Γιάννης Κυφωνίδης

Αλήθεια θέλουν να βγουν 2οι;

Είναι ένα ερώτημα που με… βασανίζει από την Τετάρτη και μετά την λήξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Τις προηγούμενες μέρες άκουγα την διοίκηση να μιλάει για τον μεγάλο στόχο της δεύτερης θέσης και την αναγκαιότητα να πάρει η ομάδα το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Είναι ένα ερώτημα που με… βασανίζει από την Τετάρτη και μετά την λήξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Τις προηγούμενες μέρες άκουγα την διοίκηση να μιλάει για τον μεγάλο στόχο της δεύτερης θέσης και την αναγκαιότητα να πάρει η ομάδα το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Ο προπονητής της ΑΕΚ, στο ίδιο μοτίβο, να μιλάει για τον ίδιο στόχο, αλλά και οι παίκτες σε συνεντεύξεις των οποίων οι αναφορές στον μεγάλο στόχο ήταν βασικά σημεία της κάθε συνέντευξης. Δεν είπα ότι όταν μιλάνε όλοι για τον στόχο της δεύτερης θέσης είναι υποχρεωτική η κατάκτησή της.

Μπορεί αυτό να μην συμβεί για διάφορους λόγους. Ατυχία, διαιτησία και άλλους. Το θέμα είναι όμως να προσπαθήσουν, να δώσουν τα πάντα, να αποδείξουν ότι αυτά που έλεγαν δεν ήταν λόγια του αέρα. Η εικόνα της ομάδας στο ματς με τον ΠΑΟΚ απογοήτευσε το σύνολα των φίλων της ΑΕΚ. Δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα που πίκρανε τον κόσμο. Πολύ περισσότερο ήταν η εικόνα των παικτών. Μηδέν θέληση, μηδέν παραγωγή παιχνιδιού κι άλλα πολλά μηδενικά. Τελικά αυτό δεν το… πλήρωσε με μεγάλο τίμημα στην βαθμολογία των play off.

Η νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού κράτησε την ΑΕΚ μέσα στο… κόλπο, μειώνοντας μάλιστα την διαφορά της από την κορυφή στους δύο βαθμούς από τρεις. Την ίδια ώρα βέβαια την έριξε στην τελευταία θέση! Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό νομίζω ότι είναι η τελευταία ευκαιρία του Ντούσαν Μπάγεβιτς και των παικτών του να αποδείξουν ότι μπορούν να κυνηγήσουν το όνειρο μέχρι τώρα. Αν δεν καταφέρουν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα τότε το όνειρο του Champions League θα μετατραπεί στον… εφιάλτη της πιθανότητας να καταταγεί η ομάδα Πέμπτη και να αρχίσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τα μέσα Ιουλίου. Κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για το μέλλον της ομάδας.

Αλήθεια το έχουν καταλάβει; Θα φανεί από την εικόνα της ομάδας στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ένα ματς πολύ διαφορετικό από το αντίστοιχο της 6ης Ιανουαρίου. Τότε η ΑΕΚ ήταν πάνω-κάτω στην ίδια άσχημη κατάσταση, αλλά ο Ολυμπιακός είχε την ευφορία από την σχετικά καλή πορεία στον α’ γύρο, αλλά και την πρόκρισή του στους «16» του Champions League. Οι παίκτες του προερχόταν από πολυήμερες διακοπές, όλοι θεωρούσαν την ομάδα του Πειραιά αδιαφιλονίκητο φαβορί και το μόνο θέμα υπό συζήτηση ήταν το εύρος της διαφοράς των γκολ υπέρ του Ολυμπιακού. Έτσι, η ΑΕΚ τον έπιασε στον ύπνο και έφυγε νικήτρια από τον «Γ. Καραϊσκάκης».

Τώρα και οι γηπεδούχοι είναι με την πλάτη στον τοίχο και έχουμε εντελώς διαφορετικά δεδομένα αγώνα. Γι’ αυτό και απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση και πίστη από όση είχε η ΑΕΚ στο ματς του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x