Στίβος

Ραντεβού στο Χένγκελο

Στο Χένγκελο θα στραφεί την Κυριακή το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου, αφού στην ολλανδική πόλη θα διεξαχθεί το δεύτερο σημαντικό Challenge της χρονιάς από την IAAF.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, θα συμμετάσχουν και σπουδαίοι Έλληνες πρωταθλητές. Ο Λούης Τσάτουμας επέλεξε το συγκεκριμένο αγώνα για το ντεμπούτο του στη θερινή σεζόν. Ο πανελλήνιος ρέκορντμαν του μήκους θα επιδιώξει ένα άλμα πάνω από τα 8.10 για να «πιάσει» το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει το «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου στο δέκαθλο, Αστον Ιτον, το «χάλκινο» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας στο αγώνισμα, Λουίς- Αλμπέρτο Ριβέρα και το «χρυσό» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού του Σόποτ, Μάουρο Ντα Σίλβα.

Ένα από τα πρόσωπα της διοργάνωσης αναμένεται να είναι η Νικόλ Κυριακοπούλου, που προέρχεται από το 4.73 στο Diamond League της Σανγκάης, που την έφερε στην πρώτη θέση της λίστας της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο επί κοντώ. Η πανελλήνια ρεκορντγούμαν στο αγώνισμα θα συναγωνιστεί τις Φαμπιάνα Μούρερ, Μαρτίνα Σουλτς, Σίλκε Σπίκελμπουργκ και Γιρίνα Πτατσνίκοβα.

Στο ύψος θα πάρει μέρος ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος ξεκίνησε το 2015 με 2.20 στο Challenge του Πεκίνου. Ο Έλληνας πρωταθλητής του ύψους, τον περασμένο χειμώνα ξεπέρασε τα 2.28. Στον αγώνα ξεχωρίζει ο Γιούρι Kριμαρένκο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x