Παλαιότερες

Η καλύτερη ενδεκάδα του πρώτου γύρου

SportDay

Καμιά φορά αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν το αγαπημένο μου αναγνωστικό κοινό να το βασανίζουν πράγματα όπως το πότε θα δημοσιεύσω την ενδεκάδα των καλύτερων του πρώτου γύρου!

Το έκανα πρώτη φορά πριν από χρόνια σε μία μέρα που δεν είχα τίποτα να γράψω και φυσικά δεν περίμενα ότι θα το περιμένατε τόσο ώστε να μου στέλνετε και mail ζητώντας μου να μην το ξεχάσω!

Ελεγα φέτος να μην το κάνω, αφού το πήραν ως ιδέα όλοι και το κάνουν καλύτερα από μένα, αλλά αφού με πιέζετε τι να κάνω; Γράφω και τους καλύτερους και όσους με απογοήτευσαν και περιμένω όπως κάθε χρόνο στο karpetshow@yahoo.gr τις ενστάσεις σας.

Η ενδεκάδα μου παίζει 4-2-3-1 που είναι της μόδας. Πάμε να τη δούμε.

Τερματοφύλακας

Καλύτερος από πέρυσι ο Κοβαλέφσκι. Βελτιωμένος ο Τζόρβας παρά τα κάποια λάθη. Σταθερός ο Μιχαηλίδης. Ο Ιτάνζ μού αρέσει πιο πολύ από τον βαρύ Κάλατς. Ο «Ελέ» ταλαιπωρείται, αλλά η κλάση δεν λείπει. Ο Γκσμπούρνιγκ, ο Σηφάκης κι ο Χαλκιάς έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους.

Ο καλύτερος παραμένει ο Νικοπολίδης: το μοναδικό λάθος του έφερε την πρώτη ήττα του Ολυμπιακού. Πίσω του ο Αναστασόπουλος του Αστέρα, ο καλύτερος μετά τον Νικοπολίδη Ελληνας γκολκίπερ φέτος. Απίστευτο ότι ο Γκόμεζ προτιμούσε τον απογοητευτικό Ντεγκρά!

Δεξί μπακ

Ο Νέτο είναι καλός κυρίως επιθετικά, όπως και ο Αραούχο. Προσοχή στον Αργυρόπουλο του Αστέρα. Ο Γκαλίτσιος βελτιώνεται, ο Φυτανίδης είναι πολυεργαλείο. Ο Αραμπατζής επέστρεψε και ανεβαίνει. Κάνει καλό πρωτάθλημα ο Μανιάτης, αλλά πρέπει να μάθει να ελέγχει τα νεύρα του. Μακράν καλύτερος ο Παβίσεβιτς της Καβάλας. Πότε θα ξαναδούμε σε καλή κατάσταση τον Σεϊταρίδη;

Αριστερό μπακ

Από τον Αράνο του Αρη περίμενα πολλά: δεν έχει προσαρμοστεί; Ο Τζαβέλλας έχει σκαμπανεβάσματα, ο Βενετίδης είναι πια πασπαρτού, ο Λίνο πιο πολύ χαφ όπως και ο Ουριμπάρι στον Αστέρα. Ο Σπυρόπουλος είναι ο γνωστός καλός παίκτης. Η θέση θα ήταν δική του, αλλά θέλω να επιβραβεύσω το (ανέλπιστο) comeback του Ραούλ Μπράβο! Θυμάται κανένας τον Χουανφράν;

Στόπερ

Ο Τσιρίλο κάνει μια χαρά πρωτάθλημα. Ο Νασούτι είναι στρωτός παίκτης, αλλά λίγο κοντός. Ο Μαλεζάς στον ΠΑΟΚ προοδεύει. Ο Ομο μπορεί να σε τρελάνει, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μαλάκωσε. Οι δύο στόπερ του Εργοτέλη (ο Χίμπλιγκερ και ο Κορδονούρης) είναι ένα από τα μυστικά του. Ο Ζεβλάκοφ ως στόπερ είναι πλέον καλύτερος από ακραίος. Ομως ο καλύτερος στη θέση είναι ο αληθινός ηγέτης Μέλμπεργκ. Τον Αρτσε γιατί τον πήρε η ΑΕΚ;

Λίμπερο

Ο Μαϊστόροβιτς της ΑΕΚ είναι ή του ύψους ή του βάθους. Ο Κοντρέρας και ο Ρονάλντο Γιάρο ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς όπως και ο Λέκι: αναμένονται προσεχώς. Ο Σαριέγκι είναι σταθερότερος από πέρυσι. Ο Λάτκα μού μοιάζει πιο γρήγορος. Ο Βάλλας συνήλθε κι ο Ντουγκλάο εντυπωσιάζει στην Καβάλα. Ομως δίπλα στον Μέλμπεργκ βάζω τον απροσπέλαστο Μαρσελάο του Αστέρα! Τι έπαθε φέτος ο καλός Τζόκιτς του Πανθρακικού;

