Παλαιότερες

Πρέπει να ακολουθήσουν τον 'προδότη' Ντέμη

www.sport-fm.gr

Ψάχνοντας κάποιος το μερίδιο ευθύνης που έχουν Πολιτεία και Ποδοσφαιρικά Σωματεία στα κρούσματα βίας δεν θα βρει νικητή ή ηττημένο. Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή ίσως φανεί καταλυτική αλλά για την ώρα δημιουργεί μια εικόνα ενός και μόνο υπαίτιου.

Επειδή πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται σύγκριση με τα γήπεδα της Αγγλίας, πρέπει να ξεκαθαριστεί κάτι. Μετά τα σκληρά μέτρα που έλαβε η αγγλική κυβέρνηση αποκλείοντας τις ομάδες της από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι σύλλογοι έπιασαν το μήνυμα. Παρέδωσαν λίστες ολόκληρες με τους ταραξίες κάθε κλαμπ, τους απέκλεισαν από τα εντός έδρας παιχνίδια τους και πέταξαν το μπαλάκι στην αστυνομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι για 22 ολόκληρα χρόνια, ο Ο’Νιλ. αρχηγός του πιο σκληροπυρηνικού συνδέσμου οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -Red Army και πλέον Men In Black – έκλεινε ραντεβού «θανάτου» και ηγούταν των εκτός έδρας εκδρομών χωρίς η αστυνομία να καταφέρει να τον συλλάβει. Το κατόρθωσε το 2001 και κατάφερε να μην ξαναπλησιάσει ο συγκεκριμένος κύριος όχι γήπεδο αλλά ούτε παμπ έξω από αυτό εν ώρα αγώνα.

Ο κ.Μπιτσαξής λοιπόν αποφάσισε να χτυπήσει τις ομάδες εκεί που θα πονέσουν. Στο οικονομικό. Το μέτρο σαν μια πρώτη ματιά δείχνει σωστό. Αν κόψει τις χορηγίες, τότε οι σύλλογοι θα χάσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων τους. Για να μειώσουν τα επεισόδια θα αναγκαστούν να λάβουν μέτρα κατά της βίας. Ποια είναι αυτά; Πρώτα απ’ όλα να παραδώσουν λίστα με τους ταραξίες.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης πρωτοστάτησε και στο ξεκίνημα της σεζόν 2005-2006, μετά τα επεισόδια στο Περιστέρι, παρέδωσε στην ελληνική αστυνομία DVD με τους οπαδούς που ενεπλάκησαν στα επεισόδια. Η τότε κυβέρνηση όμως όπως και οι υπόλοιπες ΠΑΕ, δεν ακολούθησαν τις διαδικασίες που έπρεπε. Το λόγο τον ξέρουν οι κύριοι που κατείχαν τις θέσεις των αποφάσεων. Το μόνο που κατάφεραν ήταν ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ να φανεί προδότης στα μάτια των οργανωμένων της ομάδας του και το ερώτημα που δημιουργείται πλέον είναι ένα.

Αν οι ομάδες μετά το μέτρο του κ.Μπιτσαξή «πονέσουν» και αρχίσουν να παίρνουν μέτρα, η Ελληνική Κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη και όποιος άλλος εμπλεκόμενος φορέας θα φτάσουν το μαχαίρι στο κόκκαλο; Γιατί αν δεν το κάνουν, το αποτέλεσμα θα είναι πάλι το ίδιο και απλά θα καθόμαστε να συζητάμε για το ποιος έχει την ευθύνη. Πολύ εύκολα λοιπόν, μπορούν οι ΠΑΕ να επιστρέψουν το μπαλάκι στην κυβέρνηση και τότε να δούμε τα πραγματικά μέτρα κατά της βίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x