Παλαιότερες

Η αγωνιστική εικόνα απαιτεί παραίτηση

www.sport-fm.gr

Ας δεχτούμε ότι η νέα εποχή της ΑΕΚ, ξεκίνησε από το 2004 και μετά. Από την εποχή που μια ομάδα επιχειρηματιών, εμπνευσμένη από τον Ντέμη Νικολαϊδη, προσπάθησε και κατάφερε προς στιγμήν να φέρει την Ένωση στο σωστό δρόμο, όχι των επιτυχιών αλλά της οικονομικής εξυγίανσης και της ηρεμίας.

Ο τότε πρόεδρος της ομάδας, αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό ζήταγε και για πολλά χρόνια ως παίκτης. Να στηρίξει τον όποιο προπονητή είχε στην ομάδα. Ο Φερνάντο Σάντος, ήταν ένα πρόσωπο που είχε περάσει ξανά από την ΑΕΚ και κρίθηκε ως ο πλέον ικανός για το νέο ξεκίνημα. Απομακρύνθηκε έπειτα από δυο χρόνια αφού προσπάθησε για το παραπάνω βήμα και δεν τα κατάφερε.

Τη θέση του πήρε ένα πολύ μεγάλο όνομα. Ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ. Με τον Ισπανό η ΑΕΚ έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο όμως και αυτός απομακρύνθηκε όταν η ομάδα άρχισε να κάνει τη μια γκέλα πίσω από την άλλη και κυρίως όταν έχασε τον έλεγχο στα αποδυτήρια και αφού πρώτα είχαν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, επέστρεψε στο δικέφαλο χωρίς προβλήματα. Η Original απλά δεν ασχολούνταν μαζί του και είχε όλη την άνεση να δουλέψει όπως αυτός ήθελε. Σαφέστατα υπήρχαν προβλήματα που αντιμετώπισε την πρώτη χρονιά όμως από το καλοκαίρι και έπειτα το μόνο ελαφρυντικό που μπορεί να του καταλογίσει κάποιος είναι το πρόβλημα που είχε να φτιάξει την ψυχολογία των παικτών του επειδή αυτοί ήταν απλήρωτοι.

Αγωνιστικά, η ΑΕΚ παρουσιάζει ένα κάκιστο θέαμα από την αρχή της χρονιάς. Είναι μια ομάδα, η οποία διαθέτει στο ρόστερ της χαρισματικούς επιθετικά ποδοσφαιριστές όπως οι Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο, Νέμεθ, Μαντούκα, έμπειρο κεντρικό αμυντικό και έναν πραγματικό αθλητή όπως ο Καφές. Σίγουρα έχει ελλείψεις αλλά το δυναμικό της δεν είναι χειρότερο από αυτό που είχε στη διάθεσή του ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος απομακρύνθηκε κακήν-κακώς από την ομάδα.

Η ΑΕΚ, δεν μπορεί να αλλάξει έξι συνεχόμενες πάσες στον αγωνιστικό χώρο, δεν έχει κανένα σύστημα στις στημένες φάσεις, δεν βγάζει αυτοματισμούς, δε δείχνει αντοχή, δεν, δεν, δεν, δεν…

Το απλό ερώτημα είναι αν το ποσοστό ευθύνης του Μπάγεβιτς είναι τόσο μεγάλο ώστε να ο λαός της ομάδας να απαιτεί την παραίτησή του. Όχι για πολλούς και διαφόρους λόγους αλλά μόνο για έναν. Για την αγωνιστική εικόνα. Από τον Οκτώβριο και μετά, οι φίλοι της ΑΕΚ δέχθηκαν ότι μοναδικός στόχος ήταν τα πλέι-οφ. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή του, να δουλέψει τους ποδοσφαιριστές του και να παρουσιάσει μια ομάδα έτοιμη για διάκριση.

Αν κάποιος βλέπει σε αυτή την ΑΕΚ κάποια βελτίωση στα πιο απλά ποδοσφαιρικά θέματα τότε σίγουρα θα χαρεί με την παραμονή του και θα ζητήσει την στήριξή του όπως πρέπει να γίνεται με όλους τους προπονητές και όπως πολύ σωστά έγινε με Σάντος και Φερέρ. Αν δεν βλέπει, τότε θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις για το ποδόσφαιρο που θεωρητικά χαίρονται να βλέπουν οι διοικούντες τον σύλλογο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x