Μπάμπης Χριστόγλου

Βαρόμετρο ο Γκαλέτι

SportDay

Ωρα για να μιλήσουν αυτοί που παίζουν στο γήπεδο, ώρα να ηρεμήσουν όλοι, να πέσουν οι τόνοι μέσα στο Σαββατοκύριακο και να πάμε σε ένα ντέρμπι για το οποίο πάνω απ' όλα θα πρέπει να ευχόμαστε να δούμε καλό θέαμα. Ο Ολυμπιακός θα έχει και πάλι σημαντικές απώλειες, αλλά από την άλλη σταθμίζω τις συνήθως δυνατές αντιδράσεις του όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Γκαλέτι είναι άλλη ομάδα και αυτό που απομένει να μάθουμε και να διαπιστώσουμε στο ματς είναι πόσο μπορεί να αντέξει κι αν μπορεί από την αρχή ο Αργεντινός. Ο Θρύλος σε αυτό το ματς θα κληθεί να κάνει ακόμα καλύτερη διαχείριση απ' αυτή του παιχνιδιού της Ολλανδίας, μια και θα πρέπει να σκοράρει, να βγει μπροστά, να απειλήσει.

Ακούω πολύ κόσμο να επικαλείται αριθμούς γκολ ή στατιστικές για να προσεγγίσει το παιχνίδι, όμως αυτό θεωρώ πως είναι εντελώς λάθος. Τα ντέρμπι των «αιωνίων» είναι πάντοτε πολύ ξεχωριστά παιχνίδια και η ψυχολογία όσων αγωνίζονται είναι εκείνη που πολλές φορές κρίνει το αποτέλεσμα. Οπως ασφαλώς παίζουν τον ρόλο τους η τύχη και το πάθος που θα επιδείξουν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και πάνω απ' όλα θα μπορέσει να κρατήσει την ψυχραιμία του, πιστεύω ότι θα είναι ο νικητής. Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει πως αυτό το ματς δεν θα κρίνει τα πάντα, αλλά θα διαμορφώσει μια ισορροπία δυναμικής. Και σίγουρα ο νικητής, αν υπάρξει, θα πάρει τεράστιο ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x