Ιταλία

Τα «μυστικά» της επιτυχίας της Μίλαν

Μετά τη διεξαγωγή οκτώ αγωνιστικών στη Serie A, η Μίλαν βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης, έχοντας ως όπλα την άμυνα, το νεαρό της ηλικίας αλλά και την τύχη.

Η Μίλαν «καμαρώνει» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του campionato, με κύρια όπλα της την άμυνα, τα οφέλη της μικρής ηλικίας των ποδοσφαιριστών της αλλά και την τύχη.

Οι «ροσονέρι» ξεπερνούν κάθε προσδοκία με την πορεία τους, με τους παίκτες να δείχνουν σπουδαία στοιχεία προσωπικότητας παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

Μετά από οκτώ χρόνια η ομάδα του Μιλάνου είναι στη δεύτερη θέση, αποτελώντας την μεγαλύτερη έκπληξη στη φετινή Serie A, την ημέρα που η συμπολίτισσα Ίντερ, έπεσε «θύμα» του.. εαυτού της, χάνοντας από την Κάλιαρι, κάτι που αύξησε την απόστασή της από την κορυφή στους δέκα βαθμούς.

Στο «Μπενεγκόντι» της Βερόνα, η Μίλαν αντιμετώπισε την Κιέβο σε μια μάχη μεταξύ της μεγαλύτερης σε ηλικία ομάδας του πρωταθλήματος, αυτής των γηπεδούχων και της νεότερης του campionato των φιλοξενούμενων. Τα «παιδιά» του Μοντέλα έδειξαν χαρακτήρα και δείγματα μεγάλης προσωπικότητας καταφέρνοντας να πάρουν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς απέναντι σε έναν αντίπαλο που κάθε άλλο παρά αμελητέο μέγεθος κρίνεται.

Όλα αυτά έχοντας στην ενδεκάδα τους Ντοναρούμα και Λοκατέλι, που όσο και να μας τυφλώνει η λάμψη τους, δεν παύουν να είναι παιδιά ηλικιάκά αλλά και με διακριθέντες νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές με λαμπρό μέλλον, όπως ο Νιάνγκ και ο Ρομανιόλι.

Άμυνα από γρανίτη

Η άμυνα των «ροσονέρι» είναι εντελώς σε διαφορετικό επίπεδο συγκριτικά με την περσινή σεζόν. Μετά τα έξι γκολ παθητικό στις δύο πρώτες αγωνιστικές, ο Ντοναρούμα μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του μόλις πέντε στα επόμενα έξι παιχνίδια, με την άμυνα να συμβάλει αποφασιστικά στην εν λόγω επίδοση.

Κούτσκα παράδειγμα για όλους

Ο Κούτσκα είναι ο παίκτης ταυτότητα της συγκεκριμένης ομάδας. Ξέρει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο, που πρέπει να κινείται, βγάζοντας περίσσιο πάθος και ενέργεια χάρη στην εξαιρετική του φυσική κατάσταση, «παρασύροντας» και του συμπαίκτες του στον ίδιο ρυθμό, συμβάλλοντας και στην ανάπτυξη με τις κάθετες πάσες του.

Άμα σε θέλει

Η Μίλαν θα κέρδιζε έτσι κι αλλιώς κατά πάσα πιθανότητα, η καραμπόλα όμως που οδηγεί στο αυτογκόλ του Νταϊνέλι δείχνει πως οι «ροσονέρι» είναι σε καλό «φεγγάρι». Οι τρεις βαθμοί με τη Σασουόλο και ο τρόπος με τον οποίο αυτοί ήρθαν γέμισαν αυτοπεποίθηση τους παίκτες του Μοντέλα που βλέπουν να τους «βγαίνει» ότι δοκιμάζουν στο χορτάρι. Αν έχεις τύχη διάβαινε..

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x