Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ίδιο έμβλημα, αντίστροφη πορεία…

www.sportfm.gr

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η πορεία των δύο δικεφάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τη μία υπάρχει ο ΠΑΟΚ που είναι μια σοβαρή και σταθερή ομάδα και από την άλλη η ΑΕΚ, που έχει φτάσει σε σημείο να τη λυπούνται ακόμη και οι εχθροί της! Τα σημερινά παιχνίδια, απλά επιβεβαίωσαν αυτά που βλέπουμε από τα τέλη Αυγούστου μέχρι σήμερα…

Στην Τούμπα, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κλήθηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο από το 20ο λεπτό, κόντρα σε ένα πειθαρχημένο σύνολο όπως ο Αστέρας Τρίπολης. Ωστόσο, η απουσία του Βιερίνια όχι μόνο δεν φάνηκε, αλλά συσπείρωσε τους παίκτες του Δικεφάλου. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο λέγεται πολλές φορές η ατάκα «δέκα ίσον δώδεκα», κάτι που βρίσκει συχνά εφαρμογή. Για τον φετινό ΠΑΟΚ το μυστικό είναι η άμυνα αφού σε 18 ματς έχει δεχθεί μόλις 8 γκολ και από εκεί ξεκινούν όλα.

Το στοίχημα του Δικεφάλου είναι τα πλέι οφ. Σε ένα μίνι πρωτάθλημα που πέρσι απέτυχε παταγωδώς καλείται φέτος να πάρει τη ρεβάνς και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό. Πλέον, ο κορμός στην ομάδα υπάρχει και με ουσιαστικές κινήσεις το ερχόμενο καλοκαίρι μπορεί να κάνει άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός. Όσο για την συσπείρωση γύρω από την ομάδα, είναι βασικό συστατικό και μπορεί να τη διαταράξει μόνο ο Σαλπιγγίδης…Τι να κάνουμε έτσι είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την ΑΕΚ είναι δύσκολο να γράψεις οτιδήποτε. Όταν το ματς είναι στο 1-1 στο 86ο λεπτό και ο παίκτης σου εκτελεί το πέναλτι σαν νικάς με 3-0, τα υπόλοιπα πάνε περίπατο…Μια ομάδα χωρίς στόχο, χωρίς διοίκηση, χωρίς αρχή και τέλος και με έναν προπονητή που περιμένει να φύγει. Σε όλα αυτά προσθέστε το «ξενέρωμα» των παικτών, που οδηγεί τους περισσότερους σε τάσεις φυγής. Και ποιοι φεύγουν συνήθως; Αυτοί που έχουν δυνατότητες για κάτι παραπάνω(π.χ. Σκόκο, Ταχτσίδης).

Το χειρότερο είναι ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Πλέον, ακόμη και νίκες σαν αυτή στο Καραϊσκάκη δεν αποτελούν τονωτική ένεση. Πριν από δύο μήνες έγραφα ότι τώρα πρέπει να στηριχθεί η ομάδα από τον κόσμο της, αλλά πλέον είναι αμφίβολο αν και αυτοί έχουν τα ψυχικά αποθέματα…Το ρητό «ενός κακού μύρια έπονται» βρίσκει στην τωρινή ΑΕΚ την απόλυτη εφαρμογή…Απλά κρίμα.

Για την αναμέτρηση στα Πηγάδια δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι εκτός από τη «μάχη» των αιωνίων στην κορυφή, η υπόθεση αποφυγής του υποβιβασμού θα είναι φέτος η συναρπαστικότερη των τελευταίων ετών, αφού οι δύο που θα συντροφεύσουν τον Πανθρακικό θα προκύψουν στο τέλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x