Παλαιότερες

Kάτι παραπάνω από ντέρμπι

SportDay

Ακόμα και οι εταιρείες στοιχημάτων το ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη δεν το αντιμετωπίζουν ως ντέρμπι, αλλά ως ένα δύσκολο παιχνίδι για τον γηπεδούχο Ολυμπιακό, ο οποίος είναι το απόλυτο φαβορί. Λογικό, γιατί οι εταιρείες στοιχημάτων δεν βγάζουν αποδόσεις με βάση το όνομα και τη φανέλα, αλλά με βάση την κατάσταση των δύο ομάδων, τα αποτελέσματά τους, τη βαθμολογική τους θέση και τη συνολική παρουσία τους. Ολα αυτά δείχνουν ότι δεν είναι ντέρμπι.

Στην πραγματικότητα, όμως, πόσο αμφίρροπο και πόσο σημαντικό είναι ένα ματς το καταλαβαίνεις πολλές φορές όταν έχει τελειώσει. Οι συνέπειες ενός αποτελέσματος δείχνουν πολλές φορές τη σημασία του αγώνα. Προσέξτε τι μπορεί να συμβεί σε κάθε πιθανό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό ή για την ΑΕΚ. Ποιος αμφιβάλλει ότι ο ηττημένος του ντέρμπι μπορεί την επόμενη κιόλας μέρα να είναι σε αναζήτηση προπονητή;

Ο Μπάγεβιτς έτσι κι αλλιώς φέρεται να παίζει με το πιστόλι στον κρόταφο, ο δε Ζίκο αν χάσει εντός έδρας από την ΑΕΚ και μείνει πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, ποιος είναι αυτός που μπορεί να βάλει έστω ένα ευρώ στοίχημα ότι θα παραμείνει στον πάγκο των πρωταθλητών; Μάλλον κανείς. Και δεν είναι μόνο αυτό. Αμφιβάλλει κανείς ότι αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί και ο ΠΑΟ έχει νικήσει νωρίτερα τον Εργοτέλη, οι «πράσινοι» θα γίνουν αυτομάτως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου;

Προφανώς όχι. Από την άλλη, αν η ΑΕΚ είναι αυτή που τελικά θα ηττηθεί, τότε θα έχουμε να κάνουμε με τη χειρότερη πορεία της στο πρωτάθλημα τα... πολλά τελευταία χρόνια και με ανοικτό, ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο -με δεδομένο ότι έχει αποκλειστεί και από το Κύπελλο- να μείνει εκτός Ευρώπης. Το δε κακό, κάκιστο κλίμα στην ομάδα θα γίνει πολύ χειρότερο έπειτα από μια ήττα σε ντέρμπι, ενώ αν αυτή συνοδευτεί από μεγάλο σκορ η κατάσταση θα μοιάζει ανεξέλεγκτη.

Μεθαύριο στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ μπορούν, όπως γράψαμε και στην αρχή, να χάσουν πολλά περισσότερα από δύο ή τρεις βαθμούς. Μπορούν να χάσουν τους προπονητές τους, την ηρεμία τους, ακόμα και τους στόχους μιας ολόκληρης χρονιάς. Γι' αυτό το Ολυμπιακός - ΑΕΚ, έστω κι αν δεν μοιάζει, μπορεί να αποδειχτεί κάτι παραπάνω από ντέρμπι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x