Παλαιότερες

Κι ο Ζαγοράκης παίρνει ανάποδες όταν πέφτουν αντικείμενα. Να το ξέρετε.

www.sport-fm.gr

Αν οι ηλίθιοι που, όταν πηγαίνει ποδοσφαιριστής του αντιπάλου να εκτελέσει κόρνερ, του πετούν ότι υπάρχει πρόχειρο στις τσέπες τους ή στο κυλικείο του γηπέδου, κάθονταν δίπλα στον Ζαγοράκη και διαπίστωναν ποια είναι η αντίδρασή του σε αυτή την άσχημη ποδοσφαιρική εικόνα της Τούμπας, είμαι βέβαιος ότι θα είχαν σταματήσει από καιρό. Κι αν δεν σταματούσαν θα ήταν πολύ περιορισμένο φαινόμενο η ρήψη αντικειμένων.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε όλοι σας τι μπορεί να λέει ο Ζαγοράκης όσο τα αντικείμενα πέφτουν βροχή και ο διαιτητής, σε πολλές περιπτώσεις, αναγκάστηκε να διακόψει έστω και για πολύ λίγο τη ροή του αγώνα, ακόμη και να ζητήσει τη συνδρομή των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, να αποταθούν στους οπαδούς τους και να προτείνουν ανακωχή…

Ούτε ο Ζαγοράκης, ούτε και κανείς άλλος από τους διοικούντες, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές χαίρεται με την εικόνα της βροχής αντικειμένων που πέφτουν στα κεφάλια των αντιπάλων. Αντίθετα, βρίζουν και εκνευρίζονται.

Σε πολλές στιγμές νοιώθουν αδυναμία να συγκρατήσουν τον κόσμο, αλλά, είναι σίγουρο ότι ποτέ δεν δικαιολόγησαν οποιαδήποτε υπερβολική, ακραία αντίδραση, με άμεσα δυσάρεστες συνέπειες για την ομάδα. Κυρίως για το ταμείο της ομάδας που πληρώνει πρόστιμα με τη σέσουλα.

Αρκεί να σας πως, ότι το σύνολο των προστίμων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις, τα συμβόλαια βασικών ποδοσφαιριστών. Προφανώς, κανείς δεν σκέφτεται ότι ακόμη και η κορδέλα της ταμειακής μηχανής που πέφτει στο γήπεδο, ειδικότερα τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής του αντιπάλου έχει το θράσος να κατευθυνθεί στο κόρνερ και να το εκτελέσει, μπορεί να στοιχίσει μερικές χιλιάδες ευρώ κι ας νομίζει ότι την πετά με τη δικαιολογία ότι πανηγυρίζει.

Μπορεί να τελικά εγώ να είμαι ο υπερβολικός, αλλά, νομίζω ότι τελικά δεν μεταφέρω αποκλειστικά και μόνον δικές μου σκέψεις. Εχω την εντύπωση ότι υπάρχουν πολλοί που θα με ακολουθήσουν στα παραπάνω. Ποτέ δεν είχα την απαίτηση, το γήπεδο να μοιάζει με εκκλησία και οι οπαδοί να χειροκροτούν επιλεκτικά τις πιο ενδιαφέρουσες ενέργειες όπως συναντάμε σε γήπεδα με κρυόπλαστους βορειοευρωπαίους φιλάθλους.

Η ελληνική ποδοσφαιρική φυλή των οπαδών είναι πολύ διαφορετική και το έντονο μεσογειακό ταπεραμέντο προσδίδει στοιχεία φανατισμού τα οποία ερμηνεύονται λανθασμένα και σε βάρος των ομάδων. Κάποιοι είναι μόνον φανατισμένοι και κάνουν κακή χρήση της αγάπης τους για την ομάδα προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε αυτό που λατρεύουν.

Κι αυτό, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ και την Τούμπα.

Θέλω να φτάσω και κάπου αλλού:

Θα έρθει η ώρα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ κι όλοι μας ευχόμαστε ο ΠΑΟΚ να σταδιοδρομήσει και να πετύχει ακόμη και την πρόκριση σε όμιλο.

Ας μην υπάρξουν εικόνες με ανόητους που πετούν αντικείμενα. Ειδάλλως, τα πρόστιμα θα είναι μεγάλα. Ο πέλεκυς θα είναι βαρύς. Εχετε το νου σας. Δεν είναι παίξε –γέλασε όταν έχεις να κάνεις με την Ευρώπη.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη στο: zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x