Stoiximan Super League

Ανώμαλη προσγείωση!

Ούτε το διπλό στο «Καραϊσκάκη», ούτε η δυναμική παρουσία του κόσμου της ήταν αρκετά στην ΑΕΚ για να νικήσει τον Ατρόμητο. Η «Ένωση» ήρθε ισόπαλη 3-3, αν και προηγήθηκε με 3-1. Με δύο γκολ του Περόνε οι Περιστεριώτες πήραν ό,τι άξιζαν με βάση την εικόνα του αγώνα. Αποδοκιμάστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Μπάγεβιτς, που διαμαρτύρονται για τη φάση του πέναλτι. , γράφει στο sport-fm.gr ο Γιάννης Κυφωνίδης.

Ούτε το διπλό στο «Καραϊσκάκης», ούτε η δυναμική παρουσία του κόσμου της ήταν αρκετά στην ΑΕΚ για να φτάσει στη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο. Η «Ένωση» ήρθε 3-3 κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Δώνη, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε 3-1 (12' Γκέντσογλου, 45' Σκόκο, 53' Μπλάνκο). Με σκόρερ τους Περόνε (69' πεν, 71') και Νεμπεγλέρα (9') οι Περιστεριώτες πήραν ότι άξιζαν με βάση την εικόνα του αγώνα. Αποδοκιμάστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που διαμαρτύρονται για τη φάση του πέναλτι.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων στάθηκε πολύ καλά μέσα στο γήπεδο με τους Νεμπεγλέρα, Σαρμιέντο και Φαβάλι σε σπουδαία βραδιά. Παρά το γεγονός ότι, κόντρα στη ροή του αγώνα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-1 βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσουν το παιχνίδι. Το ποδοσφαιρικό θράσος των παικτών του Γιώργου Δώνη, που τα άκουσε από τον κόσμο, έφερε τον βαθμό της ισοπαλίας και γύρισε την ΑΕΚ πολύ πίσω. Με τέτοια εμφάνιση, ο «Δικέφαλος» ακύρωσε ότι καλό δημιούργησε με τη νίκη του απέναντι στον Ολυμπιακό και αποδοκιμάστηκε από τους ίδιους τους οπαδούς της, οι οποίοι λίγα λεπτά νωρίτερα τραγουδούσαν ευτυχισμένοι. Για την «Ένωση» δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία η ένσταση για το πέναλτι που καταλογίστηκε σε βάρος της και το οποίο ξαναέβαλε τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι.

Το ματς

Ο Ατρόμητος κατάφερε για μεγάλα χρονικά διαστήματα να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του και κατά συνέπεια να μην δεχτεί πίεση από την ΑΕΚ. Νεμπεγλέρας και Σαρμιέντο είχαν καθοριστική παρουσία στο χώρο του κέντρου ανασταλτικά, αλλά και σε ότι είχε να κάνει με την κυκλοφορία της μπάλας. Στο μόνο που δεν τα κατάφεραν καλά οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, ήταν να διαφυλάξουν το προβάδισμα που πήραν με τον Νεμπεγλέρα στο 9’. Ήταν η προσπάθεια του Φαβάλι που έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Καράμπελας προσπάθησε να διώξει με ανάποδο ψαλίδι, χωρίς επιτυχία και ο έμπειρος μέσος του Ατρομήτου με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, ήρθε η απάντηση της «Ένωσης» με τον Γκέντσογλου που δέχτηκε την μπάλα από τον Τζεμπούρ και με τεχνικό σουτ νίκησε τον Μιχαηλίδη, ο οποίος ήταν εκτός θέσης.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε μετά τα δύο γκολ και οι Περιστεριώτες δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα από τους γηπεδούχους. Αντίθετα, αυτοί έφτασαν μια ανάσα από ένα δεύτερο τέρμα, όταν μακρινό σουτ από τον Μπρίτο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Αραμπατζή και στη συνέχεια ο Αραούχο με αυτοθυσία πρόλαβε τον Αναστασάκο που ετοιμαζόταν να σκοράρει στην ανυπεράσπιστη εστία. Σαν να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Νάτσο Σκόκο σκόραρε, σουτάροντας μάλιστα με το αριστερό (!) και έφερε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με τη λήξη του ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευτυχία στην πρώτη καλή στιγμή τους στο δεύτερο μέρος να πετύχουν ακόμη ένα γκολ. Χρειάστηκε και πάλι το ταλέντο του Σκόκο, που αυτή τη φορά έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στην καρδιά της περιοχής και εκεί πετάχτηκε ο Μπλάνκο και με προβολή «έγραψε» το 3-1. Με αυτό το γκολ ο δύο φορές πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας, έφτασε τα τέσσερα τέρματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δύο από αυτά έχουν επιτευχθεί από το σημείο του πέναλτι και τα άλλα δύο εναντίον του Ατρομήτου!

Εκεί που ο κάθε λογικός φίλαθλος πίστεψε ότι το παιχνίδι έφτασε στο τέλος του ήρθε η απόλυτη ανατροπή. Καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα ήταν η είσοδος του Τάτου και η αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 με ρόμβο από τον Γιώργο Δώνη. Στο 68’ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαϊστόροβιτς στον Αναστασάκο και ο Περόνε από τα έντεκα μέτρα μείωσε σε 3-2. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έκανε τα όνειρα των ανθρώπων της ΑΕΚ για ανάκαμψη, εφιάλτες, όταν με κεφαλιά βρήκε και ξανά δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι έγινε γκραν-γκινιόλ με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, χωρίς τελικά να μπει άλλο τέρμα και το 3-3 σφράγισε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Γιώργος Δώνης, για διαμαρτυρία προς τον τέταρτο διαιτητή.

Αν κάποιος μπορέσει να αποστασιοποιηθεί και να δει με ουδέτερη ματιά τον αγώνα, δεν μπορεί παρά να μείνει ευχαριστημένος από την χορταστική εικόνα του αγώνα, με τα έξι γκολ και τις ανατροπές. Προφανώς εξαιρούνται οι φίλοι της ΑΕΚ που θα προτιμούσαν να δουν την ομάδα τους να φτάνει σε ακόμη μία νίκη, με κεκταμένη ταχύτητα από την επικράτηση επί του Ολυμπιακού και το μεγάλο πριμ που μοιράστηκε στους παίκτες.

Το φιλμ του αγώνα

Δείτε τι είπαν στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Γιώργος Δώνης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Άλβες, Καράμπελας, Μάκος, Γκέντσογλου (75' Λεονάρντο), Μαντούκα, Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Αποστολόπουλος, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς, Σκόνδρας, Σαρμιέντο, Μπρίτο (59' Τάτος), Φαβάλι, Περόνε, Αναστασάκος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών)-Καρατζίκας (Αθηνών)

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x