Champions League

Ολυμπιακός-Μπορντό (21:45)

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League θέλει να κάνει απόψε (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94.6 - MEGA) ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπορντό. Οι Πειραιώτες υποδέχονται τους Γιρονδίνους και θέλουν ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα έχουν ελπίδες να προκριθούν στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πώς θα παραταχθούν οι δύο ομάδες. Δείτε τις φάσεις και τα γκολ από τις φετινές εντός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League θέλει να κάνει απόψε (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94.6 - MEGA) ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπορντό. Οι Πειραιώτες υποδέχονται τους Γιρονδίνους και θέλουν ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα έχουν ελπίδες να προκριθούν στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αφήσουν στην άκρη το ελληνικό πρωτάθλημα και να φορέσουν το ευρωπαϊκό τους κοστούμι. Στόχος του πρωταθλητή Ελλάδας είναι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να αξιοποιήσει όσες ευκαιρίες τού παρουσιαστούν στο σημερινό ματς.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα παρατάξει την ομάδα με 4-3-3, τοποθετώντας κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο. Την τριπλέτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν ο Μαρέσκα, ο Λεντέσμα και ο Στολτίδης. Αριστερό εξτρέμ θα είναι ο Ντάτολο, δεξί ο Λούα Λούα και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Οσκαρ, Ζαϊρί και Νταρμπισάιρ. Εκτός έμειναν οι Ντουντού (υπάρχουν πιθανότητες να προλάβει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή), Ντιόγο (θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον επαναληπτικό με την Μπορντό), Γκαλέτι (χθες έκανε χαλαρή προπόνηση), Γιάννης Παπαδόπουλος, Παναγόπουλος (τρίτος τερματοφύλακας), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βασιλόγιαννης, Φετφατζίδης και Σοϊλέδης. Να σημειωθεί ότι στο όριο των καρτών βρίσκεται ο Ραούλ Μπράβο, ο οποίος αν δεχθεί σήμερα κίτρινη θα χάσει τον επαναληπτικό στο «Σαμπάν Ντελμά».

Έτσι θα αγωνιστεί η Μπορντό

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παρατάξει ο Λοράν Μπλαν την Μπορντό απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι Γιρονδίνοι θα αγωνιστούν χωρίς έναν από τους καλύτερους παίκτες τους, τον Αλού Ντιαρά που είναι τραυματίας. Την αρχική σύνθεση της γαλλικής ομάδας θα αποτελέσουν οι Καρασό (τερματοφύλακας), Σαλμέ (δεξί μπακ), Πλανίς – Σιανί (κεντρικοί αμυντικοί), Τρεμουλινάς (αριστερό μπακ), Φερνάντο – Σανέ (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής) – Γκορκίφ (πιο μπροστά), Πλάσιλ (στα δεξιά) – Ουέντελ (στα αριστερά) και Σαμάκ (επιθετικός).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ραμέ, Ζιριετί, Ενρίκε, Πλασέντε, Τραορέ, Σερτίκ, Ζουσιέ, Μπεγιόν, Γκουφράν και Καβενάγκι. Να σημειωθεί ότι στο όριο των καρτών βρίσκεται ο Πλανίς, ο οποίος αν δεχθεί σήμερα κίτρινη θα χάσει τον επαναληπτικό στη Γαλλίας.

Διαιτητής – Αήττητο

O Χάουαρντ Γουέμπ ορίστηκε να «σφυρίξει» στον αυριανό αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπορντό, για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με βοηθούς τους Ντάρεν Καν και Μάικλ Μάλαρκι. Ο Άγγλος ρέφερι έχει διαιτητεύσει ένα ακόμη παιχνίδι των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και οι «ερυθρόλευκοι» μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχουν από εκείνο το παιχνίδι. Ο συγκεκριμένος διαιτητής ήταν και στο αγώνα Λάτσιο-Ολυμπιακός, ο οποίος είχε τελειώσει με νίκη των πρωταθλητών Ελλάδος με 2-1. Ο 39χρονος διαιτητής έχει διευθύνει συνολικά τέσσερα ματς γαλλικών και ελληνικών ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ και έχει τρία «διπλά» και μία ισοπαλία.

Η παράδοση

Το αποψινό ματς θα είναι το 200ό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη (σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA, έχοντας 75 νίκες, 39 ισοπαλίες και 85 ήττες μέχρι τώρα). Εν τω μεταξύ, οι Πειραιώτες θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο εντός έδρας σερί τους, που κρατάει από το 2006, για δέκα συνεχή παιχνίδια (Σαχτάρ 1-1, Λάτσιο 1-1, Ρεάλ 0-0, Βέρντερ 3-0, Τσέλσι 0-0, Σλόβαν 2-0, Σέριφ 1-0, Αλκμάαρ, 1-0, Σταντάρ 2-1, Αρσεναλ 1-0)!

Όσον αφορά την παράδοση των «ερυθρόλευκων» με τις γαλλικές ομάδες. Πέρυσι ηττήθηκαν εντός έδρας με σκορ 3-1 από τη Σεντ Ετιέν, ενώ το 2005 είχαν γνωρίσει την ήττα 4-1 από τη Λιόν, τη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα των πρωταθλητών στο Champions League. Επίσης, είχαν ηττηθεί από τη Μαρσέιγ (1-2), τη Λιόν (1-2) και είχαν έρθει ισόπαλοι με Μονακό (0-0) και Οσέρ (1-1). Τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός εντός έδρας είχε νικήσει 1-0 τη Σοσό (με τον Ζαϊρί να είναι αντίπαλος), 1-0 τη Μονακό, 2-1 τη Λιλ και με το ίδιο σκορ είχε νικήσει και τη Λιόν.

* «Όχι ρήψη αντικειμένων, χρήση laser και καπνογόνα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

* Στα επίσημα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα βρεθούν σκάουτερ της Νάπολι, της Κολωνίας, της Μαρσέιγ, της Γιουβέντους και της Καϊζερσλάουτερν .

Δείτε τις φάσεις και τα γκολ από τις φετινές εντός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και από το ματς στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την Τσέλσι το 2008 για τη φάση των «16».

Ολυμπιακός-Άλκμααρ 1-0 16/09/09



Ολυμπιακός-Σταντάρ Λιέγης 2-1 21/10/09



Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-0 09/12/09



Ολυμπιακός-Τσέλσι 0-0 19/02/2008



Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x