Live με τον Γιώργο Μαζιά

Θυμήθηκαν το 1648!

Τη χρονιά ανεξαρτησίας της Ολλανδίας (κάτω χώρες τότε) από το ισπανικό βασίλειο (επί Φιλίππου του Β’) θυμήθηκαν οι «οράνιε» ενόψει τελικού. Το 1648 λοιπόν οι Ολλανδοί έδιωξαν τους Ισπανούς και όπως γράφουν οι περισσότερες εφημερίδες τους το ίδιο θέλουν να κάνουν και τώρα! Να νικήσουν και να διώξουν τους «φούρια ρόχας» ως ηττημένους από τον τελικό του Μουντιάλ. «Το κάναμε το 1648, μπορούμε και τώρα», ανάφερε η «NRC.Next».

Γράφει από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Γιώργος Μαζιάς

Τη χρονιά ανεξαρτησίας της Ολλανδίας (κάτω χώρες τότε) από το ισπανικό βασίλειο (επί Φιλίππου του Β’) θυμήθηκαν οι «οράνιε» ενόψει τελικού. Το 1648 λοιπόν οι Ολλανδοί έδιωξαν τους Ισπανούς και όπως γράφουν οι περισσότερες εφημερίδες τους το ίδιο θέλουν να κάνουν και τώρα! Να νικήσουν και να διώξουν τους «φούρια ρόχας» ως ηττημένους από τον τελικό του Μουντιάλ. «Το κάναμε το 1648, μπορούμε και τώρα», ανάφερε η «NRC.Next». Τότε είχε τελειώσει για τους «μπενελούξ» ένας πόλεμος 80 ετών. Τώρα θα είναι μια μάχη 90 (μπορεί και 120, ίσως και πέναλτι) λεπτών.

Γράφουν κι άλλα… γραφικά στις ολλανδικές εφημερίδες. Στην Ισπανία, λέει, δέρνουν (! ) τις γυναίκες και καταπατούν τα δικαιώματα των ζώων. Επίσης σαμποτάρουν το ευρώ και γενικά είναι κακοί άνθρωποι. Αυτά έγραψε η ιστοσελίδα της "Radio Nederlands" και έπεσαν όλοι ξεροί…

Στην Ισπανία απλά γελάνε και ονειρεύονται ότι θα γίνουν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα έχει κατακτήσει σερί πανευρωπαϊκό και Μουντιάλ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Το 2006 η εθνική μπάσκετ πήρε το παγκόσμιο κόντρα στην Ελλάδα, το 2007 πήρε το πανευρωπαϊκό (διατήρησε τα σκήπτρα το 2009) και το 2008 η εθνική ποδοσφαίρου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τώρα πάνε να πάρουν το Μουντιάλ και στη μπάλα και (ξανά) στο μπάσκετ στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.

Το έχει καταφέρει ως πρωταθλήτρια Αμερικής και κόσμου δυο φορές η Βραζιλία (1958, 1959 και 1962, 1963).

Στα γραφεία στοιχημάτων η Ισπανία είναι φαβορί με 1.55 απόδοση μ.ο. κόντρα στο 2.45 της Ολλανδίας.

Το ρεκόρ της Βραζιλίας του 1970 θέλει να ισοφαρίσει η Ολλανδία νικώντας στα 90 λεπτά του τελικού. Τότε η «σελεσάο» πήρε τον τίτλο μόνο με νίκες στα προκριματικά και την τελική φάση.
Τώρα οι «οράνιε» έχουν κάνει το οκτώ στα οκτώ στον προκριματικό όμιλο και το έξι στα έξι στα τελικά της Ν. Αφρικής. Με νίκη επί της Ισπανίας αύριο στο «Σόκερ Σίτι» θα γίνουν η δεύτερη ομάδα στην ιστορία με το απόλυτο.

Η ομάδα του Πελέ το ’70 είχε 6 στα 6 στα προκριματικά και 6 στα 6 στα τελικά. Η Ολλανδία γίνει η 3η που θα πάρει (αν το πάρει) το κύπελλο μόνο με νίκες στα τελικά. Προηγήθηκαν η Ουρουγουάη το 1930 και η Βραζιλία το 1970 και το 2002. Αντίθετα αν το πάρει η Ισπανία τότε θα γίνει αυτή η πρώτη που παίρνει το κύπελλο έχοντας χάσει στην πρεμιέρα.

Ο Κεϊρίσον τον οποίο πρόπερσι είχε στη λίστα του ο Ολυμπιακός έφυγε από τη Μπαρτσελόνα και γύρισε στη Βραζιλία τη Σάντος.
Ο Μπλάτερ είπε ότι τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής είναι καλύτερα από τα ευρωπαϊκά. Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε από τον πρόεδρο της ΦΙΦΑ.
Η Στουτγάρδη έβαλε πωλητήριο στον Σάμι Κεντίρα αντί 14 εκατομμυρίων ευρώ.

H μισή Γερμανία είναι με γρίπη, ενώ ο Φορλάν έχει ενοχλήσεις στο γόνατο. Θα παίξουν όλοι, αφού ο μικρός τελικός έχει αξία τελικού και για τα «πάντσερ» και για τους Ουρουγουανούς.
Πιο μεγάλη σημασία έχει για τον Κλόζε που πρέπει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη μέση για να παίξει απόψε και να προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ του Ρονάλντο που μετράει 15 γκολ σε Μουντιάλ. Ο Γερμανός έχει 14.

Γερμανία-Ουρουγουάη είχαν αναμετρηθεί στο μικρό τελικό του 1970 έχοντας αποκλειστεί από τον τελικό κόντρα σε Ιταλία και Βραζιλία αντίστοιχα. Τα «πάντσερ» με γκολ του Οβερατ είχαν νικήσει τη «σελέστε» και είχαν πάρει την 3η θέση.
Στα βήματα της ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ που θα βάλει δυο έξτρα διαιτητές , ένα πίσω από κάθε τέρμα για καλύτερο έλεγχο των φάσεων.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ


ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x