Βαγγέλης Νεραντζιάς

Λογική εξέλιξη, αλλά κακός ο Παναθηναϊκός

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η χθεσινή βραδιά στο «Καμπ Νου», όπου η Μπαρτσελόνα διέσυρε τον Παναθηναϊκό με 5-1, ένα σκορ που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Του Βαγγέλη Νερατζιά

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η χθεσινή βραδιά στο «Καμπ Νου», όπου η Μπαρτσελόνα διέσυρε τον Παναθηναϊκό με 5-1, ένα σκορ που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Δεν τίθεται φυσικά ζήτημα σύγκρισης δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, ενώ είναι κοινά αποδεκτό ότι η ομάδα του Γκουαρντιόλα παίζει εξωπραγματικό ποδόσφαιρο, το καλύτερο αυτή την εποχή στον πλανήτη. Πάντως όσο κι αν ο αντίπαλος δεν παίζεται, η εικόνα των πράσινων δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Του Βαγγέλη Νερατζιά

Όπως αποδείχτηκε χθες, η ήττα της «Μπάρτσα» από την Χέρκουλες ήταν το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στον Παναθηναϊκό. Οι Καταλανοί μπήκαν στο γήπεδο φουριόζοι και αποφασισμένοι να δείξουν ποιοι είναι και από το 1ο λεπτό «έπνιξαν» την ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Τι να πούμε για τον Μέσι και την παρέα του; Τρομερή κυκλοφορία της μπάλας, κίνηση στον χώρο χωρίς την μπάλα, κάθετο ποδόσφαιρο και αυτοματισμοί που όπως είπε και ο Τζόρβας, «πραγματικά σε τρομάζουν». Οι Ισπανοί πίεζαν πολύ ψηλά με αξιοζήλευτη συνέπεια και στην κυριολεξία δεν άφηναν το τριφύλλι να «ανασάνει». Φυσικά, όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά για τη συγκεκριμένη ομάδα και δε λέμε κάτι… καινούργιο.
Και εδώ τίθεται το ερώτημα, τι έκανε ο Παναθηναϊκός και τι μπορούσε να κάνει; Η αλήθεια είναι ότι κόντρα σε αυτή την κεφάτη Μπαρτσελόνα, λίγα πράγματα είναι στο χέρι του αντιπάλου. Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι χθες οι πράσινοι δεν έκαναν ούτε αυτά τα λίγα και αν δεν είχαν τον Τζόρβα σε μεγάλη βραδιά, το σκορ θα μπορούσε να είναι από ταπεινωτικό έως εξευτελιστικό.

Τι είδαμε λοιπόν από τον Παναθηναϊκό, μια μεσαία γραμμή που δεν μπορούσε να αλλάξει δύο πάσες, με ότι αυτό συνεπάγεται όταν παίζεις με την Μπαρτσελόνα. Έναν Λέτο να αδιαφορεί παγερά για τις επιθέσεις που δεχόταν από 2-3 αντιπάλους ο Βύντρα. Τους πιο έμπειρους χαφ της ομάδας, Ζιλμπέρτο-Κατσουράνη σε τραγική βραδιά και μια άμυνα να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να «πυροβολείται» για 90 ολόκληρα λεπτά. Εκτός εκπληκτικού χθες Τζόρβα, κοντά σε απόδοση ήταν και ο Γκοβού, που έδειξε αυταπάρνηση και ήταν συνεχώς στο πλευρό του Μαρίνου. Ο μόνος που δεν μπορεί να κριθεί είναι ο Σισέ που ουσιαστικά ήταν θεατής, ενώ τη μόνη φορά που χρειάστηκε ήταν εκεί με το εκπληκτικό τακουνάκι. Καραγκούνης και Γκαρσία άξιζαν να παίξουν περισσότερο, όπως αποδείχθηκε στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκαν.

Αυτό που προκάλεσε περισσότερο εντύπωση ήταν ο υπέρμετρος φόβος που έδειξε ο Παναθηναϊκός στην Μπαρτσελόνα. Δεν είναι δυνατόν να μη γίνονται φάουλ στη μεσαία γραμμή, μόνο ο Σιμάο, και στο τέλος ο «Κάρα» έκαναν το αυτονόητο. Επίσης με 24% κατοχή μπάλας δεν πας πουθενά. Η Μπαρτσελόνα έχει μέσο όρο 65% την μπάλα στα πόδια της, χθες την είχε στο 76%, με το αποτέλεσμα που είδαμε. Ταυτόχρονα, τα δύο γκολ στις καθυστερήσεις του κάθε ημιχρόνου δείχνουν έλλειψη συγκέντρωσης. Είναι ξεκάθαρο ότι το χθεσινό ματς δεν είναι για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα ο Παναθηναϊκός, ούτε η πρόκριση θα κριθεί σε αυτό το παιχνίδι. Απλά, στη Βαρκελώνη μπορεί να παίξεις καλά και να φύγεις με πεντάρα, ενώ οι πράσινοι «έφαγαν» πέντε γκολ και λένε κι ευχαριστώ, είναι σημαντική η διαφορά…

Για να μην παρεξηγούμαστε στο «Καμπ Νου» έγινε το αναμενόμενο… Πλέον, όλα θα παιχθούν στα δύο εντός έδρας με Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν στο ΟΑΚΑ. Αν έρθουν δύο νίκες, το τριφύλλι θα μπει στη θέση του οδηγού για τη 2η θέση και το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x