Γενικά

Το γράμμα που «καίει» το δεξί χέρι του Μπλάτερ (pic)

Στη δημοσιότητα ήρθε η επιστολή της ομοσπονδίας της Νοτίου Αφρικής που… παραγγέλνει τη «μίζα» 10 εκατ. δολαρίων στον Τζακ Γουόρνερ και απευθύνεται στο δεξί χέρι του Ζεπ Μπλάτερ, Ζερόμ Βάλκε.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Ζερόμ Βάλκε πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση της μίζας των 10 εκατ. δολαρίων που έλαβε ο Τζακ Γουόρνερ από τη Νότια Αφρική για το Μουντιάλ του 2010, τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά για τον γενικό γραμματέα της FIFA.

Στην επιφάνεια ήρθε επιστολή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νοτίου Αφρικής, η οποία απευθύνεται στο δεξί χέρι του Ζεπ Μπλάτερ και ζητεί το παραπάνω ποσό να δοθεί στον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF). Θεωρητικά για άλλο σκοπό, αλλά στην ουσία για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Νοτίου Αφρικής για το Μουντιάλ του 2010…

Τα χρήματα φέρονται να μεταφέρθηκαν από λογαριασμούς της FIFA σε κάποιον άλλο που ελέγχεται από τον Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος ήταν μεταξύ των συλληφθέντων μετά τις αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας. Έτσι δεν πήγαν ποτέ στα ταμεία της CONCACAF, αλλά έμειναν για… ιδιωτική χρήση.

Ο Βάλκε με δήλωσή του στους Times υποστήριξε πως δεν ενέκρινε καμία τέτοια πληρωμή, ούτε ήταν στη δικαιοδοσία του κάτι τέτοιο, ενώ η FIFA ανέφερε πως υπεύθυνος ήταν ο τότε πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής, Χούλιο Γκροντόνα, που όμως πλέον έχει… αποβιώσει.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x