Ευρώπη

Ξέσπασε στην Τζουκία η Ζαλγκίρις

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό Superfoods στην Ευρωλίγκα συνέφερε την Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία ξέσπασε στην Τζουκία, καθώς επικράτησε με 79-64, στο λιθουανικό πρωτάθλημα.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό Superfoods στην Ευρωλίγκα φαίνεται πως... νευρίασε την Ζαλγκίρις, η οποία ξέσπασε στην Τζουκία, μία από τις τελευταίες βαθμολογικά ομάδες του λιθουανικού πρωταθλήματος, με την ομάδα του Κάουνας να παίρνει τη νίκη με 79-64.

Με την έναρξη, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήρε κατευθείαν ένα προβάδισμα 8 πόντων (10-2) με τους Πάνγκος και Γιανκούνας, όμως, η φιλοξενούμενη κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από τρίποντο του Ερνάντεζ (15-15). Στην πορεία, Μιλάκνις και Μότουμ με ένα σερί 5-0 έβαλαν μπροστά την Ζαλγκίρις (22-15), ενώ στο παρκέ μπήκε και ο Χάρτεσταϊν, ο οποίος ήταν καταιγιστικός (35-23). Οι αντίπαλοι ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 40-27, μετά από τρίποντο του Βέστερμαν.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, Βέστερμαν και Καβαλιάουσκας από τη μία προσπαθούσαν να «ανοίξουν» την ψαλίδα του σκορ (53-37), με τον Ναβίτσκας να είναι ο μόνος που προσπαθούσε να δώσει λύσεις στην ομάδα του, προκειμένου να μειώσει (59-41). Στην τελευταία περίοδο, Πάνγκος, Μιλάκνις και Βαλίνσκας εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των φιλοξενούμενων κι έφτασαν τη διαφορά μέχρι και τους 30 πόντους (73-43). Μέχρι και το 3ο λεπτό πριν το φινάλε, οι παίκτες της Τζουκία είχαν πετύχει μόνο ένα (!) καλάθι με τον Ματσέρνις, όμως, με την είσοδο του Μορκεγιούνας, άλλαξε η εικόνα του ματς, καθώς μείωσε αισθητά σε 76-56. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κασίροφ (79-64).

Πρώτος σκόρερ για την Ζαλγκίρις ο Πάνγκος με 12 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ακολούθησαν οι Λεκαβίτσιους και Χάρτερστάιν με 9 έκαστος.

Από την Τζουκία ξεχώρισαν οι Ναβίτσκας με 12 πόντους και Γκάβιν με 9.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 40-27, 61-41, 79-64.

Επιμέλεια: Κάτια Πετροπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x