Αμυντικό χαφ

Πάντα έχουμε καλούς κόφτες. Τέτοιοι είναι ο Τζούνιορ (Εργοτέλης), ο Μπαστία που έκανε τον κόσμο να ξεχάσει τον Καρντόσο, ο βαρύς, αλλά μπαλαδόρος Ντομπρασίνοβιτς (Καβάλα) και ο Ναφτί που άργησε λίγο, αλλά δείχνει από τι πάστα είναι. Ξεχωρίζει ο αργός, αλλά σκληρός Πάμπλο Γκαρσία και είναι χρήσιμος ο Βιτόλο. Ο Ντουντού έχει ηγετικά χαρίσματα, όμως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δείχνει γιατί είναι ο αρχηγός της «σελεσάο». Με έχει απογοητεύσει ο Ντιέ.

«Οκτάρι»

Ο Καραγκούνης είναι πάντα παρών. Ο Κατσουράνης παίζοντας (και) σε αυτή την περίεργη θέση έβαλε 7 γκολ, αλλά ο Νιόπλιας τον έκανε στόπερ. Ο Καφές κάνει ό,τι μπορεί και ο Παπαστεριανός μπορεί πολλά περισσότερα από αυτά που κάνει. Σταθερή η προσφορά των Ορφανού (Εργοτέλης), Μενδρινού (ΠΑΣ), Στρμπα (Ξάνθη), Ταραλίδη (Λεβαδειακός), Σαρμιέντο (Ατρόμητος).

Ο Φερνάντες στον Αρη πρέπει να παίζει λίγο πιο πολύ για την ομάδα όπως κάνει π.χ. ο Μαρέσκα που όμως έχει λείψει σε αρκετά ματς. Ο Κουμόρτζι είναι ίσως ο MVP του πρώτου γύρου. Τι έγινε ο Ολίσε του Πανθρακικού; Πέρυσι ήταν σούπερ, φέτος δεν υπάρχει.

Αριστερό χαφ

Ο Μαντούκα παίζει περισσότερο ως οργανωτής. Ο Λέτο τα πήγε περίφημα στην αρχή: χωρίς τον Τεν Κάτε δεν θα είναι εύκολη η συνέχεια. Ο Κάλβο μπορεί να δώσει πιο πολλά. Ο Λεονάρντο του Ολυμπιακού έκανε ό,τι μπορούσε. Σταθερός ο Σασιασβίλι (Εργοτέλης) και ο Επστάιν είναι όλος ο Ηρακλής! Η θέση όμως ανήκει στον διάβολο που λέγεται Βιεϊρίνια, ο οποίος παίζει άνετα και από την άλλη πλευρά. Δεν δικαιολόγησε τον θόρυβο ο Λεονάρντο της ΑΕΚ.

Δεξί χαφ

Η Ξάνθη έχει τον σπουδαίο Ζιέντσουκ κι ο ΠΑΣ τον Τζάνη, ένα πουλέν μου. Ο Σκόκο ταλαιπωρείται στην άκρη. Ο Γκαλέτι έμεινε στα ρηχά, αλλά βοήθησε πολύ ο Ζαϊρί. Αληθινή απόλαυση ο Λούκας Φαβάλι, ατραξιόν στα ματς του Ατρομήτου. Παράδειγμα προς μίμηση ο Σαλπιγγίδης για την προσαρμοστικότητα, αλλά ο Ριέρα που έπαιξε και για τον τραυματία Εστογιανόφ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τους καλύτερους αν και προτιμά να παίζει αριστερά. Με απογοήτευσε αυτός που πέρυσι με γοήτευσε: ο Κουτσιανικούλης.

Οργανωτής

Ο Νίνης θέλει να παίζει οργανωτής, αλλά τον βάζουν δεξιά. Ο Οσκαρ δεν είναι Μπελούτσι. Ο Φωτάκης είναι απλά εργατικός. Ο Μπρίτο σκοράρει. Ο Ντίκα αν ήταν πιο γρήγορος θα έπαιζε στο Καμπιονάτο. Ο Ρομάνο είναι το κλειδί του Εργοτέλη. Ο Ιβιτς, αν και αργός, είναι συγκινητικός. Ολοι αυτοί έχουν μόνο να μάθουν από τον Ορούμα της Καβάλας που εντυπωσίασε. Παρεμπιπτόντως, είδε κανένας τον Γκρασιάν;

Σέντερ φορ

Ο Μπλάνκο παίζει πολύ και σκοράρει λίγο. Ο Κάμπορα είναι ο πιο αξιόπιστος κυνηγός του Αρη. Ο Λεάλ κάνει μεγάλη χρονιά, αλλά αποβάλλεται για ανοησίες. Ο Τσέζαρεκ αποτελεί σταθερή αξία, όπως και ο Μπάρκογλου. Ο Μήτρογλου παίζει και για τον απόντα Ντιόγο. Ο Μπάλαμπαν προσφέρει μαθήματα για το πώς παίζεται η θέση. Οπως κάνει και ο Σισέ που αποδεικνύει γιατί στοίχισε τόσα πολλά. Τι έγινε εκείνος ο Ντιαλό που έβγαζε μάτια;

