Παλαιότερες

Μπαρσελόνα όπως λέγαμε παλιά... Σεβίλλη!

www.sport-fm.gr

Το ότι αυτή τη στιγμή η Μπαρσελόνα είναι με διαφορά η κορυφαία ομάδα στον πλανήτη δεν χρειάζεται δα να είναι κανείς σοφός για να το καταλάβει. Οι Καταλανοί πέρασαν σαν σίφουνας και από το Σαντιάγο Μπερναμπέου αφήνοντας τους Μαδριλένους να αγκομαχούν για να παρακολουθήσουν το ρυθμό τους και τον εντελώς ανώριμο Κριστιάνο Ρονάλντο να επιδίδεται σε μία πρωτοφανή κατάχρηση ντρίμπλας προκειμένου να αποδείξει πως αυτός είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο κι όχι ο Μέσι... Το αποτέλεσμα; Ευκαιρίες με το σταγονόμετρο για τη Ρεάλ Μαδρίτης και μια... άνετη ήττα.

Παρακολουθώντας κανείς την ομάδα του Πέπε Γουαρδιόλα αντιλαμβάνεται όλο και καλύτερα πως δεν είναι μόνο ένας... Μέσι. Ο Αργεντινός μπορεί απολύτως δικαιολογημένα να κλέβει τα φώτα, γιατί μοιάζει βγαλμένος από άλλο πλανήτη, αλλά μόνος του κανείς δεν κατέκτησε τον κόσμο. Μπορεί να αναφερθεί κάποιος στην ηψηλή τεχνική κατάρτιση των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών των μπλαουγράνα, στα υψηλά επίπεδα ποιότητας τους, στην γενικότερη λειτουργία του συνόλου στον αγωνιστικό χώρο. Ολα αυτά είναι καλά.Τίποτα απ' αυτά όμως δεν θα έβγαινε στο χορτάρι δίχως την εξαιρετική φυσική κατάσταση. Οι ποδοσφαιριστές της Μπάρσα, μηδενός εξαιρουμένου, τρέχουν σαν δαιμονισμένοι στο χορτάρι επί 90 λεπτά. Θαρρείς πως είναι ακούραστοι. Οι προσωπικές μονομαχίες είναι καθαρά δική τους υπόθεση κι όχι απέναντι σε "τεμπέλικες" μεσογειακές ομάδες που στηρίζονται κυρίως στην τεχνική, και την τακτική. Ο τρόπος που κυριάρχησαν σ' αυτό τον τομέα απέναντι στην... βόρεια, καλοδουλεμένη και γεμάτη σκληροτράχηλα "τρεχαντήρια", Αρσεναλ, ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Δεν υπήρχε σπριντ το οποίο να έχασαν θυμίζοντας συνολικά την Σεβίλλη της περιόδου 2005-2008 με τα "εξωπραγματικά" τρεξίματα, που έγιναν τότε αντικείμενο υπό... εξέταση, με αφορμή τον ξαφνικό χαμό του Πουέρτα. Απέναντι σε μια τέτοια Μπαρσελόνα η Ρεάλ δεν είχε καμία τυχή.

Υ.Γ. Κι όταν μιλάμε για τη Μπαρσελόνα δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς πως πρόκειται για μία ομάδα που στηρίζεται σ' ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σε παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της. Βαλντές, Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Κρκιτς, Μπούσκετς, Πέρδο, Σουάρεζ, πέρασαν από τις ακαδημίες της. Ακόμα κι αν δεν άρχισαν όλοι την ποδοσφαιρική τους σταδιοδρομία από εκεί, πέρασαν για τουλάχιστον δύο χρόνια από το "σχολείο". Αρκετοί δε απ' αυτούς είχαν για δάσκαλο ένα ακόμα "προϊόν" των ακαδημιών της, τον Γουαρδιόλα, όταν αυτός εργαζόταν ακόμα στα φυτώρια...


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x