Βαγγέλης Νεραντζιάς

Τα αίτια της κατηφόρας…

www.sportfm.gr

Όσο κυλούν οι αγωνιστικές και η κατάσταση στην κορυφή παραμένει αναλλοίωτη, τόσο το ενδιαφέρον θα στρέφεται στην ουρά. Εκεί, όπου η κατάσταση είναι και θα παραμείνει μπερδεμένη μέχρι τέλους. Αν αναζητήσουμε τη δυσάρεστη έκπληξη, η Λάρισα ξεχωρίζει, αφού από τη συμμετοχή στα περσινά πλέι οφ και την ευρωπαϊκή έξοδο, έχει βρεθεί κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού εννέα στροφές πριν το τέλος.

Η βασική αιτία αυτής της «κατηφόρας» είναι τα συνεχόμενα λάθη, που αφορούν κυρίως τη διαχείριση και τη στελέχωση του ρόστερ. Ένα απλό παράδειγμα, ο Τουμέρ Μετίν που φέτος είναι βαρόμετρο και παίζει ακόμη και τραυματίας, πέρσι πάλευε για μια θέση στην ενδεκάδα και ερχόταν συνήθως ως 12ος παίκτης. Αυτό δεν έχει να κάνει με την αξία του Τούρκου που είναι ξεκάθαρα χαρισματικός, ωστόσο, ένας «κούκος» δε φέρνει την άνοιξη…

Όσον αφορά τις ευθύνες, μοιράζονται μεταξύ διοίκησης και τεχνικού επιτελείου. Οι απώλειες του καλοκαιριού ήταν χτυπητές και όπως αποδεικνύεται δεν καλύφθηκαν. Λάθος πρώτο, Κοτσόλης. Μετά από μια τετραετία που ο Έλληνας γκολκίπερ έδινε σιγουριά στα καρέ της ΑΕΛ αποχώρησε για την Κύπρο και την Ομόνοια, γιατί ήθελε κάτι παραπάνω. Στην περίπτωση του Φωτάκη τα πράγματα ήταν διαφορετικά, αφού ο έμπειρος χαφ ήθελε να πάει στον ΠΑΟΚ, ωστόσο η ταυτόχρονη αποχώρηση του Σαρμιέντο από τη μεσαία γραμμή ήταν μεγάλο πλήγμα. Το γιατί, δείτε το στον Ατρόμητο.

Τους Κώτσιο και Γιαννακόπουλο τους «έφαγε» η κερκίδα και η πάγια τακτική του Πηλαδάκη να μη χαλάει χατίρι στον απαιτητικό λαό των βυσσινί. Σε αυτούς προσθέστε τους Φακούντο Πάρα, Ματσέι Ζουράφσκι και φτάνουμε αισίως στους εφτά που αποχώρησαν απο την περσινή ενδεκάδα. Ταυτόχρονα, οι εφτά Έλληνες στην ενδεκάδα έγιναν δύο(Νταμπίζας, Μελίσσης), άντε και τρεις, όταν είναι ο Βενετίδης στα καλά του.

Όπως συνηθίζεται, όταν μια ομάδα δε πάει καλά και αυτοί που πρέπει να βελτιώνονται, μένουν στάσιμοι. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Κυριακίδης και Μπουκουβάλας. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό, οι εφτά από τους έντεκα που αγωνίστηκαν αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο. Εντάξει η ομάδα ήθελε παίκτες, αλλά αυτοί καλά καλά δεν ήξεραν ο ένας το όνομα του άλλου…

Τα θετικά της υπόθεσης είναι η αξιόπιστη διοίκηση και η στήριξη του κόσμου. Για τον Ουζουνίδη, είναι δύσκολο να πούμε οτιδήποτε και άγνωστο αν μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα. Κάποιοι παίκτες που ήρθαν αξίζουν, όπως ο Κουζέν, ο Σκάτσελ και ο Μπλάζεκ και το ενδεχόμενο να σωθεί η χρονιά είναι ανοικτό. Ωστόσο, η φετινή σεζόν πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή για τους Θεσσαλούς και να γίνει κατανοητό, ότι μπορεί κανείς να μην είναι αναντικατάστατος, αλλά οι σοβαρές ομάδες δε ξηλώνονται, ούτε χτίζονται σε μια μέρα.

Η πιο εύστοχη δήλωση που έχω ακούσει τελευταία ήρθε από τα χείλη του νέου προπονητή του Άρη στο μπάσκετ, Ντέιβιντ Μπλατ, η αξία του οποίου είναι αναμφισβήτητη. Ερωτηθείς λοιπόν για την κακή εικόνα του Άρη στην ήττα από το Μαρούσι στο πρώτο του ματς, απάντησε: «Ερχόμενος στο γήπεδο είδα το Ολυμπιακό Στάδιο και ήταν εκπληκτικό. Δε νομίζω να χτίστηκε σε μία εβδομάδα…Εσείς πως περιμένετε να κάνω τον Άρη υπερομάδα σε λίγες μέρες…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x