Ελλάδα

«Μπράβο» στον Μάριτς, «καρφιά» για Τέπιτς από Ζέλικο

Δεν δίστασε να μιλήσει με ειλικρίνεια ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντεθξή του σε ιστοσελίδα της Σερβίας. Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού τόνισε πως ενώ ο Άλεξ Μάριτς δείχνει να προσαρμόζεται και να βοηθά το «τριφύλλι», ο Μιλένκο Τέπιτς δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες του.

Δεν δίστασε να μιλήσει με ειλικρίνεια ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε συνέντεθξή του σε ιστοσελίδα της Σερβίας. Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού τόνισε πως ενώ ο Άλεξ Μάριτς δείχνει να προσαρμόζεται και να βοηθά το «τριφύλλι», ο Μιλένκο Τέπιτς δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες του.

Η αρχική τοποθέτηση του «Ζοτς» αφορούσε την προετοιμασία των «πρασίνων».

«Η προετοιμασία συνεχίζεται πολύ καλά, αν και έχουμε αρκετά πράγματα στα οποία πρέπει να δουλέψουμε ώστε να εμφανιστούμε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό για το Κύπελλο Ελλάδας», είπε ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε για τα «παιδιά» της Παρτιζάν.

«Ο Μάριτς προσαρμόζεται σιγά-σιγά στην ομάδα. Χρειάζεται λίγο χρόνο για να κολλήσει με τους συμπαίκτες του. Τον επιλέξαμε για να μας βοηθήσει κυρίως επιθετικά και πιστεύουμε πως θα μας δικαιώσει. Αντίθετα, ο Τέπιτς δεν έχει ανταποκριθεί ως τώρα στις προσδοκίες μας, στον ένα χρόνο της παρουσίας του στην Ελλάδα, ενώ ούτε στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας έδειξε σταθερότητα. Από τον ίδιο εξαρτάται αν θα τα καταφέρει. Πρέπει να συνεχίσει να προπονείται σκληρά και να προσπαθεί και θα δούμε...»

Για την αστοχία στα τρίποντα, ο Ομπράντοβιτς τόνισε πως σημασία δεν έχει η απόσταση, αλλά η προπόνηση.

«Αν δείτε την περσινή στατιστική και τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, όλα θα φανούν ξεκάθαρα. Οι παίκτες έχουν μεγάλο πρόβλημα πίσω από τη γραμμή του τρίποντου. Δεν νομίζω πως φταίει η απόσταση, αλλά το πώς σουτάρει κανείς. Χρειάζεται περισσότερη προπόνηση».

Ερωτώμενος για την επικείμενη κόντρα του με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ξεκαθάρισε: «Είναι ανάμεσα στις δύο ομάδες, όχι ανάμεσα σε μένα και σε εκείνον».

* Aγωνιστικά, στην Ρόδο βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης η αποστολή του Παναθηναϊκού προκειμένου να συμμετάσχει στο τουρνουά «Τάσος Κουταλιανός» που θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Οκτωβρίου. Στο νησί των Ιπποτών ταξίδεψε και ο Ντρου Νίκολας, ο οποίος φαίνεται να έχει ξεπεράσει το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε.

Οσον αφορά τον Μιλένκο Τέπιτς, αναφέρθηκε στο γήπεδο που έγινε η αναμέτρηση με τους Βόσνιους, όπως και στα καθαρά αγωνιστικά.

«Είναι, σίγουρα, πολύ θετικό το γεγονός ότι εγκαινιάστηκε ένα τέτοιο γήπεδο σε αυτή την περιοχή και ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για να δημιουργηθεί μια καλή ομάδα, στην οποία όλοι ευχόμαστε πολλές νίκες».

«Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο παίξαμε πιο επιθετικά, βελτιωθήκαμε στην άμυνα, κάτι που μας έδωσε εύκολους πόντους στην επίθεση. Για εμάς, το ζητούμενο είναι να παίξουμε ακόμη καλύτερα και να είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσουν πια οι επίσημες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, που δεν απέχουν πολύ».

«Προσπαθώ και σίγουρα αισθάνομαι καλύτερα. Ελπίζω να παίξω ακόμη καλύτερα στη συνέχεια, γιατί αυτό που θέλω περισσότερο είναι να βοηθήσω την ομάδα. Θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Όλοι αυτό θέλουμε. Όλοι αυτό έχουμε στο μυαλό μας και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x