Αγγλία

Γκουαρντιόλα: «Δεν παίζετε το καλύτερο ποδόσφαιρο του κόσμου»

Τον μύθο που θέλει το αγγλικό πρωτάθλημα να είναι το δυνατότερο του πλανήτη, καταρρίπτει ο Πεπ Γκουαρντιόλα, τονίζοντας πως εξίσου ισχυρά είναι και αυτά της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Μαθήματα ποδοσφαιρικής… προσγείωσης έκανε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στους Άγγλους δημοσιογράφους μετά την ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι με την Έβερτον.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι την ίδια ώρα η –αντίπαλος της Σίτι στον αγώνα της Τετάρτης για το Champions League- Μπαρτσελόνα επικράτησε άνετα με 4-0 επί της Ντεπορτίβο Λα Κορουνία. Μάλιστα, η νίκη των Καταλανών ήταν τόσο άνετη που ο Λουίς Σουάρες έγινε αλλαγή στο ημίχρονο ώστε να είναι ξεκούραστος για την αναμέτρηση με τους «πολίτες».

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Γκουαρντιόλα αν τον ενοχλεί το γεγονός ότι η αντίπαλός του παίζει σε πιο «εύκολο» πρωτάθλημα και η απάντηση σίγουρα δεν ήταν αυτή που περίμεναν: «Έχω ακούσει πολλές φορές για την ένταση της Πρέμιερ Λιγκ, την ίδια στιγμή που κανείς από εσάς δεν έχετε βρεθεί στην Μπουντεσλίγκα ή την Λα Λίγκα για να ξέρετε πώς είναι».

Ο Ισπανός προπονητής τόνισε πως μπορεί στην Αγγλία να διεξάγονται περισσότεροι αγώνες όμως διευκρίνισε πως ο τρόπος που παίζουν στην Γερμανία είναι εκπληκτικός: «Πιστεύω πως θα πρέπει να σέβεστε τα άλλα πρωταθλήματα και τον τρόπο που παίζουν», παρατήρησε.

Ο τεχνικός της Σίτι μίλησε ακόμα και για την Μπαρτσελόνα χαρακτηρίζοντάς την «μηχανή»: «Η Μπαρτσελόνα είναι μια ειδική περίπτωση με το πώς παίζει, είναι μια μηχανή. Έχει τρεις μοναδικούς ποδοσφαιριστές στην επιθετική γραμμή. Αναπτύσσεται με έναν εξαιρετικό τρόπο και έτσι όταν κερδίζει με 4-0 είναι γιατί αξίζει να κερδίζει με 4-0».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x