Ιταλία

Ίντερ: Τα επτά κακά της μοίρας της

Η Ίντερ υπέστη ήττα σοκ από την Κάλιαρι στο «Τζουζέπε Μεάτσα» για την 8η αγωνιστική του campionato και το sport-gm.gr εντοπίζει τις παθογένειες των «νερατζούρι».

Η Ίντερ γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Κάλιαρι για την 8η «στροφή» της Serie A και τα ερωτήματα που γεννιούνται για την πορεία των «νερατζούρι» είναι πολλά, με το sport-fm.gr να εντοπίζει τις παθογένειες των «νερατζούρι».

Εκπλήξεις γίνονται διαρκώς στο ποδόσφαιρο. Ένας λόγος άλλωστε για τον οποίο θεωρείται ο βασιλιάς των σπορ, είναι πως δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Γι’ αυτό και καμία νίκη δεν θεωρείται δεδομένη.

Αυτό όμως που συμβαίνει με την Ίντερ τη φετινή σεζόν, ξεπερνά τα όρια της έκπληξης, αφού η έκπληξη πλέον συνίσταται όταν η ομάδα του Μιλάνου κερδίζει. Όλα αυτά σε μία χρονιά που οι νέοι ιδιοκτήτες του συλλόγου έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα, φέρνοντας ποδοσφαιριστές που κάθε «μεγάλος» ευρωπαϊκός σύλλογος θα ήθελε να διαθέτει στο ρόστερ, με τον εξαιρετικά ταλαντούχο Φρανκ Ντε Μπουρ στην άκρη του πάγκου.

Έντεκα βαθμοί μετά από οκτώ παιχνίδια, δύο διαδοχικές ήττες, μία ισοπαλία στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις. Στο μείον δέκα από την κορυφή, τέσσερις βαθμούς από την τρίτη θέση που αποτελεί τον πραγματικό στόχο, προκειμένου στην ομάδα να δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Champions League μέσω των προκριματικών γύρων.

Τα προβλήματα δεν περιορίζονται στους αριθμούς όμως. Υπάρχουν επίσης και στην απόδοση της ομάδας. Και δεν είναι λίγα αλλά πολλά. Ίσως πάρα πολλά, ακόμη και για έναν προπονητή ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του με καθυστέρηση και με τη «δικαιολογία» πως η ομάδα δεν χτίστηκε από τον ίδιο.

Ο παράγοντας «Τζουζέπε Μεάτσα»

Στην έδρα τους οι «νερατζούρι» έχουν κερδίσει μόνο τη Γιουβέντους! Εκτός από την χθεσινή ήττα από τους Σάρδους, η Ίντερ έχει ηττηθεί από την Χάποελ Μπέερ Σεβά και αναδείχθηκε ισόπαλη με τις Παλέρμο και Μπολόνια. Εάν μάλιστα γυρίσουμε ακόμα πιο πίσω και πάρουμε κομμάτι της περσινής σεζόν, η ομάδα του Μιλάνου έχουν κερδίσει μόλις ένα από τα τελευταία 12 παιχνίδια στην έδρα της! Φταίει η κακή ατμόσφαιρα; Μάλλον όχι, αφού πριν από τη διαμαρτυρία των «tifosi» στο ματς με την Κάλιαρι, το κοινό στήριζε τους παίκτες του Φρανκ Ντε Μπουρ.

Η αποτυχία στην Ευρώπη

Το πρώτο πραγματικό «χτύπημα» στη σεζόν ήταν η ήττα από τη Μπέερ Σεβά στο Μιλάνο. Η ήττα από τους Ισραηλινούς υπονόμευσε το καλό κλίμα στα αποδυτήρια και η δεύτερη συνεχόμενη ήττα στη διοργάνωση από τη Σπάρτα Πράγας στη Τσεχία, έδειξε με τον χειρότερο τρόπο πως δεν υπάρχουν τεχνικές επιλογές δύο ταχυτήτων αφού οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο ή δεν αγωνίζονται καθόλου, αδυνατούν να προσφέρουν, χωρίζοντας το ρόστερ στα δύο. Ο Φρανκ Ντε Μπουρ προσπάθησε να μην εξαρτάται από τους λεγόμενους «βασικούς» σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε όμως ακριβώς το αντίθετο καθιστώντας τον αγώνα με τη Σαουθάμπντον πρόωρο τελικό, μιας και εάν έρθει μία ακόμα ήττα, η ιταλική ομάδα αποχαιρετά ουσιαστικά το Europa League.

