Γιώργος Χελάκης

Τόσο μπορεί, τόσο παίζει

SportDay

Στο χθεσινό ματς ενημερωθήκαμε για μία ακόμα φορά σχετικά με τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο «θέλω» και το «μπορώ».

Οι παίκτες της ΑΕΚ βουτήχτηκαν στις λάσπες, πήγαν με δύναμη και πάθος σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν 1-0 από την Εβερτον και ν' αποκλειστούν. Προσπάθησαν να βάλουν γκολ, να νικήσουν. Σε καμία περίπτωση δεν άφησαν την Εβερτον να νομίσει ότι μπορεί να επαναληφθεί το σκηνικό του εκτός έδρας 4-0.

Ομως οι «εφοπλιστές» χρειάστηκαν για μια στιγμή την κλάση του Ζο και του Μπιλιαλετντίνοφ ώστε να βάλουν το γκολ και να πάρουν τη νίκη. Ο πρώτος κράτησε σωστά την μπάλα κι όταν ο δεύτερος μπήκε στην περιοχή τού την «έσπασε». Ο νεαρός Ρώσος πλάσαρε έξοχα με το αριστερό στον ουρανό των διχτύων του Σάχα.

Κάπως έτσι, η Εβερτον «καθάρισε» νωρίς. Ας μην υποτιμηθούν το πάθος και η διάθεση που έδειξαν οι παίκτες της «Ενωσης». Ούτε λευκή πετσέτα έριξαν ούτε άρχισαν να γεμίζουν όπως όπως στη μεγάλη περιοχή του Χάουαρντ. Προσπάθησαν με παιχνίδι από τα άκρα να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των Αγγλων. Απείλησαν με μακρινά σουτ και ατύχησαν σε όλες τις σέντρες που πήγαν στο ύψος του πέναλτι. Οι σκληροτράχηλοι σέντερ μπακ του Μόγες πήραν σχεδόν όλες τις κεφαλιές.

Ακόμα και χθες, στις λάσπες, η ΑΕΚ έδειξε πως έχει πλάνο στο παιχνίδι της και σχέδιο για την επιθετική ανάπτυξη. Μάλλον δεν της αξίζει η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται. Της λείπουν δύο-τρεις παίκτες με ηγετική προσωπικότητα. Της λείπει η διάρκεια παιχνιδιού του Σκόκο.

Του μόνου ποδοσφαιριστή με ποιότητα που ξεπερνά τον μέσο όρο των υπολοίπων. Εδώ ό,τι και να λέμε δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω ο Μπάγεβιτς. Στην κατάσταση που βρίσκεται η ΠΑΕ ΑΕΚ, ό,τι και να γράψουμε για μεταγραφική ενίσχυση είναι στον αέρα. Η ΑΕΚ χρειάζεται στοιχειώδη οικονομική σιγουριά για να δουλέψει η ομάδα με τους παίκτες που ήδη έχει. Ο τίτλος, το Κύπελλο και η Ευρώπη αποτελούν παρελθόν.

Χρειάζεται ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης. Πρώτος αγωνιστικός στόχος, η συμμετοχή στα πλέι οφ. Κι αυτός υπό αίρεση. Φανταστείτε σήμερα να μην τα βρουν ο Κοζώνης με τον Νοτιά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x