Παλαιότερες

Παιανία, Σερβία, Ορθοδοξία

SportDay

Προσπαθώ φιλότιμα να καταλάβω για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός έχει ρίξει όλο του το βάρος και όλο του το μεταγραφικό μπάτζετ στον Μπεν Αρφά και αγνοεί επιδεικτικά τον Γιοβάνοβιτς. Οχι μόνο επειδή ο Σέρβος ακόμα και στον ύπνο του μονολογεί «θέλω να πάω στον Θρύλο», αλλά επειδή είναι παικταράς, ούτε καν 29, για την ομάδα του θα χρειαστεί κάπου το 1/4 των χρημάτων από αυτά που θέλουν οι Γάλλοι, τα ίδια χρήματα πάνω-κάτω ετησίως ζητεί ο ίδιος, Τσάμπιονς Λιγκ δεν παίζει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος και ζήτημα προβληματικού χαρακτήρα και προσαρμογής δεν τίθεται. Επιπλέον, τον Γιοβάνοβιτς τον είδαμε καλά με τα ματάκια μας σε δύο 90λεπτα στη φάση των ομίλων, τον Γάλλο τον είδαμε λιγότερο, κυρίως σε στιγμιότυπα και χαϊλάιτ του Σαμπιονά.

Κι εδώ θέλω να πάω τη σκέψη μου λίγο παραπέρα: ας πούμε ότι στον Ολυμπιακό δεν θέλουν τον Γιοβάνοβιτς, ακόμα κι αν πληρώσει από την τσέπη του για να υπηρετήσει το μεγαλείο του Θρύλου. Ας πούμε, επίσης, ότι έχουν 10 εκατομμύρια ευρώ που τους βαραίνουν την τσέπη και θέλουν να τα ξεφορτωθούν άμεσα κι άλλα 10 που θέλουν να τα «διώξουν» για χατίρι του Μπεν Αρφά τα επόμενα χρόνια.

Γούστο τους και καπέλο τους και καουμποϊλίκι τους. Στον Παναθηναϊκό, ο οποίος «ανακάλυψε» πρώτος τον Γιοβάνοβιτς κι έκανε μια πολύ σοβαρή πρόταση το καλοκαίρι για να τον πάρει, δεν λέει κάτι ο Σέρβος; Ειδικά τώρα, που –όπως φαίνεται– ο Σαλπιγγίδης μάλλον φεύγει;

Και μην ακούσω καμιά σαχλαμάρα ότι ο Γιοβάνοβιτς είναι αριστεροπόδαρος και η θέση που μάλλον θα χηρέψει είναι κομμένη και ραμμένη για δεξιοπόδαρο. Ή ότι δώσαμε τόσα λεφτά για τον Λέτο, δεν γίνεται να πάρουμε κι άλλον. Τόσο καιρό αριστερά έπαιζε ο δεξιοπόδαρος Σαλπιγγίδης. Εχουν παίξει ο δεξιοπόδαρος Χριστοδουλόπουλος, ο δεξιοπόδαρος Νίνης, ο δεξιοπόδαρος Ρουκάβινα.

Από πότε, λοιπόν, απαγορεύεται να παίξει ένας αριστεροπόδαρος δεξιά, όπου θα έχει και την ικανότητα να συγκλίνει και να πατάει περιοχή; Κορόιδα είναι στην Μπαρτσελόνα τόσα χρόνια που είχαν (και έχουν) τον Μέσι αριστερά και τους δεξιοπόδαρους Ροναλντίνιο, Ανρί, Ινιέστα, μέχρι και τον Χλεμπ αριστερά; Ή είμαστε σίγουροι ότι ο Λέτο θα διαπρέψει και για τα επόμενα 10 χρόνια δεν θα χρειαστούμε άλλον εκεί;

Μήπως κάνει κακό ο συναγωνισμός για μια θέση και δεν το ξέρω ή δεν υπάρχει τρόπος να χωρέσουν όλοι οι καλοί; Προσπαθώ να φανταστώ τον Παναθηναϊκό με επιθετική τριάδα (από αριστερά προς τα δεξιά όπως μπαίνεις) τους κ. Γιοβάνοβιτς, Σισέ, Νίνη ή Λέτο και σχεδόν δακρύζω από συγκίνηση. Διότι δεν μπορώ να φανταστώ πιο ιδανικό και ταυτόχρονα προσιτό παίκτη για το 4-3-3 από τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς.

Δεν έχει να κάνει με «επικοινωνιακό χτύπημα», ούτε με «πήραμε παίκτη που ήθελε κι ο αντίπαλος». Τα κριτήρια είναι καθαρά ποδοσφαιρικά. Και είναι ευκαιρία τώρα, που δεν έχει χωθεί καμιά καλή ομάδα από Αγγλία και Ισπανία που να μπορεί να του δώσει τα λεφτά που ζητεί, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, που πρέπει να πληρώσει και τη Σταντάρ –το καλοκαίρι, που η Σταντάρ βγαίνει από την εξίσωση, αλλάζουν και τα δεδομένα.

Αν παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός στον Γιοβάνοβιτς το πλάνο της ομάδας, την προοπτική που έχει, την παρούσα θέση της στον βαθμολογικό πίνακα και τις καλές πιθανότητες να τερματίσει πρώτη και να παίζει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως καμφθούν οι αντιστάσεις που είχε το καλοκαίρι. Επιπλέον, στον Παναθηναϊκό θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει να παίζει στην Ευρώπη, έστω και στο Γιουρόπα, την οποία δεν θα έχει στον Ολυμπιακό, που συνεχίζει στους «16».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x