Ανισορροπία

Η επιλογή της διοίκησης να δώσει το «τιμόνι» στον Φρανκ Ντε Μπουρ, έδωσε το «πράσινο» φως για την εφαρμογή του Ολλανδικού μοντέλου, με ένα όραμα για το μέλλον. Με τη συγκεκριμένη τακτική προσέγγιση, η ομάδα κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, δεν υπάρχει όμως ισορροπία με συνέπεια να χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Ένα της επίθεσης και αυτό πίσω από τη σέντρα που όταν χάνεται η μπάλα τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, χωρίς αποτέλεσμα όπως αποδεικνύεται.

Άμυνα

Συχνά, το βάρος των «αμαρτιών» πέφτει στους ώμους του «πορτιέρε» της Ίντερ Χαντάνοβιτς. Στην αμυντική γραμμή των τεσσάρων, η μοναδική νέα προσθήκη είναι αυτή του Ανσάλντι, με τους υπόλοιπους να γνωρίζονται μεταξύ τους. Μιλάμε συνεπώς για μια ελλιπή γραμμή, η οποία είχε ανάγκη για κάτι περισσότερο από την απόκτηση του Αργεντινού για το δεξί άκρο.

Το κέντρο

Εδώ το ζήτημα είναι μονίμως άλυτο. Για τον μοναδικό που κανείς δεν μπορεί να πει κάτι είναι ο Ζοάο Μάριο που αποδεικνύεται «λίρα εκατό». Μεδέλ και Μπανέγκα απογοητεύουν. Χαμένες μπαλιές και επιβράδυνση της λειτουργίας της ομάδας είναι μία πρώτη «τεχνική» ματιά. Μία δεύτερη μπορεί να κάνει λόγο για υπερβολική αυτοπεποίθηση.

Επίθεση

Δεν απογοητεύει αλλά δεν μιλάμε για μία επίθεση που πετάει «φωτιές». Δέκα συνολικά γκολ σε 8 παιχνίδια, όσα και αυτά που έχει δεχθεί, με τον Γκαμπιγκόλ να παραμένει ένα μυστήριο. Το ερώτημα που τίθεται μετά την αναμέτρηση με την Κάλιαρι είναι: «τι χρειάζεται να κάνει 20 σέντρες εάν στη συνέχεια δεν μπορεί να συνεργαστεί με έναν συμπαίκτη του στη μεσαία γραμμή»;

Η περίπτωση Ικάρντι

Η χθεσινή ημέρα ήταν πιο δύσκολη από όλους για τον Μάουρο Ικάρντι. Το πρόβλημα προέκυψε μετά την έκδοση της αυτοβιογραφίας του 23χρονου «autobiografia e Curva Nord» και τα όσα ανέφερε για τους «tifosi» οι οποίοι τον έβαλαν στο στόχαστρο. Ο Μάουρο έχει σημειώσει τα έξι από τα έντεκα γκολ της ομάδας τη φετινή σεζόν και είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος για τον σύλλογο, ο οποίος φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αφού το όλο «θέμα» θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν κάποιος από τη διοίκηση έμπαινε στον «κόπο» να διαβάσει την αυτοβιογραφία του παίκτη πριν αυτή πάει στον Τύπο. Δίχως αυτό να αποτελεί δικαιολογία, είναι σίγουρο πως θα είχε αποφευχθεί η οποιαδήποτε ένταση.

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x