Παλαιότερες

Facelift στις καλοκαιρινές υποσχέσεις

SportDay

Δεν μας τα λες καλά, Φερνάντο. Δεν μας τα λες καθόλου καλά. Εχω την αμυδρή εντύπωση ότι μας τα γυρίζεις και δεν θα σου το συγχωρήσω. Σε αγαπάμε (εδώ και αρκετό καιρό), σε εκτιμάμε και εσύ μας ρίχνεις ένα παρά…
Οχι μόνο προχθές, που σε άκουσα να τα λες με τον Τσορμπατζόγλου. Από καιρό τώρα το μάζεψες και το άπλωσες αλλιώτικα…

Από το καλοκαίρι, για την ακρίβεια, εκεί στην Ολλανδία, όταν δεν είπες κουβέντα για πρωτάθλημα και τίτλο και κάτι ψέλλισες για τη διαφορά από τους πρωτοπόρους. Να είναι, λέει, ο ΠΑΟΚ σε απόσταση 8-10 βαθμών. Και έχω τον Μύρτσο όλο να μου θυμίζει όσα διέδωσαν με ενθουσιασμό μετά τη συμφωνία Ζαγοράκη - Σάντος, το καλοκαίρι του 2007: τον τρίτο χρόνο της συνεργασίας με τον Φερνάντο πάμε για πρωταθλητισμό.

Μήπως, ρε παιδιά, ο πρωταθλητισμός έγινε πέρυσι και το ρολόι μηδένισε; Μήπως θα πρέπει να περιμένουμε νέα τριετία που τελικά θα είναι… διετία, καθότι ο ΠΑΟΚ στον δεύτερο χρόνο με τον Σάντος βγαίνει δεύτερος; Οπως πέρυσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ε, καλά, ότι τελικά έμεινε τέταρτος επιμελώς το ξεχνάμε και δεν μας απασχολεί. Αλλού είναι το θέμα μας.

Ολοι εμείς τι οφείλουμε να κάνουμε; Θα σας πω αμέσως: Να ρωτήσουμε τον Σάντος αν θυμάται τι έλεγε πριν από τρία χρόνια περί πρωταθλητισμού κι αν ο δικός του πρωταθλητισμός είναι σαν αυτόν που εννοούμε και εμείς. Δηλαδή, είμαι πρώτος ή δεύτερος στη βαθμολογία, διεκδικώντας ουσιαστικά τον τίτλο. Αν υπάρχει άλλος πρωταθλητισμός, ας μας πει ο άνθρωπος περί τίνος πρόκειται. Ας μας πει ότι είναι ο «πορτογαλικός πρωταθλητισμός», που σημαίνει ότι μένεις κάπου στην τρίτη θέση, καλή ώρα, και παρακολουθείς τους πρώτους σε απόσταση δέκα βαθμών.

Και τις προάλλες στον Τσορμπατζόγλου, το πρωί στον Libero, έχω την εντύπωση ότι ο Φερνάντο εμπνεύστηκε κάτι καινούργιο. Τι έκανε; Ενα facelift των καλοκαιρινών υποσχέσεων. Ρετουσάρισμα στο μοντέλο που υποσχέθηκε το φετινό καλοκαίρι. Τι είχε πει το καλοκαίρι; Να είναι ο ΠΑΟΚ σε απόσταση οκτώ βαθμών -το πολύ- από τους πρωτοπόρους. Και τι συμβαίνει τώρα, στο τελείωμα του πρώτου γύρου; Ο ΠΑΟΚ είναι οκτώ (από τον Ολυμπιακό) και δέκα (από τον ΠΑΟ) πόντους πίσω από τους πρώτους.

Ωστόσο, «το πλάνο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης», λέει ο Φερνάντο και εκτιμά ότι με 2-3 μεταγραφές που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία του ΠΑΟΚ, όχι τώρα, αλλά… και τώρα και το καλοκαίρι, θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Αυτό είναι, καλοί μου άνθρωποι, το facelift που σας έλεγα. Του χρόνου πάμε για πρωτάθλημα. Οχι, όμως, με την ομάδα που έχουμε φέτος; Και ποιος σου είπε, ρε Φερνάντο, ότι ο ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός θα μείνουν με τους ίδιους… Δεν θα ενισχυθούν; Δεν θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τις αποστάσεις;
Δεν πειράζει, όμως, Φερνάντο. Για μια ελπίδα ζούμε. ΠΑΟΚ ζούμε, πρωταθλητή να σε δούμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x