Βαγγέλης Νεραντζιάς

Είναι ντέρμπι ακόμη και στο τάβλι!

www.sportfm.gr

Κόντρα στα προγνωστικά που ήθελαν το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο, στο ΟΑΚΑ παίζονται όλα, εκτός του πρωταθλήματος. Ωστόσο, οι λόγοι για το θετικό αποτέλεσμα είναι πολλοί και για τις δύο πλευρές. Άλλωστε μιλάμε για το «αιώνιο» ντέρμπι, που έρχεται λίγες μέρες μετά το αντίο και των δύο, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για τον Παναθηναϊκό ισχύουν τα αυτονόητα. Μετά από έξι χρόνια είναι στη θέση του «οδηγού» και με νίκη σφραγίζει την επιστροφή του στην κορυφή. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια προπορεύεται στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά έχει ως μελανό σημείο την ήττα στο Καραϊσκάκη που συνοδεύτηκε με μια αδιάφορη εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Φυσικά, εκεί έβαλε το «χεράκι» του και ο Τεν Κάτε, με τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του.

Τόσο στην ομάδα, όσο και στον κόσμο του τριφυλλιού θέλουν αυτή τη νίκη για την απόλυτη επιβεβαίωση της ανωτερότητας τους κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Επίσης, το θετικό αποτέλεσμα θα εξασφαλίσει μια σειρά πραγμάτων, το πρωτάθλημα, τη συμμετοχή στους ομίλους, τα εκατ. ευρώ και τη δεδομένη μεταγραφική ενίσχυση που θα ακολουθήσει…Σε μια περίοδο που οι πράσινοι δείχνουν να υπερτερούν αυτή η εξέλιξη θα τους θέσει αυτόματα φαβορί και για την επόμενη χρονιά.

Στον Ολυμπιακό, ύστερα από πολλά χρόνια η ομάδα θα κατέβει σε ένα ντέρμπι χωρίς να είναι το «αφεντικό». Ωστόσο, αν το δει κανείς από την άλλη πλευρά οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν απολύτως τίποτα να χάσουν, αφού αυτό έχει συμβεί ήδη…Σε μια χρονιά που οι προπονητές στου Ρέντη αλλάζουν κάθε δίμηνο, οι τραυματισμοί αποτελούν καθημερινότητα και οι «τρύπες» στο ρόστερ είναι αρκετές, η ομάδα του Μπάντοβιτς θα αγωνιστεί για τη φανέλα και τον εγωισμό της, αφού ο τίτλος έχει χαθεί.

Για το αποτέλεσμα που θα προκύψει κανείς δε μπορεί με σιγουριά να τοποθετηθεί, αφού όταν κοντράρονται οι δύο σύλλογοι είναι ντέρμπι ακόμη και στο τάβλι! Από τη στιγμή που θα γίνει η σέντρα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Για όσους αμφιβάλλουν θυμίζω τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη τον Μάρτη του 2007 με 0-1, την ώρα που ο Ολυμπιακός ήταν έντεκα πόντους μπροστά και ετοιμαζόταν για γιορτή. Πάντως, αυτή η κατάσταση που επικρατεί και το γεγονός ότι οι ομάδες δεν παίζουν ένα ματς χωρίς αύριο, μας δίνει την ελπίδα ότι θα δούμε ένα ωραίο παιχνίδι και όχι ένα στείρο και βαρετό 0-0. Μακάρι στο τέλος να μη μιλάει κανείς για τη διαιτησία.

Υ.Γ. Η αξιοπιστία σε όλο της το μεγαλείο…Την ώρα που σε όλα τα σοβαρά πρωταθλήματα γίνονται ταυτόχρονα όλα τα παιχνίδια τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, η ελληνική Σούπερ Λιγκ το καθιέρωσε για τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Ευτυχώς που υπάρχει αύριο και το ντέρμπι των δικεφάλων στη Τούμπα, γιατί διαφορετικά τα εισιτήρια στα υπόλοιπα εφτά παιχνίδια, θα αναλογούσαν με το ένα πέταλο του ΟΑΚΑ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x