Αγγλία

Τσάμπι Αλόνσο: «Ίσως να είναι φαβορί η Λίβερπουλ»

Την πρώην ομάδα του έχρισε ως φαβορί στην αναμέτρηση Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Τσάμπι Αλόνσο, αποφεύγοντας όμως να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι.

Μόλις λίγες ώρες έμειναν μέχρι την έναρξη της σύγκρουσης «γιγάντων», ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τα προγνωστικά και τις εκτιμήσεις να δίνουν και να παίρνουν.

Σίγουρα, η άποψη αυτών που έχουν ζήσει από κοντά την ένταση και έχουν αφουγκραστεί τη σπουδαιότητα τέτοιων αγώνων, μετράει αρκετά περισσότερο. Ένας από αυτούς είναι ο Τσάμπι Αλόνσο.

Ο μέσος της Μπάγερν απετέλεσε μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες των «reds» την περασμένη δεκαετία, όντας η «ραχοκοκαλιά» της ομάδας που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2005. Σε δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ της Λίβερπουλ, ο Αλόνσο σκιαγράφησε τα δεδομένα του ντέρμπι, πάντα με βάση τις δικές του εμπειρίες και παραστάσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Είναι ακόμη νωρίς στη σεζόν, αλλά το παιχνίδι αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ κρίσιμο. Είναι πολύ μεγάλο παιχνίδι, όσων αφορά την παράδοση. Τα ματς Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ ήταν πάντα τα μεγαλύτερα της σεζόν, είτε πηγαίναμε στο Ολντ Τράφορντ, είτε έρχονταν αυτοί στο Άνφιλντ, διότι η ένταση ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων ήταν τόσο έντονη, που μπορούσες να το νιώσεις στο χορτάρι».

Φυσικά, τόνισε ότι η Λίβερπουλ είναι σε καλύτερη κατάσταση, δίχως ωστόσο να γίνει απόλυτος: «Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, οποιοσδήποτε μπορεί να κερδίσει. Η Λίβερπουλ είναι σε καλύτερη θέση και ίσως να είναι φαβορί, όμως δεν έχει σημασία. Η Γιουνάιτεντ έχει εξαιρετικούς παίκτες, με το παιχνίδια να είναι πολύ σπουδαίο για αυτούς. Σίγουρα δε θέλουν να μεγαλώσει η διαφορά».

Επιμέλεια: Μάριος Φορτούνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x