Betmasters

Το πρώτο «διπλό» της Σοσιεδάδ

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr τη νίκη της βάσκικης Ρεάλ στο «Μεστάγια», απέναντι στη Βαλένθια, για την 25η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Οι αποδόσεις στο παιχνίδι του «Μεστάγια», ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Σοσιεδάδ, μόνο ως φυσιολογικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Οι Βάσκοι πηγαίνουν σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας, όπου οι «νυκτερίδες» έχουν πάρει 31 από τους 36 συνολικά βαθμούς ως τώρα. Η Μπιλμπάο (0-0) και η Μπαρτσελόνα (0-1) είναι οι μόνες που έχουν πάρει κάτι φέτος στην έδρα της Βαλένθια.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από πέντε διαδοχικές νίκες και από έξι ματς δίχως ισοπαλία. Αντικειμενικός σκοπός είναι η τέταρτη θέση των προκριματικών του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, με τις Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ να βρίσκονται αρκετά κοντά και ν΄ απειλούν. Μοιάζει δύσκολο, πάντως, να μπορέσουν να ξεπεράσουν την Ατλέτικο Μαδρίτης και να φθάσουν στην τρίτη θέση, η οποία σηματοδοτεί απευθείας συμμετοχή στους ομίλους.

Η Σοσιεδάδ είναι στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού κι ανασαίνει πιο ελεύθερα πλέον. Λογικά το σκοπό της θα τον πετύχει, αλλά δεν παύει να έχει μία πληγή: Τα εκτός έδρας παιχνίδια, αφού είναι η μόνη – με απολογισμό 0-6-6 – η οποία δεν έχει «τρίποντο» εκτός φέτος. Είναι τρεις αγωνιστικές αήττητη, αλλά μόνο με μία νίκη στους αγώνες αυτούς κι αυτή ήρθε με αγχώδη τρόπο!

Κέρδισε στο «Ανοέτα» πριν μία εβδομάδα τη Σεβίλλη, με 4-3, παρά το γεγονός πώς δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα έχανε με 2-3. Χρειάστηκε και τη διαιτητική εύνοια, ωστόσο έδειξε και χαρακτήρα. Μεγάλο προσόν της Ρεάλ Σοσιεδάδ, στο ζευγάρι με τους Λεβαντίνους, είναι η παράδοση στο «Μεστάγια». Οι Βάσκοι έχουν κερδίσει τις τρεις πιο πρόσφατες εξόδους τους με τη Βαλένθια γηπεδούχο και μάλιστα με φοβερές εμφανίσεις.

Ειδικά το 2-5 του Δεκέμβρη του 2012 αποτέλεσε έπος, ενώ από τότε δεν έχουν αλλάξει και πολλά στο ρόστερ τους. Ο Ντέιβιντ Μόγιες έχει και πάλι προβλήματα, σε αντίθεση με τον Νούνο Εσπίριτο που πέραν του χρήσιμου επιθετικού Αλκασέρ διαθέτει, σχεδόν, πλήρη αποστολή. Η απώλεια του επιθετικού Βέλα είναι που απασχολεί τον Σκωτσέζο προπονητή, ο οποίος έχει, πάντως, μάθει να καταστρώνει πλάνα χωρίς τον πολύτιμο (σε τρεξίματα κι ασίστ) Θουρουτούθα.

Θα χρειαστεί καλό Γκρανέρο η Σοσιεδάδ κι εύστοχο Αγκιρέτσε για να πετύχει κάτι, πράγματα που γίνονται! Σημειολογικά, στέκει να κάνει το πρώτο φετινό «διπλό» στο πρωτάθλημα η Ρεάλ, στην έδρα μίας ομάδας όπου κάνει πάρτι τα τελευταία χρόνια. Σε παιχνίδι όπως με τη Σεβίλλη (ίδιας, περίπου, δυναμικής με τη Βαλένθια), όμως, δεν θα έχει μεγάλη τύχη.

Ούτε στην έδρα της παίζει, ούτε κάθε ημέρα μπορεί να σκοράρει τέσσερις φορές και δύο από το 80ό λεπτό και μετά, ούτε σύντομα θα πάρει ξανά διαιτητικά κάτι περισσότερο από τα κουκούτσια! Θα χρειαστεί άμυνα… Πολλά τα «αν» για να βγει το «διπλό», αλλά η προϊστορία, η στατιστική πρόκληση για το παρθενικό φετινό των Βάσκων και η τιμή του μάς ωθούν στο να δοκιμάσουμε!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
304. ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ: 2 (5,00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x