Βαγγέλης Νεραντζιάς

Έχει και η ΑΕΚ την ευκαιρία της

www.sportfm.gr

Η ιστορία του φετινού πρωταθλήματος είναι ενδιαφέρουσα και σίγουρα το επόμενο δίμηνο αναμένεται “καυτό” για τους τρεις διεκδικητές του τίτλου. Αν υπάρχει μια ομάδα που αδικείται από τη βαθμολογική της θέση, αυτή είναι αναμφισβήτητα η ΑΕΚ, που ουσιαστικά σπατάλησε ολόκληρο τον πρώτο γύρο. Η πραγματική της εικόνα είναι η τωρινή και όχι αυτή που βλέπαμε μέχρι τον Νοέμβριο.

Επειδή εδώ δεν είμαστε μόνο για να “ευλογούμε τα γένια μας” και να γράφουμε ότι το “εγώ το είχα πει”, ομολογώ, ότι στο ξεκίνημα της σεζόν έπεσα έξω. Είχα προβλέψει ότι η πορεία της Ένωσης θα είναι καλύτερη και πίστευα ότι μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Βέβαια, την ώρα που όλοι ζητούσαν επιτακτικά την απομάκρυνση του Μπάγεβιτς έγραφα μέσω της στήλης ότι δεν ήταν αυτό το πρόβλημα της ομάδας, κάτι που πλέον είναι ξεκάθαρο. Αν έχει ευθύνη σε κάτι ο Σερβοέλληνας, αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση Τζεμπούρ, αφού δεν υπήρχε η πολυτέλεια να μην υπολογίζεται ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής.

Για την εικόνα και την κατάντια του πρώτου γύρου, περισσότερο φταίνε τα όσα συνέβησαν εκτός γηπέδου και όχι το αγωνιστικό σκέλος. Διοίκηση ανύπαρκτη, παίκτες απλήρωτοι και όλα τα σχετικά. Πλέον οι κιτρινόμαυροι διατηρούν το αήττητο σε οχτώ παιχνίδια, από τα οποία έχουν κερδίσει τα πέντε. Νίκησαν εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, πήραν παλικαρίσια ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό και με εξαίρεση την ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, καθάρισαν τα ματς με τους μικρομεσαίους.

Βέβαια, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι είναι πλήρης σαν ομάδα και δεν έχει αδυναμίες. Αλλά στην τελική, κανένας σύλλογος της φετινής ελληνικής Σούπερ Λιγκ δεν μοιάζει ανίκητος...Το βασικό πρόβλημα της Ένωσης έχει να κάνει με την άμυνα συνολικά -πλην του τερματοφύλακα- και με τους ανασταλτικούς μέσους. Οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί υπάρχουν και είναι και ποιοτικοί(Σκόκο, Μαντούκα, Λεονάρντο), όπως και οι φορ περιοχής(Μπλάνκο, Τζεμπούρ).

Πλέον, τα πράγματα στο διοικητικό καθεστώς δείχνουν ότι μπαίνουν σε κάποια σειρά, αν και με τα όσα έχει τραβήξει αυτή η ομάδα, κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Η λογική λέει ότι το φινάλε της θα είναι καλό, αφού έχει αλλάξει θετικά η ψυχολογία και το αήττητο σερί αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Έτσι όπως είναι η κατάσταση στη βαθμολογία, όλα δείχνουν ότι στα πλέι οφ, οι ομάδες θα είναι κοντά και δε θα υπάρχουν οι χαοτικές διαφορές. Την ώρα που οι άλλοι τρεις θα “μάχονται” για την πρωτιά, η Ένωση μπορεί να συνεχίσει αθόρυβα τη δουλειά και να εμφανιστεί έτοιμη στο φινάλε. Για την ΑΕΚ δεν υπάρχει κάτι άλλο να χαθεί και από αυτή τη διαδικασία μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει. Μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία;

Υ.Γ. Άσχετο με το θέμα μας. Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί την καλύτερη πορεία των τελευταίων ετών χάρη στη σοβαρή ομάδα που έχει χτίσει. Τα τσαμπουκαλίκια του τύπου “εδώ δεν είναι ΟΑΚΑ πρόσεχε πως μιλάς” στα δημοσιογραφικά θεωρεία(κάτι που άκουσε όλη η Ελλάδα) και η κίνηση του Κονσεισάο να τραβάει τον Νίνη για να μην εκτελέσει το πλάγιο, παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δε ταιριάζουν σε συλλόγους που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x