Live με τον Γιώργο Μαζιά

Φτωχαδάκια και λεφτάδες…

Από 600.000 ευρώ πλουσιότερος θα γίνει κάθε Ισπανός παίκτης της εθνικής αν η «ρόχα» κατακτήσει το Μουντιάλ. Λιγότερα θα είναι τα λεφτά για τους Γερμανούς αν πάρουν εκείνοι το τρόπαιο: 250.000 ευρώ! Λιτότητα από τη Μέρκελ και στα πριμ.

Γράφει από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Γιώργος Μαζιάς

Από 600.000 ευρώ πλουσιότερος θα γίνει κάθε Ισπανός παίκτης της εθνικής αν η «ρόχα» κατακτήσει το Μουντιάλ. Λιγότερα θα είναι τα λεφτά για τους Γερμανούς αν πάρουν εκείνοι το τρόπαιο: 250.000 ευρώ! Λιτότητα από τη Μέρκελ και στα πριμ.
Βέβαια, η γερμανική κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι το 1954 οι παίκτες που κατέκτησαν το πρώτο Μουντιάλ για την «νατσιονάλμανσαφτ» πήραν από 1.250 ευρώ (αντιστοιχία από τα μάρκα που υπήρχαν τότε) και μια τηλεόραση. Το 1974 κέρδισαν 30.000 ευρώ και ένα φόλκσβάγκεν και το 1990 από 60.000 ευρώ. Άλλες εποχές…

Οι Ισπανοί διεθνείς αν περάσουν στον τελικό (χωρίς να πάρουν το κύπελλο) θα πάρουν από 120.000 ευρώ. Τριάντα χιλιάδες ευρώ περισσότερα από αυτά που έχουν ήδη εξασφαλίσουν με την παρουσία τους στα ημιτελικά. Στους παίκτες έχει πάει μόλις τα 2,1 εκατ. Ευρώ από τα 14 που έχουν βάλει κιόλας στα ταμεία της η ισπανική ομοσπονδία ως ημιφιναλιστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα άλλα 12 που θα πάνε;
Ρεκόρ (ένα ακόμη) στο Μουντιάλ: Εξι χαμένα πέναλτι! Είναι τα περισσότερα που έχουν χαθεί ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εξι είναι και τα πέναλτι που λένε οι Ισπανοί ότι δεν τους έχουν δοθεί ως τώρα στα πέντε παιχνίδια που έχουν παίξει. Μια ζωή στη γκρίνια…
Τα 99 ματς θα φτάσει η Γερμανία σε Μουντιάλ. Εχει 97 και με ημιτελικό και μικρό ή μεγάλο θα φτάσει παρά ένα τα εκατό και θα ξεπεράσει τη Βραζιλία που έχει 97.
Τρεις ευρωπαίοι και μια ομάδα από τη Ν. Αμερική στους 4. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Αυτή η σύνθεση είναι η πιο κλασσική σε Μουντιάλ αφού έχει επαναληφθεί άλλες επτά φορές (1938, 1954, 1958, 1986, 1990, 1994 y 1998).

Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία και Ουρουγουάη εξασφάλισαν από 15 εκατομμύρια δολάρια από τη ΦΙΦΑ για την παρουσία τους στα ημιτελικά. Ο νικητής θα φθάσει τα 25 και ο φιναλίστ 20.
Γύρισε ο Ντούνγκα στη Βραζιλία και είπε ότι μπορεί και να μείνει τελικά αν του το ζητήσει η ομοσπονδία. Πριν τελειώσει τις δηλώσεις του η CBF ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας μαζί του.

Οι δημοσιογράφοι δεν θέλουν τον Μαραντόνα στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Αργεντινής. Οι παίκτες όπως τάχθηκαν ανοικτά υπέρ του και του ζήτησαν να παραμείνει. Το πιθανότερο όμως είναι να φύγει…
Χιλιάδες φίλαθλοι (περί τις 10.000) πάντως πήγαν στο αεροδρόμιο Εσεϊσα του Μπουένος Αϊρες για να υποδεχθούν την αποστολή που επέστρεψε από τη Ν. Αφρική. Χειροκροτήματα για τους περισσότερους παίκτες πλην Μέσι. Για τον Μαραντόνα τα συνθήματα έδειξαν την αγάπη του κόσμου για το είδωλό τους. «Μη φύγεις, Ντιέγκο», του φώναζαν.

Τι θα γινόταν αν έπαιρναν το Μουντιάλ;
Τους Αργεντίνους τους χειροκρότησαν, τους Βραζιλιάνους κατά την άφιξή τους στην πατρίδα του πήγαν να τους πλακώσουν στο ξύλο! Ο Φέλιπε Μέλο έφυγε με αστυνομική προστασία από το αεροδρόμιο…
Τώρα αναμένουμε τι θα πει το χταπόδι του Ομπερχάουζεν για το νικητή του Γερμανία-Ισπανία στα ημιτελικά. Ως τώρα έχει 5 στα 5 στις προβλέψεις του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x