολυμπιακός –κυρίως ψυχολογικά–, για να βρει και πάλι την πίστη στις δυνατότητές του, που η αλήθεια είναι πως έχει κλονιστεί τελευταία. Για να πάρει, όμως, το επιθυμητό αποτέλεσμα οφείλει να μην κάνει τα παιδαριώδη λάθη των τελευταίων αγώνων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x