Γιώργος Χελάκης

Ετοιμος να περάσει στους μεγάλους της Ευρώπης

SportDay

Aλήθεια είναι ότι ο Αρσέν Βενγκέρ δεν έσκασε από το κακό του για την ήττα από τον Ολυμπιακό. Εμφανίστηκε ελαφρύς και άνετος στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας περήφανος που οι νεαροί ποδοσφαιριστές του δεν υπέφεραν πολύ, όπως είπε χαρακτηριστικά. Για τον Ολυμπιακό, όμως, το χθεσινό βράδυ περνάει στην ιστορία.

Η πρόκριση για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγάλη υπόθεση για να την μπερδέψουμε με μια απλή νίκη επί των αναπληρωματικών της Αρσεναλ. Αλλωστε οι αναπληρωματικοί των «κανονιέρηδων» έχουν κάψει κατά το παρελθόν τη γούνα σε πολλούς υπερόπτες.

Και μόνο να τους έβλεπε κανείς να αλλάζουν την μπάλα με ταχύτητα και να συνδυάζονται υπέροχα, θα καταλάβαινε πόσο σημαντική ήταν η νίκη των «ερυθρολεύκων». Μην ξεχνάμε ότι η Σταντάρ Λιέγης και η Αλκμααρ, που είδαν τελικά την πλάτη του Ολυμπιακού, και ισάξιες ομάδες ήταν και πλήρης τον αντιμετώπισαν, σε αντίθεση με τον Θρύλο που έπαιζε σε κάθε παιχνίδι με τους μισούς βασικούς εκτός μάχης.

Υπό αυτές τις συνθήκες μικρή σημασία έχει η τεχνική ανάλυση του ματς. Αυτός που είχε πιο πολύ ανάγκη τη νίκη, την πήρε. Μπορεί σε λίγα χρόνια τα «μωρά» του Βενγκέρ να κατακτήσουν την Ευρώπη. Καμία αντίρρηση. Επί του παρόντος, όμως, ο Γκαλέτι θα... ξεκοκαλίζει τον Κρουζ και ο Λεονάρντο θα περνά σαν σίφουνας μπροστά από τον Γκίλμπεργκ. Η νίκη του Ολυμπιακού φέρνει ακόμα πιο ψηλά στη συνείδηση των Ευρωπαίων το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στέλνει τον Ολυμπιακό πολύ κοντά, αν όχι μέσα στα 20 κορυφαία ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ευρώπης. Και αλλάζει το μέγεθος. Τώρα μπορεί να ανοίξει μια πολύ μεγάλη κουβέντα για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στον Ολυμπιακό, ώστε να καθιερωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κι αφού Ζίκο δεν μάσησε τα λόγια του στη συνέντευξη Τύπου, το μήνυμα προς τη διοίκηση είναι ξεκάθαρο: μεταγραφές.

Ο κόουτς ζήτησε τέσσερις παίκτες. Δύο επιθετικούς, έναν αριστερό χαφ και έναν... Μπελούτσι. Οσοι ξέρουν κάποια πράγματα στον Ολυμπιακό, καταλαβαίνουν ότι το παρατράβηξε και με δύο καλούς παίκτες θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος και με το παραπάνω.

Ωστόσο, ο Ζίκο, μέσα στην αφέλειά του και προφανώς μη γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και ενεργεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, είπε μια μεγάλη αλήθεια.

Εδειξε πώς ακριβώς οι «ερυθρόλευκοι» θα αφήσουν πίσω τους τον μίζερο εγχώριο ανταγωνισμό και θα απλωθούν για τα καλά στις ευρωπαϊκές περιπέτειες. Η νίκη-πρόκριση μπορεί υπό προϋποθέσεις να αλλάξει τα δεδομένα στον Ολυμπιακό. Να δικαιώσει τον Ζίκο που είπε ότι θα κάνουν λάθος όσοι τυχόν προτιμήσουν την ομάδα του για αντίπαλο στη φάση των «16».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x