Εμίλιο the best

Η ανασκόπηση θα ήταν ελλιπής αν δεν γινόταν και μια αναφορά στον πρώτο γύρο των προπονητών που υπήρξε αληθινά παράξενος. Η απόλυση του αήττητου Τιμούρ Κετσπάγια από τον Σωκράτη Κόκκαλη επιβεβαίωσε μια τάση που υπάρχει στο πρωτάθλημα σύμφωνα με την οποία οι προπονητές απολύονται πια απλά για να ησυχάσουν οι εφημερίδες και μέρος της εξέδρας που γκρινιάζει. Πιο πολύ και από απολύσεις προπονητών έχουμε τώρα πια θυσίες!

Στον πρώτο γύρο θυσιάστηκε μετά τον Κετσπάγια ο Τεν Κάτε, που οδήγησε τον ΠΑΟ στον καλύτερο πρώτο γύρο των τελευταίων δώδεκα χρόνων. Θυσιάστηκε ο Παράσχος, επειδή κάποιοι στα Γιάννενα πιστεύουν ότι «οι Ζωσιμάδες» είναι το «Καμπ Νόου».

Διώχτηκε ο Μαζίνιο για να σταματήσουν οι συζητήσεις για την καταλληλότητα των μεταγραφών του Αρη. Απολύθηκε ο Βούκοτιτς που πέρυσι έκανε ένα θαύμα σώζοντας τον Λεβαδειακό. Εφυγε ο Παπακώστας από την Καβάλα ενώ η ομάδα ήταν πέμπτη: ουδεμία έκπληξη -από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Μάκης Ψωμιάδης κουβαλά διαφορετικά μυαλά από τον Κόκκαλη, τον Πατέρα, τον Χριστοβασίλη, τον Κομπότη κ.ά.

Με τον Τύπο να ουρλιάζει διαρκώς για να τραβήξει την προσοχή του αναγνωστικού κοινού, τους οργανωμένους να διεκδικούν ακόμα μεγαλύτερους διοικητικούς ρόλους, τον κόσμο στις εξέδρες να γκρινιάζει για το μέτριο θέαμα, θα φτάσουμε γρήγορα στις εποχές που κάθε ομάδα άλλαζε δυο – τρεις προπονητές τον χρόνο: έτσι κι αλλιώς οι ανοργάνωτες διοικητικά ελληνικές ομάδες υπάρχουν για να εξυπηρετούν το one man show των Ελλήνων παραγόντων.

Σε ένα τέτοιο σκηνικό αντιποδοσφαιρικού κανιβαλισμού είναι θαύμα ότι κάποιοι ακόμα αντέχουν. Φυσικά είναι και σχεδόν απίθανο κάποιοι από αυτούς να παρουσιάσουν κάτι της προκοπής καθώς κάθε βδομάδα κρίνονται από το όποιο αποτέλεσμα λες και αυτοί είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι. Καλύτερος του πρώτου γύρου ήταν σαφώς ο Εμίλιο Φερέρα, ίσως επειδή ήταν ο μόνος που αληθινά στηρίχτηκε από τον πρόεδρο της ομάδας του. Τουλάχιστον ο δικός του Πανιώνιος είναι μία ομάδα με ποδοσφαιρική λογική...

Απορίας απάντηση

Τo Σάββατο είχα απορήσει τι είδους σύμβουλος είναι στην ΕΠΣ Πειραιά ο Γιάννης Σπάθας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ, κ. Στέλιος Μπρατσόλης, με επιστολή αναφέρει ότι ο Σπάθας εμφανίστηκε σε μια σύσκεψη ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής επιτροπής του συνδέσμου διαιτητών Πειραιά και δεν είναι σύμβουλος της ΕΠΣΠ.

Μου γράφει: «Κάποιοι... ( που πιθανώς ακουμπούν... και πηγές σου...) δεν μπορούν να "χωνέψουν" ότι διαχρονικά η ΕΠΣ Πειραιά λειτουργεί ανοικτά, υπεύθυνα, θεσμικά, σεβόμενη τους συμμετέχοντες εκπροσώπους και συνεργάτες των φορέων τους.

Ετσι έπραξε και στη συγκεκριμένη συζήτηση που με πρωτοβουλία μας (...) διοργανώθηκε με συμμετέχοντες τα Δ.Σ. της ΕΠΣΠ, του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά και την Επιτροπή Εκπαίδευσης της ΕΠΟ και είχε στόχο την ποδοσφαιρική ανάπτυξη για την ενιαία εκπαίδευση των διαιτητών και στον Πειραιά».

Ο.Κ., η απορία μου λύθηκε...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x