Παλαιότερες

Επεράσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα…

SportDay

Για του λόγου του αληθές θα σας γράψω εγώ έναν Καζαμία φέτος για το 2010, στηριζόμενο αποκλειστικά σε πρωτοσέλιδα που υπήρξαν το 2009! Ο,τι διαβάσετε στη συνέχεια, ό,τι τάχα μου μπορεί να συμβεί το 2010 ήταν είδηση το 2009. Σας ορκίζομαι ότι δεν υπερβάλλω καθόλου.

Ιανουάριος

Η χρονιά ξεκινά με μια δήλωση του Γιώργου Κιντή, που λέει ότι θέλει στην ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη. Στις 15 Ιανουαρίου η «Ωρα» προαναγγέλλει την επιστροφή του «τίγρη» με τίτλο «Ανάσταση». Την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τη «SportDay» η ΑΕΚ πωλείται με 1 ευρώ, αλλά δεν πάει να την πάρει κανείς. Το «Φως» αποκαλύπτει ότι υπάρχει θέμα αγοράς του Ντιόγο από τη Μίλαν, ενώ στον ΠΑΟ πάνε για τον Αλεξ (6 εκατομμύρια ευρώ έτοιμα, «Γάτα») και Μπαστός, Παλάσιο, Οντεμβίγκι, ενώ κλείνουν τον Λεονάρντο (για το καλοκαίρι) και δεν μιλάμε γι' αυτόν του Λεβαδειακού και έχουν όνειρο τον Αντριάνο («Εξέδρα»): στο τέλος έρχεται κάποιος Βαβρζίνιακ. Ξεχωριστή η αποκάλυψη της «Πράσινης», ότι ετοιμάζεται συλλαλητήριο εναντίον της διαιτησίας, και του «Ντέρμπι», ότι η μισή Πριμέρα Ντιβιζιόν κάνει προτάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τον Σιμάο!

Φεβρουάριος

Ο Γιάννης Ιωαννίδης αποκαλύπτει, σύμφωνα με το «Goal», πώς ακριβώς θα γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι μέτοχοι του ΠΑΟ τσακώνονται στο Δ.Σ. με αφορμή μια ιστορία με λάβαρα της ΚΑΕ που κατέβηκαν κατά τη διάρκεια της γιορτής των 100 χρόνων και ο Ανδρέας Βγενόπουλος φέρεται να παρακαλάει τους άλλους να σοβαρευτούν. Σύμφωνα με τον «Φίλαθλο», «Πατέρας και Κόκκαλης διώξαν από την ΚΕΔ τον Ψυχομάνη». Η «Ωρα» βλέπει και Ρέστη με Μελισσανίδη, αλλά η «SportDay» τους ξεπερνά, αφού βλέπει πρωτάθλημα ΠΑΟΚ του χρόνου διότι σαρώνει την ελληνική αγορά, όπως αποδεικνύουν οι μεταγραφές του Αμπουμπακάρι και του Φωτάκη!

Μάρτιος

Στον ΠΑΟ ασχολούνται με τα αληθινά προβλήματα, έχοντας λύσει όλα τα άλλα: ο «Βγενό» βγάζει ανακοίνωση κατά του «Ντέρμπι» και ο Πατέρας κατά της «Πράσινης». Στις 15 Μαρτίου όλες οι εφημερίδες αποκαλύπτουν τα μυστικά της συμφωνίας του Κόκκαλη με τον Βαλβέρδε για τη σίγουρη πλέον ανανέωση του συμβολαίου του. Η «Αθλητική Μακεδονίας-Θράκης» αποκαλύπτει ότι 65 Ελληνες ποδοσφαιριστές (σ.σ.: όσοι υπάρχουν δηλαδή) παίζουν στοίχημα στο Διαδίκτυο. Η «Εξέδρα» βλέπει την ΑΕΚ τη νέα χρονιά να έχει Μελισσανίδη, Νοτιά, Ντέμη, αλλά η «Ωρα» το πάει μακρύτερα, καθώς δημοσιεύει δηλώσεις του Θανόπουλου που προβλέπει ότι το 2011 θα 'ναι έτοιμο το γήπεδο στη Νέα Φιλάδελφεια!

