Παλαιότερες

Χρειάζεται παίκτη ο Ολυμπιακός!

SportDay

Ο Ολυμπιακός είναι, παρά την ήττα από τον Πανιώνιο, ακόμα πρώτος στο πρωτάθλημα. Στην Ευρωλίγκα επίσης η πρωτιά στον όμιλο είναι δική του. Στο Κύπελλο, μετά τη χθεσινή νίκη επί του Αρη με 78-64, είναι το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο απολογισμός, δηλαδή, είναι πολύ καλός, αν και βέβαια θα μπορούσε να είναι καλύτερος σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα με το να μην είχαν προκύψει κάποιες, μάλλον ανέλπιστες, ήττες. Ο κόσμος, όμως, της ομάδας κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος είναι και τα έχει –η πλειονότητα αυτού– με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Καθώς έχουμε αναφέρει, κανείς δεν είναι αλάνθαστος, η ουσία όμως είναι ότι τα πάντα κρίνονται στο τέλος. Και τότε γίνεται το ταμείο.

Μέχρις, όμως, να φθάσουμε εκεί, υπάρχουν πολλά ακόμα επεισόδια. Κι εκείνο που ρωτάνε, ως επί το πλείστον, οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι εκτός από το «φεύγει ο Γιαννάκης;», αν η ομάδα τους θα πάρει παίκτη στη θέση του Βον Ουέιφερ. Ο Αμερικανός, για τον οποίο δόθηκε μπόλικο χρήμα το καλοκαίρι, ήρθε, τον είδαμε και απήλθε, διότι δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Εχασε έτσι ο Γιαννάκης ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο στην αρχή της χρονιάς υπολόγιζε σε μεγάλο βαθμό.

Ο Ουέιφερ εκτιμάτο ότι θα ήταν το πρώτο βιολί από την περιφέρεια. Δεν ευδοκίμησε, ωστόσο, η συνεργασία των δύο πλευρών και η απάντηση σε όσους ρωτάνε αν θα πάρει αντικαταστάτη ο Ολυμπιακός, είναι αρνητική. Δεν το λέμε εμείς. Αλλά η ίδια ομάδα. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για πραγματικότητα ή κίνηση τακτικής. Ο χρόνος θα δείξει... Εκτίμηση δική μας είναι ότι η ομάδα του Πειραιά χρειάζεται παίκτη.

Και διαίσθησή μας είναι ότι θα πάρει. Χρειάζεται παίκτη για τον απλούστατο λόγο ότι υπολόγιζε στον Ουέιφερ στην αρχή της σεζόν, άρα πρέπει να έχει έναν τέτοιο παίκτη. Συν τοις άλλοις, καθώς έχουμε δει όλα τα ματς των «ερυθρολεύκων», λείπει ένας ηγέτης-σκόρερ στην περιφέρεια, κάτι σαν τον Νίκολας του Παναθηναϊκού. Λείπει κυρίως ένας παίκτης που θα μπορεί να έχει το «ένας εναντίον ενός», που θα μπορέσει να «περάσει» τον παίκτη του και να δημιουργήσει έξτρα πάσα. Θέλει επίσης ο Ολυμπιακός αυτός ο παίκτης να έχει και καλό σουτ. Καλά θα πείτε, δεν βρήκε το καλοκαίρι έναν τέτοιο παίκτη, θα βρει τώρα; Ποτέ δεν ξέρεις...

Συν τοις άλλοις, πρέπει κάθε ομάδα να υπολογίσει και τους αστάθμητους παράγοντες. Τους τραυματισμούς. Οπως η Ρεάλ. Της χτύπησε ο Γιουλ, έμεινε με τον Πριχιόνι, έχασε από την Ομπραντόιρο και την Κάχα Λαμποράλ και έσπευσε να πάρει τον Μάρκο Γιάριτς, βλέποντας να χάνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στην ACB.

Βάλτε και την κούραση. Ο Παπαλουκάς παίζει πολύ, βαδίζει στα 33 και κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να δώσει ποιοτικά 25λεπτα. Προσθέστε σε αυτό και το ότι ο Μπέβερλι δεν είναι πρώτης κλάσης και το συμπέρασμά μας (ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίκτη) είναι –θεωρούμε– τεκμηριωμένο. Αλλωστε, η ομάδα του Πειραιά είναι εκείνη που πρωτοστάτησε στο να περάσουν οι τρεις ξένοι. Και αυτή τη στιγμή είναι με έναν και κάτι...

Για να μην παρεξηγηθούμε: ο παίκτης που λέμε ότι χρειάζεται δεν θα είναι πανάκεια. Ο Ολυμπιακός πρέπει πρώτα απ' όλα να λύσει τα δικά του προβλήματα. Να παίξει άμυνα, να μην κοιμάται στα εκτός έδρας παιχνίδια, να αγωνίζεται με τσαμπουκά και όχι με συμπεριφορά σαλονιού. Και σε αυτό, βεβαίως βεβαίως, ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι εκείνος που έχει την ευθύνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x