Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το ντέρμπι, η Κωνσταντινούπολη και ο Μπάγεβιτς

www.sportfm.gr

Το ντέρμπι των «αιωνίων» διαρκεί συνήθως δύο εβδομάδες, μια πριν το ματς και άλλη μία μετά… Ωστόσο, όπως πάει το πράγμα φέτος θα ασχολούμαστε μέχρι τα Χριστούγεννα! Για την αναμέτρηση του Καραϊσκάκη γράφτηκαν και ειπώθηκαν αρκετά και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Η διαφορετικότητα των απόψεων αποτελεί υγεία, αρκεί να μην εισχωρούν η καφρίλα και τα συμφέροντα... Πλέον το αφήνουμε πίσω μας, αφού μπήκαμε σε μία εβδομάδα όπου Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δίνουν κρίσιμα παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι αντίπαλοι είναι ισχυρά και εμπορικά ονόματα. Η Γαλατάσαραι και η Έβερτον.

Το «τριφύλλι» καλείται να επισκεφτεί το καυτό «Αλί Σαμί Γεν» στην δυσκολότερη μέχρι τώρα, συγκυρία της σεζόν. Οι πράσινοι προέρχονται από την ήττα στο Καραϊσκάκη, όπου καταρράκωσε την ψυχολογία της ομάδας και έφερε την απογοήτευση και τη δυσπιστία στους φίλους της. Έτσι το συγκεκριμένο παιχνίδι μοιάζει οριακό. Και εξηγούμαι, πιθανή νέα ήττα που θα συνδυαστεί με κακή εμφάνιση θα φέρει τον Παναθηναϊκό σε πολύ δύσκολη θέση. Αντίθετα, το ενδεχόμενο ισοπαλίας ή νίκης με μια καλή εμφάνιση, θα επαναφέρει σε μεγάλο βαθμό το καλό κλίμα, που υπήρχε πριν την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Ταυτόχρονα, η Γαλατάσαραι είναι από τις «πληγές» του φετινού Παναθηναϊκού, αφού τον φιλοδώρησε με τρία τέρματα μέσα στο ΟΑΚΑ. Οι Τούρκοι δεν συνέχισαν τόσο εντυπωσιακά τη σεζόν και στο πρωτάθλημα βρίσκονται πίσω από τις Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον εγωισμό των παικτών, αλλά και τις επιλογές του Τεν Κάτε. Ήδη, αποφασίστηκε να μείνουν εκτός οι Σαλπιγγίδης και Λέτο, λόγω τραυματισμών.

Πάντως, καλό θα είναι ο Ολλανδός ενόψει Κωνσταντινούπολης να σταματήσει το «κρυφτούλι» με τους ίδιους τους παίκτες του, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα. Τι σημαίνει «αποφάσισα την ενδεκάδα αλλά δεν τη λέω για να μην την μάθουν οι εφημερίδες»; Δηλαδή ο Ζίκο που είπε ανοιχτά ότι θα βάλει τους «11» που έπαιξαν με την Άλκμααρ βγήκε χαμένος; Το παιχνίδι στην Τουρκία αναμένεται δύσκολο και θα μας δείξει σε μεγάλο βαθμό το «μέταλλο» και τα αντανακλαστικά του φετινού Παναθηναϊκού.

Χρονικά προηγείται η ΑΕΚ, που υποδέχεται την ιστορική Έβερτον. Εδώ η ιστορία είναι διαφορετική από τον Παναθηναϊκό, αλλά κοινό σημείο είναι η βαριά ήττα της Ένωσης με 4-0 στο «Γκούντισον Παρκ», στο πρώτο μεταξύ τους ματς. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες στην Ένωση ασχολούνται με τα πάντα, πλην του αγωνιστικού σκέλους. Οι διοικούντες διαπραγματεύονται με τον Κοζώνη, οι ορκωτοί λογιστές ελέγχουν τα βιβλία της ΠΑΕ, οι παίκτες δίνουν διορία μέχρι την Παρασκευή να πληρωθούν και ο Μπάγεβιτς προσπαθεί μαζέψει την κατάσταση και να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές σύνολο κόντρα στους Άγγλους.

Όπως είναι λογικό ο κόσμος είναι μουδιασμένος και στα τελευταία ματς μαζεύονται πάνω κάτω δέκα χιλιάδες οπαδοί, αριθμός που το ΟΑΚΑ μόνο «καυτή» έδρα δεν συνιστά. Η Έβερτον βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση, αλλά μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, είναι πάντα υπολογίσιμη για έναν ελληνικό σύλλογο. Η Ένωση όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος θέλει μόνο τη νίκη και σύμμαχός της σε αυτή τη προσπάθεια, είναι τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα των «ζαχαρωτών».

Ας αφήσουμε λοιπόν το περιστατικό με τον Τζόρβα και τις συμπλοκές των οπαδών με την Αστυνομία στους αρμόδιους και ας ασχοληθούμε λίγο με το ποδόσφαιρο. Άλλωστε, οι εμφανίσεις των ομάδων μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα σε συνδυασμό με την Εθνική μας ομάδα, αποτελούν τη «βιτρίνα» του ποδοσφαίρου μας στο εξωτερικό. Άσχετα, αν μερικές φορές ισχύει το «από έξω κούκλα και μέσα πανούκλα…». Καλή επιτυχία σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x