NBA

Την Τετάρτη οι διαπραγματεύσεις παικτών-ιδιοκτητών

Την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη θα λάβουν χώρα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Σωματείο των παικτών του NBA και τους ιδιοκτήτες των ομάδων, με σκοπό την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας.

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του NBA, ενόψει της συνάντησης των παικτών του NBA με τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Σκοπός, η υπογραφή μιας νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας (CBA), η οποία καθορίζει τα πάντα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, όσων αφορά τον οικονομικό τομέα.

Οι διαφωνίες που είχαν εκφραστεί από την πλευρά των παικτών κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του 2011 (1η Ιουλίου), είχαν οδηγήσει σε αδιέξοδο, δρομολογώντας έτσι την έναρξη του λοκ-άουτ, το οποίο καθυστέρησε την έναρξη της σεζόν κατά δύο μήνες.

Όμως, τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να απασχολήσουν φέτος. Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ του ESPN, Ίαν Μπέγκλι και Ντέιβ Μακμέναμιν, η πολυπόθητη συμφωνία αναμένεται να επιτευχθεί σύντομα, καθώς υπάρχει αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές, με στόχο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα να «σπάσουν» την τρέχουσα σύμβαση, η οποία λήγει το 2021, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Για αυτό το λόγο, το ιδανικό αποτέλεσμα θα ήταν η συμφωνία πριν την έναρξη της σεζόν, ώστε το θέμα να μην πάρει διαστάσεις στο ευρύ κοινό, όπως αναφέρει το CBS.

Μπορεί οι ιδιοκτήτες των ομάδων να φαίνονται ως οι μόνιμοι κερδισμένοι από την όλη διαδικασία, καθώς κερδίζουν μεγάλο μέρος των συνολικών εσόδων του NBA(BRI), παρά το γεγονός ότι δεν είναι αυτοί οι βασικοί υπεύθυνοι για αυτά, αλλά οι παίκτες, όμως η εκτίναξη του σάλαρι καπ στα 94 εκατομμύρια δολάρια, έχει αυξήσει τις απολαβές των παικτών σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναδεί. Έτσι, όλες οι πλευρές πολλαπλασιάζουν τα χρήματά τους, λόγω και της αύξησης του BRI, με τον κομισάριο Άνταμ Σίλβερ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, βλέποντας το πρωτάθλημα να γιγαντώνεται όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου, μακριά από τον κίνδυνο ενός νέου λοκ-άουτ.

Επιμέλεια: Μάριος Φορτούνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x