Παλαιότερες

«Θυσιάστηκαν» Μπλάνκο και... βαθμοί

www.sport-fm.gr

Στο ποδόσφαιρο είναι αρκετές οι φορές που για την κατάκτηση θετικών αποτελεσμάτων απαιτούνται θυσίες. Και τέτοιες έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας την Κυριακή το βράδυ. Άλλες εντός… εισαγωγικών και άλλες εκτός.

Η «θυσία» του Ντούσαν Μπάγεβιτς ακούει στο όνομα Ισμαελ Μπλάνκο. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός στην προσπάθεια του να αναχαιτίσει τον Σεμπάστιαν Λέτο και να προσφέρει βοήθεια στο μαρκάρισμα του από τον Αραούχο ανάγκασε τον Αργεντινό κυνηγό να μετατραπεί σε κλασικό δεξί χαφ που είχε μάλιστα ως πρώτο μέλημα του τον ανασταλτικό τομέα. Η αλήθεια είναι πως ο Μπλάνκο, ασχέτως αν «έβραζε» από μέσα του, επέδειξε χαρακτήρα απολύτως συνειδητοποιημένου επαγγελματία κάνοντας τέλεια την δουλειά. Ότι ακριβώς δεν συνέβη δηλαδή από την απέναντι μεριά, την αριστερή. Ο… πολύς Νάτσο Σκόκο μπορεί να πέτυχε το γκολ, αλλά η απροθυμία του να μαρκάρει, όπως επέβαλε το ρίσκο του 4-3-3, εξέθεσε τον Καράμπελα αφήνοντάς τον… έρμαιο διαθέσεις του Σαλπιγγίδη και ανάγκασε τον Μπάγεβιτς να του αλλάξει θέση με τον Μαντούκα. Το ότι η ΑΕΚ έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το ΟΑΚΑ, δίχως να ολοκληρώσει τη «ζημιά» ο Σαλπιγγίδης ,το οφείλει κυρίως στις εκπληκτικές επεμβάσεις του Αραμπατζή παρά σε οτιδήποτε άλλο.

Η θυσία του Νίκου Νιόπλια ήταν… οι δύο επιπλέον βαθμοί, που χάριζε η νίκη. Ο Έλληνας τεχνικός, με την αλλαγή του Καραγκούνη με τον Σιμάο στο 71’ έβαζε «φρένο» στην ομάδα του, κάνοντας όμως μια ξεκάθαρη επιλογή. Κάλλιο ένας και στο χέρι παρά… τρεις και καρτέρι, που λέει και η παροιμία. Μπορεί σε πολλούς η συγκεκριμένη αλλαγή να μην έγινε κατανοητή, με βάση τη ροή του αγώνα όμως μοιάζει απολύτως δικαιολογημένη. Έχοντας χάσει σωρεία ευκαιριών στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και βλέποντας την αδυναμία της ΑΕΚ να αμυνθεί σωστά, οι πράσινοι από το 60’ και μετά έβγαιναν ανεξέλεγκτα μπροστά. Κατσουράνης και Καραγκούνης, με τις προωθήσεις τους, άφηναν μια τεράστια «τρύπα» στον άξονα της μεσαίας γραμμής την οποία παίκτες με την ποιότητα του Σκόκο, του Τζεμπούρ, του Μαντούκα και του Μπλάνκο είναι πολύ εύκολο να εκμεταλλευτούν. Με λίγα λόγια το παιχνίδι είχε γίνει «ροκ» και τέτοια ματς η ΑΕΚ μπορεί να τα κερδίσει. Το έκανε σε αναλόγου τύπου αναμετρήσεις κόντρα στην Μπενφίκα και τον Ολυμπιακό. Γιατί όχι και τώρα; Αν η νίκη και μόνο έκρινε τον τίτλο, η συγκεκριμένη αλλαγή έχω την αίσθηση πως δεν θα γινόταν ποτέ. Ο Νιόπλιας σκέφθηκε μακροπρόθεσμα και προτίμησε να διασφαλίσει τουλάχιστον τον βαθμό, που μπορεί μεν να συνιστά απώλεια εδάφους, αλλά στον ψυχολογικό τομέα δεν έχει τις επιπτώσεις που θα είχε πιθανή ήττα την δεδομένη χρονική στιγμή…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x