Παλαιότερες

Μην τρελαθούμε, τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ από τον ΟΠΑΠ;

www.sport-fm.gr

Το ότι ο ΟΠΑΠ θα υποκαθιστούσε τον αθλητικό δικαστή του χάντμπολ και θα απειλούσε με οικονομικό και αγωνιστικό αποκλεισμό τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, δεν το περίμενα.

Θα μου πείτε εδώ ολόκληρη κυβέρνηση με στρατιές από περισπούδαστους υπουργούς και συμβούλους, βγαλμένους μέσα από ζιβάγκο αλλαγής και μούσια διανόησης, δεν προέβλεψε ότι οι ΠΑΟΚτζήδες και οι ΑΕΚτζήδες θα έκαναν… πάρτι στη Λαμία, ο ΟΠΑΠ σε ανησυχεί.

Είναι νωπά όσα συνέβησαν στη Λαμία και οι πληροφορίες που συγκεντρώνουμε εξακολουθούν να βρίσκονται σε πρωτογενές στάδιο.

Για παράδειγμα μάθαμε ότι δεν εγκρίθηκε το κόστος μετακίνησης αστυνομικών στη Λαμία, που θα ενίσχυαν τις τοπικές δυνάμεις και θα απέτρεπαν έκτροπα (η μεγάλο μέρος τους), αλλά, δεν μάθαμε ποτέ αν αυτό έγινε απλά και μόνο για οικονομικούς λόγους ή γιατί οι φωστήρες των υπουργείων και της αστυνομίας προέβλεψαν ότι δεν υπάρχει λόγος. Ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και όσοι αστυνομικοί υπάρχουν στη Λαμία, φτάνουν και περισσεύουν.

Και δεν μιλάμε για κόστος που προκαλεί. Μιλάμε για λιγότερα από εκείνο το… περίπτερο που αντικρίσαμε σε φωτογραφίας, να έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Προς Θεού. Να μην παρεξηγηθούμε. Φυσικά και θα πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και αν είναι δυνατόν, να μην υπάρχει πουθενά η παρέμβαση της αστυνομίας. Και βέβαια όλοι αυτοί οι χούλιγκαν, οι αλήτες, οι εγκληματίες που συντηρούνται από ΠΑΕ και συνδέσμους να πληρώσουν και να πάνε φυλακή. Κι όσοι τους οπλίζουν, χρόνια τώρα.
Και να σας πω κάτι ακομη:

Λυπάμαι που τόσα χρόνια όσοι γκρεμίζουν τις προσπάθειες των πολλών κυκλοφορούν ανάμεσά μας και όταν τα σπάνε μας φταίει η αστυνομία, το κράτος και τα υπουργεία.

Εμείς φταίμε πάνω από όλα.

Η… πίττα των ευθυνών έχει πολλά φλουριά και υπάρχει τουλάχιστο ένα για την πολιτεία. Δεν έλαβε τα μέτρα της για να προλάβει τα χειρότερα. Από την πενιχρή σύνταξη της μάνας μου, έκοψε, χαράτσια μας βάζει να πληρώνουμε, αλλά, αυτή την άτιμη τη κακόμοιρη Λαμία και τους κατοίκους της, δεν μπορούσε να την προστατέψει από 500-600 χούλιγκαν; Δεν τα κατάφερε και πάλι…

Τα αντανακλαστικά δε της πολιτείας, ενεργοποιήθηκαν εγκαίρως, μέσω μιας εταιρίας. Με στόχο να πλήξει τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, του έκοψε την ανταποδοτική επιχορήγηση που του είχε υποσχεθεί προ ημερών.

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει παρέμβαση από τον πολιτικό προϊστάμενο του ΟΠΑΠ που δεν δίνει και μεγάλη σημασία στις αποφάσεις της εταιρίας και παρεμβαίνει όποτε γουστάρει. Για τα μέλη της διοίκησης, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί παρέμβαση… Ωστόσο, κι αν ακόμη αντιλαμβάνονται ότι δεν… υπάρχουν, πνίγουν τον πόνο τους στις χιλιάδες ευρώ του μισθού τους και διατηρούν ζεστές τις καρέκλες τους.

