Παλαιότερες

Οφείλει να δώσει αντρίκιες εξηγήσεις

SportDay

Το δίκιο και το άδικο για τον Αντώνη Ρέμο είναι δύο έννοιες τις οποίες θα δυσκολευτεί κανείς να διερευνήσει όσο εξακολουθεί να βρίσκεται στην προεδρία της ΠΑΕ Ηρακλής κι η ομάδα του ταλαιπωρείται στο τέλος της βαθμολογικής κατάταξης.

Η οικονομική διευκόλυνση που πρόσφερε αποτελεί το μοναδικό παράσημο που του απονέμει ο οπαδός του Ηρακλή, αλλά αντισταθμίζεται από τις επιλογές της... συμφοράς σε κάθε επίπεδο. Διοικητικό, οικονομικό, αγωνιστικό.

Με λίγα λόγια, αυτή την περίοδο ζωγραφιστό δεν θέλουν να τον βλέπουν και αν δεν αλλάξει άρδην η κατάσταση, θα τον συμπεριλάβουν οριστικά στη συνομοταξία των προκατόχων του, που όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλης εκτίμησης χαίρουν στον ποδοσφαιρικό χώρο και δη στην οικογένεια του Ηρακλή.

Ανθρωποι οι οποίοι του συμπαραστάθηκαν ή τον ακολούθησαν στα πρώτα του βήματα μιλούν για έναν πρόεδρο ο οποίος ποτέ δεν έπαψε να αγαπά την ομάδα του και αυτός είναι άλλωστε ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος που τον διατηρεί στη θέση του.

Ωστόσο, εκτιμούν ότι δεν φρόντισε να καλύψει τις αδυναμίες του με ανθρώπους που αποδεδειγμένα μπορούν να προσφέρουν και να είναι αποτελεσματικοί. Στηρίχθηκε στο συναίσθημα και στις φιλίες για να έχει κοντά του πρόσωπα εμπιστοσύνης. Είναι προφανές ότι η συνταγή του δεν πέτυχε, η ομάδα έφτασε πλέον σε σημείο να υπολειτουργεί και ο ίδιος να μην εμφανίζεται πουθενά, όπως ακριβώς συνέβαινε με τον προκάτοχό του.

Απουσιάζει από τους κρίσιμους αγώνες της ομάδας του, δεν εμφανίζεται ούτε στα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής και αποτελεί είδηση, η οποία αρκετό καιρό τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί, ότι θα «ανηφορίσει» στη Θεσσαλονίκη.

Πριν από καιρό εξήγησε ότι θα αναζητήσει εγγυημένη διάδοχη κατάσταση και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Κι όμως, οφείλει αντρίκιες εξηγήσεις, εφόσον αισθάνεται και σήμερα, έπειτα από 2,5 χρόνια, έστω και ελάχιστη υποχρέωση απέναντι σε αυτούς που υποσχέθηκε μέχρι και έξοδο στην Ευρώπη.

Είναι άλλωστε ένας από αυτούς που ταλαιπωρούνται το ίδιο, χρόνια τώρα, με την ομάδα τους να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και με την ελπίδα ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Πέρα από την ηθική προσέγγιση της κρίσης στον Ηρακλή υπάρχει ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας, για τον οποίο οι περισσότεροι επιμένουν ότι παίζει καθοριστικό ρόλο: το γήπεδο στη Μίκρα.

Είναι το σημείο όπου τέμνονται τα συμφέροντα αρκετών μικρών και μεγάλων παραγόντων και είναι άγνωστο αν σε αυτό το παιχνίδι έχει μπει κι αυτός που μας ετοιμάζει ο Ρέμος ως νέο επενδυτή ή επίδοξο ιδιοκτήτη.

Αλλωστε, δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να περιλαμβάνει η περιβόητη συμφωνία Ρέμου και Ισραηλινού για τη διοίκηση ή τη συνδιοίκηση. Ομως, υπάρχει ενδεχόμενο να μην εμπλέκεται στην κατασκευή του γηπέδου;

ΥΓ.: Χρονιάρες μέρες που διανύουμε η απουσία μιας διοίκησης, η οποία θα πρόσφερε τα υποτυπώδη στην ομάδα, είναι ακόμη πιο έντονη. Και καλά, οι ποδοσφαιριστές έμειναν απλήρωτοι για τα Χριστούγεννα, αλλά η διοίκηση ούτε μια ευχή πριν από τις γιορτές. Πόσω μάλλον ένα δώρο ή μια εθιμοτυπική επίσκεψη σ' ένα ίδρυμα με παιδιά για ένα αυτόγραφο, δύο χαμόγελα, μια αγκαλιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x