Γενικά

Ενώ κοιτούσες τον Φορλάν...

Οι Ετό και Μιλίτο έχουν το όνομα, αλλά τη… χάρη το βράδυ της Παρασκευής είχαν οι Αγκουέρο και Ρέγες. Οι δύο «διάολοι» ταλαιπώρησαν αφάνταστα την Ίντερ -που είχε στραμμένη την προσοχή της στον (άφαντο) Φορλάν- και ήταν αυτοί που χάρισαν στην Ατλέτικο Μαδρίτης το πρώτο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην ιστορία της. Και σκόρερ και οι καλύτεροι παίκτες στο 2-0 επί της Ίντερ οι αστέρες των Ισπανών. Το φάντασμα του Μουρίνιο θα στοιχειώνει από σήμερα την Ίντερ.

Οι Ετό και Μιλίτο έχουν το όνομα, αλλά τη… χάρη το βράδυ της Παρασκευής είχαν οι Αγκουέρο και Ρέγες. Οι δύο «διάολοι» ταλαιπώρησαν αφάνταστα την Ίντερ -που είχε στραμμένη την προσοχή της στον (άφαντο) Φορλάν- και ήταν αυτοί που χάρισαν στην Ατλέτικο Μαδρίτης το πρώτο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην ιστορία της. Και σκόρερ και οι καλύτεροι παίκτες στο 2-0 επί της Ίντερ οι αστέρες των Ισπανών. Το φάντασμα του Μουρίνιο θα στοιχειώνει από σήμερα την Ίντερ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε μάθει τους πρωταθλητές Ιταλίας να κερδίζουν συνεχώς και το δρόμο του ακολούθησε (προσωρινά όπως φάνηκε) ο Μπενίτεθ με την κατάκτηση του ιταλικού Σούπερ Καπ. Άλλο όμως ιταλικό, κι άλλο ευρωπαϊκό! Εκεί, μια Ατλέτικο Μαδρίτης άριστα στημένη από τον Κίκε Φλόρες έδωσε στην Ίντερ ένα καλό μάθημα και τους φαν της, να νοσταλγούν τον Μουρίνιο στον πάγκο της. Στην μάχη του Λουί Ντε, η κάτοχος του Europa League και αντίπαλος του Άρη στους φετινούς ομίλους, ήταν καλύτερη στα σημεία της αντιπάλου της και αναδείχθηκε δικαίως η απόλυτη πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.

Το ματς:

Στο φουριόζικο ξεκίνημα της Ίντερ (με ευκαιρία και… υποψίες ευκαιριών) η Ατλέτικο Μαδρίτης αντιστάθμιζε την ταχύτητα των Αγκουέρο και Σιμάο για να ισορροπήσει το ματς στο 10ο λεπτό του παιχνιδιού. Τα κόρνερ «έπεφταν βροχή» στα μισά του πρώτου ημιχρόνου (6 στον αριθμό), σε αντίθεση με τις φάσεις, οι οποίες απουσίαζαν. Από πάθος, είχαμε μπόλικο, από ευκαιρίες όμως, μηδέν!

Χρειάστηκε το ρολόι του «Λουί Ντε» να δείξει το 28ο και το 31ο λεπτό του παιχνιδιού για να «καρδιοχτυπήσει» κάπως η άμυνα της Ατλέτικο. Αρχικά, ο Σάμουελ έκανε κεφαλιά… αμυντικού βρισκόμενος στην επίθεση όμως, και λίγο αργότερα ο Ετό δεν ολοκλήρωσε επιτυχώς, την όμορφη προσπάθειά του από τα αριστερά.
Κι όμως! Η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού ήρθε από την κάτοχο του Europa League. Στην πρώτη ουσιαστικά σοβαρή επίσκεψή της στα καρέ του αντιπάλου, ο Αγκουέρο βρέθηκε μόνος μέσα στην μεγάλη περιοχή των «νερατζούρι», αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν για τα… περιστέρια. Κάπως έτσι, έληξε το πρώτο ημίχρονο με την ομάδα της Μαδρίτης να έχει με το μέρος της, τις τελευταίες εντυπώσεις.

Μόλις ο Μάσιμο Μπουζάκα σφύριξε για την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες έδειξαν το ίδιο «μουδιασμένο» πρόσωπο αρχικά. Ο Αγκουέρο ήταν ότι πιο ζωντανό είχε να δείξει η Ατλέτικο Μαδρίτης στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Σάμουελ Ετό αποτελούσε την μόνιμη πηγή κινδύνου για τους Ισπανούς. Η κινητικότητα των δύο επιθετικών, ωστόσο, δεν αρκούσε για να δούμε τα δίχτυα να κουνιούνται. Το παιχνίδι έμοιαζε σαν μια σκληρή παρτίδα σκάκι, στην οποία δεν επιτρέπονταν οποιοδήποτε ρίσκο.

Και έτσι ήταν, μέχρι που ήρθε ο Ρέγες να αλλάξει τα δεδομένα. Αφού προηγουμένως (60’) είχε προειδοποιήσει τον Σέζαρ, δύο λεπτά αργότερα τον νίκησε με κοντινό αριστερό σουτ. Επωφελημένος από μια σύγχυση που δημιουργήθηκε στα καρέ της εστίας των «νερατζούρι», ο Ισπανός πετάχτηκε σφήνα και έβαλε μπροστά την ομάδα του.
Το γκολ ανάγκασε τον Μπενίτεθ να ανακατέψει την τράπουλα και να ρίξει τον Πάντεφ στη θέση του Στάνκοβιτς.

Η «απάντηση» του Κίκε Φλόρες ήταν να βγάλει τον σκόρερ και καλύτερο παίκτη της ομάδας του Ρέγες και να προσθέσει δύναμη στο κέντρο με τον Μέριδα. Κίνηση, που αποδείχθηκε σωστή, αν κρίνουμε ότι η Ίντερ δεν έκανε υποψία φάσης στη συνέχεια. Το τελευταίο «χαρτί» του Μπενίτεθ άκουγε στο όνομα Κουτίνιο και full επίθεση. Αυτό όμως, είχε και το τίμημά του. Σε μια φαρμακερή αντεπίθεση της Ατλέτικο, ο Σιμάο από αριστερά έκανε αρχικά «χαζό» τον Λούσιο, στη συνέχεια την παράλληλη φαρμακερή σέντρα και ο Αγκουέρο χρειάστηκε απλά να την «φυσήξει» για να κάνει το 2-0 και να «τελειώσει» τα όποια όνειρα των «νερατζούρι».

Τι κι αν ο Πάντεφ κέρδισε πέναλτι από τον Γκαρσία με το ξεκίνημα των καθυστερήσεων; Η μαγική βραδιά της Ατλέτικο συνεχίστηκε και ο Ντε Χέα δεν επέτρεψε στον Ντιέγκο Μιλίτο να βάλει την Ίντερ ξανά στο παιχνίδι, για όσα δευτερόλεπτα απέμεναν. Νίκησε από τα 11 βήματα τον Αργεντινό και τα πανηγύρια είχαν ήδη ξεκινήσει. Τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν διαδικαστικά! 2-0 το τελικό σκορ και δίκαιη νίκη για την Ατλέτικο που υπερτερούσε (έστω και στα σημεία) της αντιπάλου της.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x