Παλαιότερες

Να περάσει ο επόμενος... Ζίκο

www.sportfm.gr

To αγωνιστικό πρόβλημα του Ολυμπιακού, που αναδείχθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο μετά την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, δεν είναι τωρινό και καταδεικνύει με τον πλέον πειστικό τρόπο την παταγώδη αποτυχία της λογικής των διαρκών αλλαγών στην τεχνική ηγεσία.

Όταν πριν από λίγο καιρό η Μπάγερν Μονάχου παρέπαιε τόσο στην Μπουντεσλίγκα όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ, πριν πάρει τα πάνω της και οι φωνές των οπαδών για άμεση αντικατάσταση του Λουίς Φαν Χάαλ γίνονταν κραυγές, οι πιο εγκρατείς εξέφραζαν την αντίθεση τους σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Θα πρέπει επιτέλους στη Μπάγερν, που είναι η μεγαλύτερη ομάδα της χώρας ,να προστατέψουν τον ρόλο του προπονητή. Να τον αναδείξουν κι όχι να τον απαξιώνουν διαρκώς» ανέφεραν τότε αρκετά μέσα ενημέρωσης..

Στον Ολυμπιακό, τα τελευταία χρόνια, αυτό συμβαίνει συστηματικά. Ακόμα και με ανθρώπους που αποδεδειγμένα έδειξαν έργο, όπως ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Μπορεί τα αποτελέσματα μιας αλλαγής προπονητή να μοιάζουν αρχικώς ευεργετικά, η συγκεκριμένη λογική (;) όμως στο πέρασμα του χρόνου αποδεικνύεται καταστροφική.

Για να πάμε παρακάτω, όταν οι άνθρωποι των ερυθρόλευκων επέλεγαν το καλοκαίρι τον Τιμούρ Κετσπάγια για τον πάγκο, το έκαναν κόντρα στις επιθυμίες μιας μεγάλης μερίδας των φίλων του, που δεν του… συγχωρούσαν το κιτρινόμαυρο παρελθόν. Για να προχωρήσουν λοιπόν σε μία τέτοια κίνηση θα περίμενε κανείς πως η απόφαση τους ήταν μελετημένη, απολύτως συνειδητοποιημένη και πως θα είχαν την διάθεση να στηρίξουν την επιλογή τους. Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη στραβή ο Τιμούρ πήρε πόδι. Πάλι από την αρχή λοιπόν….

Λίγους μήνες αργότερα βρισκόμαστε μπροστά στο ίδιο σκηνικό. Μόνο που αυτή τη φορά στην θέση του Γεωργιανού είναι ένας Βραζιλιάνος. Η επιλογή του Ζίκο για τον κόκκινο πάγκο μοιάζει να έγινε κυρίως με βάση το ένδοξο ποδοσφαιρικό του παρελθόν και όχι κάτι άλλο. Άλλωστε, μεγάλες επιτυχίες ως προπονητής δεν είχε μέχρι τότε. Δεν έχει σημασία να αναφερθεί κανείς στις επιλογές του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Αυτός είναι προπονητής, αυτός αποφασίζει. Κι έκανε λάθη σοβαρά για ακόμα μία φορά. Δεν φταίει όμως αυτός. Στον Ολυμπιακό προφανώς δεν ήξεραν τι «ψώνιζαν» όταν επέλεγαν ή το έκαναν στην «τούρλα» του Σαββάτου. Αλλιώς, δεν είναι δυνατόν λίγο καιρό μετά την πρόσληψη του να αμφιβάλλουν κιόλας για τις ικανότητες του.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει φθίνουσα πορεία σε αγωνιστικό επίπεδο και γιατί έχασε "μονάδες" με προσωπικότητα, αλλά κυρίως λόγω της λογικής (;) πως τελικά ο πρόεδρος παίρνει τα πρωταθλήματα και πως ο κάθε προπονητής είναι αναλώσιμος. Τώρα το πληρώνει….

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x