Παλαιότερες

Η πιο καλοδουλεμένη ομάδα στην Ευρώπη!

www.sport-fm.gr

Αυτή η Αρσεναλ που θαυμάσαμε την Τρίτη το βράδυ στο Εμιρεϊτς είναι ξεκάθαρο πως είναι η πλέον καλοδουλεμένη ομάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο τρόπος με τον οποίον σκόρπισε την Πόρτο με το εντυπωσιακό 5-0 δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αμφιβολίας.

Ο Αρσεν Βενγκέρ έχει κάνει και πάλι το θαύμα του! Άλλωστε το είχαμε αναφέρει από αυτή εδώ τη «γωνιά» και πριν από ένα χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως η ομάδα από το Λονδίνο είναι και η καλύτερη στον κόσμο. Έχει αδυναμίες. Και αυτές εμφανίζονται συνήθως στα… πολύ δύσκολα. Όπως συνέβη και πέρσι. Η Αρσεναλ φτάνει… «τρένο» στην πηγή, αλλά δεν πίνει νερό.

Οι αυτοματισμοί των Λονδρέζων στον αγωνιστικό χώρο είναι οι περισσότεροι που συναντά κανείς στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ότι γίνεται στην προπόνηση μέσα στην εβδομάδα βγαίνει στο γήπεδο και μάλιστα στο πιο ψηλό επίπεδο.

Το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο στο παιχνίδι της Αρσεναλ πάντως είναι η κίνηση που κάνουν οι ποδοσφαιριστές της δίχως τη μπάλα στον κενό χώρο. Μπορεί να φαίνεται εύκολο και ενδεχομένως αυτονόητο, αλλά ούτε το ένα είναι ούτε το άλλο. Απαιτεί υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης, πλήρη γνώση του παιχνιδιού κάθε μέλους της ομάδας και άριστη εικόνα της συνολικής διάταξης των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο ανά πάσα στιγμή.

Από την Αρσεναλ λείπουν άλλα πράγματα. Διαθέτει μεν πληθώρα ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, στερούνται δε παραστάσεων και εμπειριών κι αυτό φαίνεται όταν τα πράγματα ζορίζουν. Εκεί δηλαδή, που οι προσωπικότητες της Μπαρσελόνα, της Ρεάλ ή της Μίλαν μπορούν να βγουν μπροστά και να πάρουν παιχνίδια χωρίς την βοήθεια των υπολοίπων. Στην Αρσεναλ, με τον ομαδικό τρόπο λειτουργίας της, αυτό μοιάζει όνειρο… μακρινό. Όταν το σύνολο δεν τραβάει, η ομάδα βουλιάζει χωρίς κανείς να της μπορεί να της προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια, την απαιτούμενη ώθηση.

Από την άλλη μεριά, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα πως ο Βενγκέρ θα μπορούσε να δουλέψει εξίσου καλά με παίκτες-ονόματα. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως θα μπορούσε να τους βάλει στο καλούπι που ο ίδιος επιθυμεί. Οπότε, αν δεν μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο, απλά επιλέγεις. Αυτή την Αρσεναλ που είδαμε στο Εμιρεϊτς, που μένει μακριά από τίτλους ή τη… Μπαρσελόνα;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x