Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Γκαλάς και η εύκολη λύση

www.sportfm.gr

Άλλη μια μέρα πέρασε δίχως σημαντική εξέλιξη για το ζήτημα του στόπερ στον Παναθηναϊκό. Ο Νίκος Νιόπλιας είχε ζητήσει η απόκτηση του κεντρικού αμυντικού να έχει ολοκληρωθεί ως στα τέλη Ιουλίου, ώστε να τον έχει στην Αυστρία, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν μοιάζει πλέον εφικτό. Φυσικά και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις αργούν ακόμη, αλλά μη ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη θέση αποτελούσε προτεραιότητα από το τέλος του πρωταθλήματος.
 
Ο Γουίλιαμ Γκαλάς αποτέλεσε τον πρώτο στόχο του Παναθηναϊκού, αλλά όσο κυλούν οι μέρες απομακρύνεται. Είναι ξεκάθαρο ότι ο 33χρονος στόπερ δεν είναι διατεθειμένος να χαρίσει ούτε ευρώ, ενώ το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι δεν «τρελαίνεται» με την ιδέα του ελληνικού πρωταθλήματος. Μετά από τόσες μέρες διαπραγματεύσεων η διαφορά στα χρήματα είναι ξεκάθαρη, 1,5 εκατ. τον χρόνο προσφέρουν οι πράσινοι, 2 εκατ. θέλει ο Γάλλος. Οι πράσινοι πήγαν με την τακτική «λίγο θα ανέβουμε, λίγο θα ρίξει τις απαιτήσεις και θα τα βρούμε», αλλά αυτό μοιάζει κομμάτι δύσκολο.
 
Οι δύο πλευρές έχουν ξεκάθαρη στάση και τα δεδομένα δείχνουν ότι πάμε σε «ναυάγιο». Αφού λοιπόν η πλευρά Γκαλάς κρατά αυτή τη στάση και ο Παναθηναϊκός έχει να προσφέρει συγκεκριμένα χρήματα, ας το αφήσουν να μη χαθεί κι άλλος χρόνος. Άλλωστε υπάρχει και ένα ακόμη θέμα, ο Σισέ ήρθε να αναγεννήσει την καριέρα του, ο Ζιλμπέρτο είναι από τους καλύτερους επαγγελματίες και ο Γκοβού μετά από δέκα χρόνια στην Λιόν βλέπει σαν πρόκληση την Ελλάδα. Ο Γκαλάς δεν ανήκει σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Φυσικά και είναι παίκτης τοπ και πολυτέλεια για την χώρα μας, αλλά με το ζόρι δουλειά δε γίνεται…
 
Βέβαια, το ζήτημα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει απλά έναν καλό κεντρικό αμυντικό, αλλά θέλει και κράχτη μαζί. Οι μεταγραφές του αιώνιου, η γκρίνια των οπαδών και η σχέση…διαρκείας το επιβάλλουν. Από ότι φαίνεται πάντως, αν δεν ανέβει λίγο το ποσό από την πλευρά του τριφυλλιού τέτοιου τύπου παίκτης δεν έρχεται. Ήδη χάθηκε ο Μπορντόν και στον ίδιο δρόμο είναι και ο Γκαλάς, ενώ και ο Κρις που φέρεται πλέον ως φαβορί, έχει πάνω κάτω τις ίδιες αμοιβές.

Υπάρχει βέβαια και άλλη λύση, αρκεί να μείνουν στην άκρη οι κόντρες και οι “στραβώματα” του παρελθόντος. Αναφέρομαι στον Σωτήρη Κυργιάκο, τον οποίο η Λίβερπουλ παραχωρεί με ευκολία και συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία. Είναι Έλληνας, μικρότερος από τους προαναφερθέντες, είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, δε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και είναι μέσα στα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού. Στην τελική από τον Ντα Κόστα, τον Ρίβας και τους άλλους που γράφονται, ο “sotis” είναι καλύτερο hummer!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x