Είναι δεδομένο ότι μια τέτοια απόφαση δεν συμμορφώνει, αλλά, αντιθέτως δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες εντάσεις. Κι όχι μεμονωμένες, αλλά, ενορχηστρωμένες κάτι που δεν ευνοεί ούτε τους μεν ούτε τους δε.

Και μην ξεχάσετε να μας πείτε αν τελικά αυτή θα είναι όλη κι όλη η τιμωρία του ΠΑΟΚ για τα έκτροπα της Λαμίας ή θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος…

Θα συμφωνούσα για αποφάσεις που θα αφορούσαν το ίδιο, όλες τις ομάδες. Θα συμφωνούσα ακόμη και για την οριστική διάλυση ομάδων και την επιστροφή στην αφετηρία του αθλητισμού με απόλυτα ερασιτεχνική ιδεώδη.

Αλλά, αυτές οι αποφάσεις που ενισχύουν την αναξιοκρατία και χωρίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε βορρά και νότο, επειδή κάποιοι θεωρούν ότι θα καταστείλουν τη βία ήταν, είναι και θα εξακολουθούν να είναι ντεμοντέ.

Ενδιαφέρουσες σημειώσεις

Νο 1

Λένε οι ΠΑΟΚτσήδες να απαγορεύσουν στους πολιτικούς να μπαίνουν στην Τούμπα. Είναι άστοχο.
Το να τους υποδεχθείς στα επίσημα και στη συνέχεια να εκφράσεις την αντίθεσή σου, πάντα σε λογικά πλαίσια, για όσα αποφασίζουν, είναι προτιμότερο.

Νο 2

Αν αυτοί που έκοψαν την συμφωνημένη επιχορήγηση του ΠΑΟΚ από τον ΟΠΑΠ, τη δώσουν σε όλους όσους επλήγησαν από τις οδομαχίες της Λαμίας, θα τους πω μπράβο και το ίδιο θα κάνουν οι περισσότεροι. Εφόσον απλά κόπηκε ως τιμωρία εξακολουθεί να αποτελεί μια ακόμη ανοησία…

Νο 3

Το έχω ξαναπεί: Όλοι αυτοί οι υπέρβαροι που αποφασίζουν δεν έχουν περάσει ούτε έξω από γήπεδο. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις μέρες μας… Είναι ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα στο βιογραφικό τους που κατά τα άλλα, είναι υπερφορτωμένο από μάστερ και σπουδές επί των οικονομικών.

Αλλά, θα μου πείτε, κι αυτοί που βγήκαν από τα γήπεδα και μπήκαν στη Βουλή, καλύτεροι ήταν; Εχω την εντύπωση ότι καταλάβαιναν περισσότερα, απλά, δεν τους άφησαν ποτέ να αποφασίσουν αξιοκρατικά και δίκαια.

Νο 4

Δεν μου αρέσει το ύφος του κατατρεγμένου. Συγγνώμη αν δίνω αυτή την εντύπωση. Ίσα ίσα που δεν το θέλω.

Σίγουρα όμως, δεν βλέπω φαντάσματα και δεν θέλω να με συγκαταλέγουν στους γκρινιάριδες του Βορρά που μιλούν μόνιμα για αδικία του ΠΑΟΚ (ή του Άρη και του Ηρακλή). Υπάρχει αδικία που ίσως να μην εντοπίζεται αποκλειστικά το ότι ο ΟΠΑΠ έκοψε την επιχορήγηση στον ΠΑΟΚ, αλλά είναι βέβαιο ότι κάτι δεν κολλάει όταν δεν επιχορηγείς την πρόληψη.

Μήπως ρε παιδιά υπάρχει τελικά, αυτό που άκουγα χθες στη Θεσσαλονίκη, μια μεγάλη συνομωσία;

zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x