Παλαιότερες

Ο Ταντέι κάνει τη διαφορά, ο Σκόκο όχι

www.sport-fm.gr

Η χρονιά για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κατάκτηση πρωταθλήματος, κατάκτηση Κυπέλλου, μια πρόκριση εις βάρος της Ρόμα στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και μια συνάντηση των μετόχων μια ημέρα πριν τον τελικό με τον Άρη, η οποία έφερε ηρεμία στις σχέσεις Πατέρα και Βαρδινογιάννη.

Λίγες ημέρες πριν τη φιέστα, η μεταγραφολογία σε πρώτο πλάνο και η ανανέωση του συμβολαίου του Νίκου Νιόπλια, μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Ο Έλληνας τεχνικός, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 είπε μια αλήθεια, η οποία για πολλούς μπορεί να πέρασε στα ψιλά. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή διαθέτει στο ρόστερ του πέντε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να αγωνιστούν πίσω από τον επιθετικό. Νίνης, Καραγκούνης, Ρουκάβινα, Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλος. Από αυτούς μόνο οι δυο πρώτοι είχαν φέτος ρόλο βασικού κάτι που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι τρεις αποτελούν μεν πολύ καλές μονάδες αλλά δεν υπολογίζονταν για να κάνουν τη διαφορά σε παιχνίδια που η μπάλα έκαιγε.

Μετά τις μεταγραφές των Ζιλμπέρτο και Σισέ, η διοίκηση των «πρασίνων» θα προσπαθήσει να κινηθεί και φέτος σε υψηλά επίπεδα. Στο κάτω-κάτω αν είναι να αποκτήσει παίκτες όπως οι Ρουκάβινα, Χριστοδουλόπουλος και Κλέιτον, δεν θα κάνει τη διαφορά αλλά ενδεχομένως να προσθέσει κάποιες έξτρα πολύ καλές μονάδες. Επειδή λοιπόν τα ονόματα που κυκλοφορούν μεσοεπιθετικά για τον νταμπλούχο Ελλάδας είναι συγκεκριμένα οφείλουμε να παραδεχθούμε τα αυτονόητα.

Τη διαφορά και την υπέρβαση δεν την κάνεις με τον Σκόκο αλλά με τον Ταντέι. Το κύρος και την προσωπικότητα δεν την αποκτάς με τον Βιερίνια αλλά με τον Γκοβού. Καλοί παίκτες οι πρώτοι αλλά ας μη μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης με τον Βραζιλιάνο και το Γάλλο. Όπως φυσικά δεν μπορούν να συγκριθούν ο Μπορντόν με τον Κρόλντρουπ αλλά εκεί υπάρχει και το θέμα ηλικίας.

Εφόσον στον Παναθηναϊκό χαίρονται για την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και για τα έσοδα που θα έρθουν ας επενδύσουν επιθετικά. Όχι από τη μεσαία γραμμή και μπροστά αλλά σε πολιτική. Γιατί μπορεί ο Ταντέι (ή ανάλογος παίκτης) να κοστίζει τα τριπλάσια από τον Σκόκο αλλά οι ευρωπαϊκές του παραστάσεις ίσως φέρουν τον Παναθηναϊκό και ένα σκαλί παραπάνω στην ευρωπαϊκή λίγκα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x