Παλαιότερες

Με τη στόφα... πρωταθλητή!

www.sport-fm.gr

Μερικές φορές αρκεί μόνο ένα βλέμμα, μια ματιά, για να αντιληφθεί κανείς την αποφασιστικότητα κάποιου σε οποιοδήποτε εγχείρημα. Στο Αλκαζάρ, αυτή την διάθεση την διέκρινε κανείς πολύ εύκολα στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Μπορεί ο Τζιμπρίλ Σισέ να πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό αυτή την επιτυχία με τα δύο πανομοιότυπα γκολ που πέτυχε, αλλά η αίσθηση που κυριαρχούσε ήταν πως το πάθος των πράσινων ήταν τέτοιο που κάποια στιγμή, με τον έναν η τον άλλον τρόπο, το γκολ θα έμπαινε. Η κλάση και η προσωπικότητα του Σισέ απλώς το έκανε πιο εύκολο.

Πώς να παραγνωρίσει δηλαδή κανείς το ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, που δεν άφηνε περιθώριο για ανάσα στους παίκτες της Λάρισας; Τις πλαγιοκοπήσεις, με Σαλπιγγίδη και Λέτο να παίρνουν τεράστιες βοήθειες από τους πλάγιους μπακ; Θυμίζω πως και τα τρία γκολ προήλθαν από σέντρες του Σπυρόπουλου και του Βύντρα..’Η ακόμα πώς να αγνοήσει κανείς το αδιάκοπο τρέξιμο των Σιμάο, Καραγκούνη και Κατσουράνη στον άξονα; Είναι από τις λίγες φορές σε αγώνα του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια που ο προπονητής του στον πάγκο δεν είχε λόγο να αντικαταστήσει κανέναν από την αρχική ενδεκάδα.

Αν το δει κανείς συνολικά και συνυπολογίσει και την κρισιμότητα του αγώνα, αυτή μοιάζει να είναι η καλύτερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού την φετινή περίοδο. Έγραφα στην αρχή της σαιζόν πως οι προσωπικότητες που διαθέτει φέτος ο Παναθηναϊκός στο δυναμικό του είναι αυτές που θα του δίνουν παιχνίδια ακόμα κι όταν δεν είναι καλός. Ότι συνέβαινε δηλαδή με τον Ολυμπιακό στο πρόσφατο παρελθόν. Το ματς του «Αλκαζάρ» σίγουρα δεν ήταν ένα απ’ αυτά. Σ’ αυτό μέτρησαν άλλα πράγματα και μερίδιο της επιτυχίας θα πρέπει να πιστωθεί και στον Χενκ Τεν Κάτε, που άφησε μια ομάδα, τουλάχιστον με εξαιρετική φυσική κατάσταση, την καλύτερη ομάδας της Σούπερ Λιγκ. Και στον βαρύ αγωνιστικό χώρο της Λάρισας το στοιχείο αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Γιατί άλλο είναι να θέλεις κι άλλο να μπορείς. Και οι πράσινοι και ήθελαν και μπορούσαν. Σ’ αυτά προσθέστε την αξιοποίηση και σωστή διαχείριση του έμψυχου υλικού, αλλά και την βαρύτητα στην τακτική από το Νίκο Νιόπλια κι έχετε μπροστά σας μια ομάδα που με την εμφάνιση της στο «Αλκαζάρ» έπεισε πώς είναι έτοιμη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x