Απρίλιος

Ο ΠΑΟ κλείνει τον Γιοβάνοβιτς με αποστολή Αντωνίου στη Σερβία («Goal»), αλλά υπάρχει και καλύτερο: στις 4 του μηνός ο Τζίγκερ κλείνει τον Παύλο Γιαννακόπουλο για πρόεδρο της ομάδας! Ο Βγενόπουλος το μαθαίνει μία εβδομάδα αργότερα και σύμφωνα με την «Εξέδρα», λέει: «Σταμάτα, ρε Γιάννη, και βάλε επιτέλους λεφτά»! Είναι μήνας οικονομικών: στις 14 Απριλίου (13 μέρες μετά την Πρωταπριλιά δηλαδή) ο Ζαγοράκης κηρύττει εκστρατεία κατά των χρεών του ΠΑΟΚ («Σπορ του Βορρά») και τρομάζει τον κόσμο που νομίζει ότι θα πληρώσει! Ενώ η ΑΕΚ κλείνει Ζαϊρί («Score»), σύμφωνα με τη «SportDay» ο Κόκκαλης με τον Σεϊταρίδη συναντιούνται στη Μύκονο!

Μάιος

Σε ένα ιστορικό Δ.Σ. του ΠΑΟ τσακώνονται πάλι για τις εφημερίδες. Χαϊλάιτ, σύμφωνα με την «Πράσινη», η ερώτηση του Γιαννακόπουλου στον Βγενόπουλο «όταν σε έκανε η "Πράσινη" παράγοντα ήταν καλά;». Η «SportDay» αποκαλύπτει τον ερχομό του Κετσπάγια, αλλά ο «Πρωταθλητής» και το «Φως» την ξεπερνούν βάζοντας στη ζωή μας για πρώτη φορά τον Μπομπό (!), το όνομα του οποίου θα γραφτεί 123 φορές σε πρωτοσέλιδα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Στη Θεσσαλονίκη αρχίζει να χτίζεται το νέο γήπεδο του Αρη! Στα μέσα του μηνός ο «Βγενό» λέει για τον ΠΑΟ του Τζίγκερ ότι όποιος πληρώνει με φιστίκια αγοράζει μαϊμούδες και μετά φεύγουν και οι δύο από το Δ.Σ.! Στο μεταξύ έρχεται ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ, αυτή τη φορά ως πανίσχυρος χορηγός! Σύμφωνα με την «Ωρα», για να στηρίξει τον Μπάγεβιτς. Ξεχωριστής σημασίας είδηση η είσοδος της Γκάζπρομ στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον Μπότο!

Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος

Μεταγραφές, δηλαδή το πανηγύρι του τρελού. Αφήνω στην άκρη τα περίπου 350 ονόματα και κρατάω τέσσερα απολαυστικά πράγματα. Τη δήλωση του Τεν Κάτε, ότι ο ΠΑΟ χρειάζεται έναν κεντρικό αμυντικό καλύτερο του Μέλμπεργκ, δήλωση που έγινε όταν ο ΠΑΟ έχασε τον κλεισμένο Ενχελάαρ. Την υποδοχή του Αμπρέου από τον λαό του Αρη. Τη βεβαιότητα του Σωκράτη Κόκκαλη ότι «ο Κετσπάγια είναι για μεγάλα πράγματα» και τη σιγουριά του Φερνάντο Σάντος για πρόκριση επί της Χέρενφεν και διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος! Και σκεφτείτε ότι ήταν ένα μάλλον κρύο καλοκαίρι, δηλαδή δεν είχαν σφίξει οι ζέστες…

Σεπτέμβριος

Ο μήνας ξεκινά με «καταιγίδα ενίσχυσης της ΑΕΚ» («Score») και «ΑΕΚ για νταμπλ, Vamos Campeones» της «Ωρας», όμως το πρωτοσέλιδο ίσως της χρονιάς είναι το «Νοτιάς – Αθηνής 51%, κάτι μεγάλο γεννιέται». Ο Ολυμπιακός χάνει 5-0 από τον Εργοτέλη σε ένα φιλικό που, σύμφωνα με τον Κετσπάγια, έγινε γιατί ο Εργοτέλης είναι φιλικό σωματείο. Λίγες μέρες αργότερα απολύεται ο Κετσπάγια, αλλά αυτό δεν είναι είδηση γιατί το περίμεναν όλοι: είδηση είναι η δήλωση του Τεν Κάτε στο «Goal»: «Στο τέλος θα κριθώ». Κούνια που τον κούναγε! Φεύγει από τον ΠΑΟΚ «ο άνθρωπος που του έδωσε φωνή στα κέντρα των αποφάσεων», ο κουμπάρος Βασίλης Γκαγκάτσης, αλλά έχει και πιο αστεία πράγματα: σύμφωνα με την «Αθλητική», «δεν κρατιέται ο Αμπρέου»!

