Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Σάλπι και ο ωραίος κύκλος που κλείνει...

www.sportfm.gr

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η χρονιά για τον Παναθηναϊκό, αφού το Σάββατο νίκησε τον Άρη στον τελικό πετυχαίνοντας και τον δεύτερο στόχο του. Πλέον, οι πράσινοι ετοιμάζονται για τη φιέστα και στη συνέχεια τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Από τους παίκτες που αγωνίστηκαν στον τελικό, σχεδόν όλοι θα συνεχίσουν μαζί και τη νέα χρονιά, εκτός από έναν, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές που θα φύγουν, όπως ο Γκαλίνοβιτς και ο Γκάμπριελ, αλλά η συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων δε συγκρίνεται με αυτή του Σάλπι. Υπάρχει και η περίπτωση του «τίμιου» Σαριέγκι που έπαιξε αρκετά, αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα αποχωρήσει.

Η ιστορία του Σαλπιγγίδη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι διδακτική, αφού όπως φαίνεται οι αξίες αναγνωρίζονται. Ο 29χρονος επιθετικός αγωνίστηκε για μία τετραετία στο «τριφύλλι» πραγματοποιώντας «γεμάτες» χρονιές και πετυχαίνοντας αρκετά γκολ, αφού με εξαίρεση τη φετινή σεζόν είχε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Κανείς ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι ο Σαλπιγγίδης είναι ο φαντεζί τεχνίτης που θα ντριμπλάρει όποιον βρει μπροστά του. Ωστόσο, αυτά που είχε, τα έδινε πάντα και η απόδοση του είχε υψηλά στάνταρ.

Όλα αυτά σε ένα διάστημα που η ομάδα δεν πήγαινε καλά και είχε προβλήματα. Φέτος η ιστορία άλλαξε και από τον Μακεδόνα επιθετικό ζητήθηκε ένας άλλος ρόλος, αφού η επίθεση έγινε υπόθεση Σισέ. Τα κατάφερε κι έτσι όμως, ακόμη κι αν σε κάποια ματς έπαιξε ρόλο καθαρού δεξιού χαφ.

Το καλοκαίρι του 2006 ήταν δύσκολο για τον Σαλπιγγίδη, αφού είδε τους ανθρώπους που μέχρι τότε των αποθέωναν, να τον αποκαλούν προδότη… Η έλευση του στον Παναθηναϊκό έγινε με χαμηλούς τόνους, κάτι που τον χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο. Οι φίλοι του τριφυλλιού ήξεραν με ποιον είχαν κάνουν, ενώ και ίδιος δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, το φιλότιμο, η προσπάθεια και η προσφορά του, «ανάγκασαν» τους φίλους της ομάδας να τον συμπαθήσουν και σιγά σιγά να τον αγαπήσουν… Ακόμη και το τελευταίο διάστημα, που είναι κοινό μυστικό ότι πάει στον ΠΑΟΚ η στάση αυτή δεν άλλαξε, ούτε από τη διοίκηση, ούτε από το τεχνικό επιτελείο και φυσικά, ούτε από τον κόσμο. Μπορώ να θυμίσω πολλές περιπτώσεις που έχει συμβεί το αντίθετο…

Αυτή η ιστορία είναι ωραία και δε τη βλέπουμε συχνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που οι ατάκες «μπήκε στο ψυγείο επειδή δεν ανανεώνει» ή «τον αποδοκίμαζαν επειδή προτιμά την τάδε ομάδα από την άλλη» έχουν γραφτεί εκατοντάδες φορές. Αλλά έτσι είναι, το σωστό πρέπει να λέγετε. Έχω την αίσθηση ότι ο Σαλπιγγίδης θα θυμίσει τον Λυμπερόπουλο, που όταν σκόραρε κατά του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο με την ΑΕΚ έσκυψε το κεφάλι, γύρισε προς τη σέντρα και όλο το γήπεδο τον χειροκρότησε… Έτσι θα συμβεί και με τον Σάλπι όταν και αν πετύχει γκολ κατά του τριφυλλιού.

Με λίγα λόγια, ο Σαλπιγγίδης μπορεί να είναι Παοκτσής, αλλά δέθηκε με τον Παναθηναϊκό, εκτίμησε τη συμπεριφορά της διοίκησης και σε μεγάλο βαθμό αγάπησε και αυτός τον κόσμο της ομάδας. Αυτά δεν τα ισχυρίζομαι εγώ, αλλά ο ίδιος. Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του και αυτή του Σάλπι έχει να κάνει με τη ζωή του, αφού ας μη κρυβόμαστε το οικονομικό πρόβλημα το έχει λυμένο. Αφήνει το 1 εκατ. για τις 600 χιλιάδες(σ.σ. τον χρόνο) και την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη. Εδώ λοιπόν κλείνει ένας κύκλος, όπως συνηθίζεται στη ζωή. Ωστόσο, αυτή η σχέση κλείνει ωραία και αφήνει ευχάριστες αναμνήσεις στις δύο πλευρές…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x