Ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά το τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε (2-1) στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας από τον Ηρακλή εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης. «Δεν πιστεύω ότι ήταν θέμα κακής τύχης. Είναι σαφές ότι μπορούσαμε να βάλουμε περισσότερα γκολ και δε βοήθησε τύχη αλλά το φταίξιμο είναι σε μας γιατί κάναμε λάθη», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός και συνέχισε:

«Ο Ηρακλής προσπάθησε να πιέσει, αλλά μέχρι το πέναλτι δεν είχε δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες. Εμείς είχαμε αρκετές ευκαιρίες, ξεκάθαρες και βάλαμε το γκολ στην πιο δύσκολη από αυτές. Χρειαστήκαμε πολλές ευκαιρίες για να βάλουμε ένα γκολ και ο Ηρακλής πολύ λίγες για να πετύχει δύο. Αυτό, όμως, είναι δικό μας πρόβλημα, όταν ήμασταν μπροστά στο σκορ έπρεπε να παίξουμε καλά. Πλέον, μείναμε χωρίς βαθμό. Θέλαμε πολύ να νικήσουμε σήμερα για να διώξουμε την αίσθηση ότι μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε πάει πολύ καλά. Χάσαμε την ευκαιρία, γιατί μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά αντίθετα χάσαμε».

Για το αν η ομάδα του «κλείστηκε» μετά το 1-1, είπε: «Δεν νομίζω ότι υποχωρήσαμε. Το 2ο γκολ του Ηρακλή έγινε όταν όλη η ομάδα μας ήταν στην περιοχή του Ηρακλή. Έγινε λάθος και βγήκε στην αντεπίθεση. Δεν θεωρώ ότι είχαμε υποχωρήσει. Δεν είχαμε χώρους να παίξουμε, ο Ηρακλής είχε κλειστεί από την αρχή πίσω και έπαιζε με αντεπιθέσεις. Ίσως και εμείς να έπρεπε να κάτσουμε λίγο πιο πίσω για να μην έχουμε πρόβλημα στις αντεπιθέσεις του Ηρακλή».

Για τη μη χρησιμοποίηση του Ιμπαγάσα στην 11άδα και την επιλογή του Ουρτάδο, δήλωσε: «Ήθελα ένα πιο δυνατό κέντρο με τον Ουρτάδο και τον Ντουντού, έτσι χρειαζόταν στην πρεμιέρα. Έτσι όπως πήγε ο αγώνας πιστεύαμε ότι ο Αριέλ στο σημείο που μπήκε, θα μπορούσε να βοηθήσει. Όταν ο αντίπαλος παίζει πολύ κλειστά ο Ιμπαγάσα μπορεί να βοηθήσει. Ο Ουρτάδο μπορεί να εξισορροπήσει πολύ καλά το κέντρο και να προσφέρει».

Για το αν έφταιξε η ατυχία, σημείωσε: «Δεν πιστεύω ότι ήταν θέμα κακής τύχης. Είναι σαφές ότι μπορούσαμε να βάλουμε περισσότερα γκολ και δε βοήθησε τύχη αλλά το φταίξιμο είναι σε μας γιατί κάναμε λάθη. Πρέπει να τελειώνουμε τις φάσεις μας γιατί οποιαδήποτε αντεπίθεση του αντιπάλου μπορεί να καταλήξει σε γκολ. Όταν χάνεις ένα παιχνίδι κοιτάς τι έφτιαξε, η άμυνα ή η επίθεση. Ψάχνετε να βρείτε τι ακριβώς συνέβη. Μετά το δικό μας γκολ δεν νομίζω ότι κάτι πήγε άσχημα. Είχαμε τον έλεγχο, αλλά σε μια αντεπίθεση του Ηρακλή χάσαμε τον έλεγχο της μπάλας και δεχθήκαμε το γκολ. Δεν υπήρχε αναρχία ή έλλειψη ελέγχου, αλλά δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τις φάσεις μας».

Τέλος, για τον Φουστέρ, δήλωσε: «Ο Φουστέρ τα πήγε καλά. Ήταν η πρώτη του συμμετοχή, μπορεί να βοηθήσει πολύ στην άμυνα, αλλά αν χρειαστεί και στις επιθέσεις. Χρειαζόμασταν έναν τέτοιο παίκτη».

Κάνεις Cash out από παντού μέσω Opapp και πληρώνεσαι στο πρακτορείο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