Οκτώβριος

Φεύγει από τον ΠΑΟΚ ο Ζαγοράκης, αλλά το βασικό είναι ότι, σύμφωνα με το «Score», ο «τίγρης» πάλι το σκέφτεται για να μπει στην ΑΕΚ! Σύμφωνα με το «Derby» και τον «Φίλαθλο», το γήπεδο του ΠΑΟ θα 'ναι έτοιμο το 2011, αφού τα έργα άρχισαν: κάνει και δηλώσεις επί του προκειμένου ο Αλέξης ο Τσίπρας! Στις 21 Οκτωβρίου η «Εξέδρα» αποκαλύπτει ότι ο Θανόπουλος πήγε στο Σικάγο και συνάντησε έναν Ελληνοαμερικανό που ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ και λέγεται Κοζώνης. Την επόμενη η «Ωρα» κυκλοφορεί με το ιστορικό πρωτοσέλιδο «Καλώς ήρθε το δολάριο»! Στις 27 Οκτωβρίου έρχονται στην ΑΕΚ 22 εκατ. ευρώ με το καλημέρα από το Σικάγο («Goal»).

Νοέμβριος

Στις 3 Νοεμβρίου τον Κοζώνη υποδέχεται ο Μελισσανίδης («Αν είναι έτσι, να ’ρθει», «Goal») και στις 5 Νοεμβρίου ο Τζορτζ Πρασάς (μια new entry) δηλώνει ότι ο Κοζώνης θα βάλει άλλα 100 εκατομμύρια αν χρειαστεί. Ο Θανόπουλος δίνει συνέντευξη Τύπου και χωρίς να του γίνει καμία ερώτηση, αν ο Κοζώνης έχει τα λεφτά που λένε, απαντάει στον Πανούτσο, που ενώ όλοι χορεύουν κλακέτες εκφράζει αμφιβολίες, με την ιστορική φράση «τι λέτε, ρε, που θα σας δείξει ένας επιχειρηματίας τους λογαριασμούς του»! Μπροστά σε αυτά η απόκτηση του Γιοβάνοβιτς από τον Ολυμπιακό και ο ερχομός του Εκτορ Κούπερ (αυτό είναι αλήθεια, αλλά ποιος θα το πίστευε!) περνούν σε δεύτερη μοίρα. Στο μεταξύ η Ελλάδα προκρίνεται για τα τελικά του Μουντιάλ και γ.γ. Αθλητισμού αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Μπιτσαξής και όχι ο Βασίλης ο Γκαγκάτσης, όπως είχε αποκαλύψει το «Φως» που τον βλέπει στο μεταξύ πρόεδρο του ΟΠΑΠ και αν ο Μανώλης ο Γαβαθιώτης έχει έμπνευση, ίσως μια μέρα και πρωθυπουργό!

Δεκέμβριος

Ο Ολυμπιακός νικά τον ΠΑΟ 2-0 κι ο Τζόρβας καταγγέλλει ότι τον πυροβολούσαν με αεροβόλο, αλλά ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Στέφανος Ησαΐας χαρακτηρίζει τις συνθήκες του ματς περίπου ιδανικές. Ο Πατέρας πάει στην Παιανία, τα βάζει με τους παίκτες και μια εβδομάδα αργότερα απολύει τον Τεν Κάτε και προσλαμβάνει το δίδυμο Νιόπλια – Βαζέχα. Γίνεται και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας από την οποία έχει παραιτηθεί ο Θανόπουλος, την παρουσία του οποίου κανείς δεν είχε αντιληφθεί. Στον ΠΑΟΚ γίνεται τεχνικός διευθυντής ο Κονσεϊσάο και ετοιμάζεται να επιστρέψει ο Ζαγοράκης, ο οποίος δεν έχει εξηγήσει γιατί έφυγε. Ο Κοζώνης δίνει διακαναλική συνέντευξη που δεν μεταδίδει κανένα κανάλι και οι άνθρωποι που τον έφεραν τον απειλούν με μηνύσεις! Στο μεταξύ δίνει συνέντευξη ο Κιντής και λέει ότι θέλει τον Μελισσανίδη! Φτου κι απ' την αρχή δηλαδή….


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x