Παλαιότερες

Να πουληθεί ο Σκόκο ή όχι;

www.sport-fm.gr

Είναι πολύ εύκολο για κάποιον που είναι έξω από τον χορό να λέει πολλά... τραγούδια, αλλά μέσα σ' αυτόν οφείλει να ανταποκριθεί. Να χορέψει. Το ίδιο προσπαθεί λοιπόν να κάνει τόσο ο Σταύρος Αδαμίδης όσο και ο βασικός χρηματοδότης της ΑΕΚ, Πέτρος Παππάς, που βρέθηκε σε μία θέση που ποτέ δεν ήθελε, αλλά βοηθάει εξ αιτίας της αγάπης του για την ομάδα όταν τόσοι και τόσοι... λάκισαν.

Η υπόθεση του Νάτσο Σκόκο έχει γίνει σήριαλ εδώ και αρκετό καιρό και η πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου περί ενδεχόμενου πώλησης του σε άλλη ελληνική ομάδα άναψε "φωτιές" στους φίλους της, σε παλαιμάχους ποδοσφαιριστές της και όχι μόνο.

Θα συμφωνήσω μόνο στο εξής: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να... ξεπουληθεί ο Αργεντινός, που είναι ότι πιο ποιοτικό διαθέτει στο δυναμικό της η ΑΕΚ αυτή την περίοδο. Το τίμημα που θα ορίσει η διοίκηση της ομάδας θα πρέπει να είναι τέτοιο, που θα διασφαλίζει την επίλυση σημαντικού μέρους των οικονομικών προβλημάτων της κι όχι να χρησιμοποιηθεί για "μπαλώματα". Το δεδομένο είναι ένα. Χρήματα στο σύλλογο δεν υπάρχουν και τη δεδομένη χρονική περίοδο, με την οικονομική συγκυρία, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν. Η ιστορία με τον Δημήτρη Μελισσανίδη έχει κουράσει πλέον...

Δεν θα έπρεπε στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως να μπει επί τάπητος το θέμα της πιθανής κακοδιαχείρησης των προηγούμενων χρόνων. Τώρα αυτό που προέχει είναι η βιωσιμότητα της ομάδας και στη συνέχεια η ανοικοδόμηση της προκειμένου να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Και είναι πολύ πιθανό το σχέδιο αυτό, αν έχει εκπονηθεί, να περιλαμβάνει την πώληση του Σκόκο.

Οι πιθανότητες της ΑΕΚ τώρα να βρει πρόταση από το εξωτερικό που θα ικανοποεί τις απαιτήσεις της είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Ποιος από τους... Ευρωπαίους έχει δει τον Σκόκο και που; Κόντρα στη Μπενφίκα; Ε, δεν ήταν και το καλύτερο του ματς στη χρονιά. Ηταν μάλιστα ένα απ' αυτά, τα αρκετά είναι η αλήθεια, που έκαναν καποια στιγμή τους ίδιους του φίλους της ΑΕΚ να αγανακτήσουν μαζί του. Ασφαλώς, θέμα για την ποιότητα του Αργεντινού δεν τίθεται. Για την διάρκεια στην απόδοση του όμως και κυρίως για την διάθεση του να παίξει ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ μπαίνει ένα τεράστιο ερωτηματικό. Πέρα απ' αυτό, το συμβόλαιο του λήγει στο τέλος της επόμενης σεζόν, πράγμα που σημαίνει πως οι κιτρινόμαυροι κινδυνεύουν να τον χάσουν δίχως να βάλουν ευρώ στα ταμεία τους και παράλληλα να χρυσοπληρώνουν έναν ποδοσφαιριστή που θα έχει το μυαλό του αλλού.

Η ΑΕΚ έχει τέτοια ιστορία και δυναμική που δεν θα έπρεπε να κρέμεται από τα χείλη κανενός Σκόκο. Ποδοσφαιριστές έχουν μετακινηθεί κατά περιόδους ανάμεσα σε ανταγωνιστικούς συλλόγους, στο πλαίσιο συναλλαγής και δεν άλλαξαν δραματικά οι ισορροπίες. Μην παίρνει κανείς για παράδειγμα το τι έχει συμβεί σ' αυτό τον τομέα ανάμεσα στη Ρεαλ και τη Μπαρσελόνα ή μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν δεν κάνω λάθος Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν αποκαλούμε όλοι μας "αιώνιους" αντιπάλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Στην Αγγλία η Λιντς πούλησε στην "μισητή" Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ρίο Φέρντιναντ και τον Ερίκ Καντονά. Η Νιουκάσλ παραχώρησε στην "μισητή" Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Αντι Κόουλ. Προσφάτως η Σεντ Ετιέν μοσχοπούλησε τον Γκομίς στη "μισητή" Λιόν και υπάρχουν άπειρα παραδείγματα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ε, δεν χάθηκε κι ο κόσμος ολόκληρος.

Ασφαλώς και μια πιθανή παραχώρηση του Σκόκο σε ομάδα εντός συνόρων θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα στο προφίλ της ΑΕΚ. Το προφίλ όμως από μόνο του δεν αποτελεί εγγύηση για την βιωσιμότητα. Κι αυτή αποτελεί προτεραιότητα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x