Μπάμπης Χριστόγλου

Τον οδηγεί το ένστικτο επιβίωσης

SportDay

O Ολυμπιακός μέχρι τώρα έχει καταφέρει να στηριχθεί στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Λόγω των απωλειών και του ότι δεν έχει αντιμετωπίσει με τουπέ οποιονδήποτε αντίπαλο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχει αυξήσει στον μέγιστο βαθμό τη σοβαρότητά του στα παιχνίδια.

Κάποιες φορές ασφαλώς και ήρθαν στραβά αποτελέσματα, στα οποία δεν νομίζω ότι -με εξαίρεση το ματς με τα Γιάννενα στο τελευταίο δεκάλεπτο-, υπήρξε υποτίμηση του αντιπάλου. Αυτό είναι το θετικό στοιχείο που έχει προκύψει στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού και φυσικά συμβαίνει επειδή οι ποδοσφαιριστές του πρωταθλητή έχουν αυξημένο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης είτε όταν παίζουν υπό βαθμολογική πίεση είτε όταν παίζουν με πολλές ελλείψεις.

Σε όλα αυτά θα επισημάνω ότι παρά το φιλότιμο και τη σοβαρότητα που επιδεικνύουν στα περισσότερα ματς οι «ερυθρόλευκοι» δεν γίνεται να μετατραπεί στον μοναδικό οδηγό για όλη τη χρονιά. Η ομάδα είναι φανερό πως χρειάζεται βοήθεια στο ρόστερ της.

Κι αυτή η βοήθεια θα πρέπει να έρθει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο Ολυμπιακός θεωρώ πως θα έπρεπε να καλύψει και τις θέσεις στις οποίες αυτή τη στιγμή έχει προφανώς ελλείψεις. Καταλαβαίνω πως ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας δύσκολος, που δεν μπορείς εύκολα να βρεις καλούς ποδοσφαιριστές.

Γίνεται, όμως, όπως έχει αποδείξει και η ιστορία, να βρεις καλές περιπτώσεις. Ο Ολυμπιακός, πέρα από τον επιθετικό, για τον οποίο δεν συζητάω καν αν χρειάζεται διότι το θεωρώ αυτονόητο, καλό θα ήταν να πάρει και ένα μέσο που να παίζει και προς τον άξονα στα χαφ, αλλά να είναι ικανός να αγωνιστεί και στα άκρα. Τουλάχιστον αυτές τις δύο προσθήκες οφείλει να τις κάνει η διοίκηση του Θρύλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x