Ειδήσεις

Το θαύμα της Πόλης!

Υπερβολή καμία! Αυτή η Τουρκία μπορεί να νικήσει και τους Αμερικάνους και να ανεβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Οι παίκτες του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς έπαιξαν μπάσκετ ανώτερου επιπέδου στον προημιτελικό της Κωνσταντινούπολης απέναντι στη Σλοβενία, την οποία και «σκόρπισαν» με 95-68 και θα βρουν τη Σερβία στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Υπερβολή καμία! Αυτή η Τουρκία μπορεί να νικήσει και τους Αμερικάνους και να ανεβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Οι παίκτες του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς έπαιξαν μπάσκετ ανώτερου επιπέδου στον προημιτελικό της Κωνσταντινούπολης απέναντι στη Σλοβενία, την οποία και «σκόρπισαν» με 95-68 και θα βρουν τη Σερβία στον ημιτελικό του Σαββάτου. Πατημένο το γκάζι και στα σαράντα αγωνιστικά λεπτά από τους διοργανωτές, οι οποίοι είχαν και πάλι σε μεγάλη μέρα την περιφέρειά τους (10/17 τρίποντα), ενώ έτρεξαν υποδειγματικά και τον αιφνιδιασμό. Κορυφαίοι των κορυφαίων, Ιλιασόβα και Τούρκογλου με 19 και 10 πόντους αντίστοιχα, μοναδικός διασωθείς για την «αποσβολωμένη» Σλοβενία, ο Μπόστιαν Νάχμπαρ με 16.


Το ματς

Οι Σλοβένοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να προηγηθούν με 4 πόντους (6-10), με τρίποντο του Νάχμπαρ, 7’ 35’’ πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου. Κάπου εκεί, οι διοργανωτές αφυπνίστηκαν και με τρίποντα των Ονάν και Τουντσερί, σήμαναν την αντεπίθεση που τους έβαλε σε θέση οδηγού για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Τάνιεβιτς «κεντούσαν» έξω από τη γραμμή των 6.25 και κατάφεραν να «τρέξουν» ένα επιμέρους σκορ 21-4 μέχρι και το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, που τους βρήκε να έχουν αποκτήσει προβάδισμα ασφαλείας 13 πόντων (27-14).

Ένα καλάθι του Σλόκαρ στην πρώτη σλοβένικη επίθεση του δευτέρου δεκαλέπτου, δεν ήταν ικανό να αγχώσει τους αφηνιασμένους Τούρκους. Το τρίδυμο Τούρκογλου – Ιλιασόβα - Γκιουλέρ συνέχισε να «σκοτώνει» από την περιφέρεια τους Βαλκάνιους, ενώ ένα τρίποντο του Αρσλάν από τα 8 μέτρα, 6’ 46’’ πριν το τέλος, έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της μέχρι εκείνη τη στιγμή (+19, 38-19). Οι Σλοβένοι αδυνατούσαν να βρουν λύση στον τουρκικό "οργασμό" στην επίθεση και έτσι οι οικοδεσπότες πήγαν στα αποδυτήρια στο 50-31, με άλεϊ ουπ του Ερντέν, τρία δεύτερα πριν την κόρνα της γραμματείας. Οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με το εκπληκτικό 8/12 έξω από τα 6.25.

Όσοι περίμεναν απαντήσεις από τον Γιάκα Λάκοβιτς και την παρέα του στη συνέχεια, διαψεύστηκαν με το «καλημέρα» στην τρίτη περίοδο. Οι Τούρκοι «έτρεξαν» ένα 6-1 διαμορφώνοντας το σκορ σε 56-32. Η νίκη για την ομάδα του Τάνιεβιτς «κλείδωσε» όταν άρχισε να λειτουργεί υποδειγματικά και ο αιφνιδιασμός, με τους Ονάν και Ιλιασόβα να μην πιάνονται ούτε με… λάσο, την ώρα που ο Νάχμπαρ και οι συμπαίκτες του έδειχναν να βραχυκυκλώνουν επιθετικά, πετυχαίνοντας μόλις 12 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, που ολοκληρώθηκε στο 71-43.

Το σλοβένικο (!!!) πανηγύρι στις κερκίδες, στα μισά της τελευταίας περιόδου, η πιο τρανή απόδειξη αποδοχής της τούρκικης ανωτερότητας. Το τελικό 95-68 στέλνει τους παίκτες του Τάνιεβιτς στον ημιτελικό του Σαββάτου απέναντι στη Σερβία, σε μία αναμέτρηση που προβλέπεται να εξελιχθεί σε αποθέωση του επιθετικού μπάσκετ.


Τα δεκάλεπτα: 27-14, 50-31, 71-43, 95-68

Τουρκία (Τάνιεβιτς): Ακιόλ 2, Γκιουλέρ 12, Ονάν 10, Ιλιασόβα 19 , Ερντέν 6, Τουντσερί 10, Σαβάς 8, Γκονλούμ 4, Αρσλάν 5, Ασίκ 9, Τούρκογλου 10

Σλοβενία (Μπετσίροβιτς): Σλόκαρ 10, Λάκοβιτς 8, Μπετσίροβιτς 16, Νάχμπαρ 16, Ντράγκιτς 5, Γιαγκόντνικ, Ζούπαν 3, Βίντμαρ, Μπρέζετς 10


Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x